Δίνει ακόμα μάχη πέντε χρόνια μετά

18:23 18/11/2012 - Πηγή: AEK365

Πέντε χρόνια και δέκα μέρες μετά τον τραυματισμό του στα Ζωνιανά της Κρήτης, ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης παραμένει σε «άγρυπνο κώμα» σε δωμάτιο του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και όπως δηλώνει ο πατέρας του Γιάννης στο «Εθνος της Κυριακής» δίνει μάχη ζωής ξεχασμένος και αδικαίωτος.

Ο Στάθης, που έκλεισε φέτος τον Σεπτέμβριο τα 33 του χρόνια, τον Νοέμβριο του 2007 στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στα Ζωνιανά της Κρήτης

δέχθηκε σφαίρα από καλάσνικοφ στο κεφάλι και εκεί «σταμάτησε» η ζωή του...

Από τότε υποβλήθηκε σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις και τέσσερις φορές έφτασε ένα βήμα σχεδόν από το κατώφλι του θανάτου, ταξίδεψε στο Ισραήλ για αποκατάσταση χωρις όμως αποτέλεσμα και παρόλα αυτά παλεύει ακόμα καθημερινά σε ένα κατάλευκο και αποστειρωμένο δωμάτιο κλινικής.

Μαζί του είναι συνεχώς οι ήρωες-γονείς του, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που εναλλάσσονται σε βάρδιες ανά 15 ημέρες για να είναι πλάι στο παιδί τους. Ταξιδεύουν χιλιόμετρα από το Τσοτύλι Κοζάνης, όπου μένουν, ένα δεκαπενθήμερο ο πατέρας και το άλλο η μάνα, για να μην μείνει μόνος ούτε λεπτό ο γιος τους.

«Οι γιατροί δύσκολα μας δίνουν ελπίδες, αλλά εγώ πιστεύω στο θαύμα. Συνεχίζω να πιστεύω και να προσεύχομαι κάθε εβδομάδα, από μοναστήρι σε μοναστήρι», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Γιάννης Λαζαρίδης.

Και προσθέτει: «Ερχόμαστε πότε εγώ και πότε η μητέρα του εναλλάξ από το χωριό και μένουμε μαζί του. Από τότε που συνέβη το κακό σταματήσαμε τα πάντα κι είμαστε κοντά του. Μένουμε σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και είμαστε όλη την ημέρα μαζί του. Του μιλάμε και δάκρυα τρέχουν από τα μάτια του... Είμαι σίγουρος ότι μας ακούει».

Keywords
Τυχαία Θέματα