Δεν υπάρχουν τα «βραχιολάκια» για τον Σάββα Ξηρό

14:27 22/4/2015 - Πηγή: AEK365

«Η σχετική προμήθεια του πιλοτικού προγράμματος που περιελάμβανε την προμήθεια του συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης καθώς και 250 «βραχιολάκια» - πομπούς, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, δεν έγινε ποτέ!
Το πρόγραμμα είχε αποφασίσει να το πάρει η προηγούμενη κυβέρνηση μετά τον σάλο που είχε προκληθεί από την απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού, όμως η προμήθεια από την εταιρεία Group 4

που είχε κερδίσει τον σχετικό πρόχειρο διαγωνισμό δεν έγινε ποτέ» όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Και συνεχίζει: Έτσι, όταν η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα αποφυλακίσει τον Ξηρό και θα του βάλει ένα 'βραχιολάκι' στο πόδι για να μην διαφύγει, επιεικώς ψεύδεται ασυστόλως!».
Η προμήθεια για τα «βραχιολάκια» - πομπούς που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την αποφυλάκιση των πρώτων κρατουμένων από ελληνικές φυλακές, δεν έγινε ποτέ.
Αυτό σημαίνει ότι λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, δεν υπάρχουν «βραχιολάκια» για να φορέσει -προκειμένου να αποφυλακιστεί- ο Σάββας Ξηρός!
Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που έχει προκαλέσει συζητήσεις, αλλά και την σφοδρή αντίδραση των ΗΠΑ, κρατούμενοι με υψηλά ποσοστά αναπηρίας πρόκειται να αποφυλακιστούν και θα τεθούν σε κατ' οίκον περιορισμό, όπου όμως θα φορούν και το ειδικό «βραχιολάκι»-εντοπισμού.

Τα έξοδα βαρύνουν τον κρατούμενο
«... Τα έξοδα από τη χρήση του 'βραχιολιού' -13 ευρώ ημερησίως, εν προκειμένω- βαρύνουν αποκλειστικά τον κρατούμενο».
«Με αυτά τα δεδομένα» γράφει ο Γ. Παπαχρήστος «όπως ήταν λογικό, κάθισα και υπολόγισα πόσο θα του κόστιζε του Σάββα Ξηρού αν τελικά του επιτρεπόταν να φορέσει το 'βραχιολάκι'. Λοιπόν, με 13 ευρώ την ημέρα η δαπάνη του συναγωνιστή Σάββα για το 'βραχιολάκι' θα ήταν 390 ευρώ τον μήνα. Δεδομένης δε της δέσμευσης ότι θα ζούσε με το 'βραχιολάκι' επί δέκα χρόνια, υπολόγισα ότι το συνολικό κόστος για όλη αυτή την περίοδο θα ήταν 46.800 ευρώ. Πολλά λεφτά, δηλαδή...».

Keywords
Τυχαία Θέματα