Δημοσιογράφος ξεμπροστιάζει πολιτικό

15:02 29/6/2012 - Πηγή: AEK365

Κυριολεκτικά «στον τοίχο» κόλλησε την Βρετανίδα υπουργό Εθνικής Οικονομίας Χλόη Σμιθ, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής «Newsnight», Τζέρεμι Πάξμαν.

Ο Πάξμαν είναι γνωστός για την ευθύτητα με την οποία αντιμετωπίζει τους πολιτικούς και δεν διστάζει να τους ξεμπροστιάσει με αποτέλεσμα πολλοί πολιτικοί να τον αποφεύγουν συστηματικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν του έδωσε ποτέ συνέντευξη!

Όπως αναφέρει και η Dailymail, ο Πάξμαν μπορεί να μεταμορφωθεί σε σωστό ροντβάιλερ όταν ανακρίνει πολιτικά πρόσωπα. Κάτι τέτοιο συνέβη και με

τη Χλόη Σμιθ, η οποία νεαρή και άπειρη πήγε μέσα στο στόμα του λύκου!

Ο Πάξμαν αρχικά χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν «δειλό» καθώς έστειλε την Σμιθ να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να δώσει εξηγήσεις για την αλλαγή πολιτικής κατά 180 μοίρες σχετικά με την αύξηση στους δασμούς καυσίμων.

Ο Πάξμαν άρχισε να βομβαρδίζει την 30χρονη Σμιθ από την πρώτη στιγμή με ανελέητες ερωτήσεις. Η Σμιθ συχνά ξερόβηχε, έπινε νερό, κόμπιαζε, μέχρι και που πνίγηκε!

Ο Πάξμαν αρχικά την ρώτησε πότε ακριβώς η Σμιθ έμαθε για την αλλαγή πολιτικής. Αυτή άρχισε να απαντά πλατιάζοντας με τον Πάξμαν να επιμένει στην ίδια ερώτηση μέχρι αυτή να αναγκαστεί να την απαντήσει. Τελικά είπε ότι το ήξερε εδώ και αρκετό καιρό. Τότε ο Πάξμαν διακόπτοντάς τη της πέταξε: «Το ξέρατε καιρό αλλά δεν πήρατε εσείς την απόφαση αλλά ο υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός, οπότε πότε το μάθατε;».

Η Σμιθ με τον ίδιο πολιτικάντικο λόγο αρχίζει να λέει πως «είχαμε με ομαδική συζήτηση...» και ο Πάξμαν τη διακόπτει ρωτώντας τη «Πότε έγινε αυτό, σήμερα;» και αυτή τραυλίζει λέγοντας πως δεν μπορεί να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της διαδικασίας.

«Δεν θυμάστε; Κάνατε λάθος στον υπολογισμό έτσι δεν είναι;», της λέει ο Πάξμαν και αυτή προσπαθεί να του εξηγήσει αλλά δεν μπορεί το που θα βρεθούνε οι 500 εκατ. λίρες που απαιτούνται.

Ο Πάξμαν κάποια στιγμή τη ρωτά αν αναρωτιέται κάθε πρωί που ξυπνά τι καινούργιο θα της πουν σήμερα. Αυτή λέει πως η εν λόγω κίνηση-αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης είναι πολύτιμη καθώς πρόκειται για αληθινά χρήματα στις τσέπες αληθινών ανθρώπων.

«Ναι φυσικά όλοι το κατανοούμε αυτό», της λέει ειρωνικά και κρατά την καλύτερη ερώτησή του για το τέλος: «Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν είστε ανίκανη;!»

Μέχρι που τη λυπηθήκαμε...

Keywords
Τυχαία Θέματα