«Δεν θα επιλέξουμε αντίπαλο»

17:55 21/3/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ολυμπιακός θέλει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αλλά ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει δεν θα έρθει η καταστροφή σύμφωνα με το Γιώργο Μπαρτζώκα. «Παίζουμε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έναν πολύ μεγάλο σύλλογο στην Ευρώπη. Προέρχονται από τέσσερις διαδοχικές νίκες και πλέον είναι πολύ έντονα στο χορό της πρόκρισης. Είναι καθοριστικό παιχνίδι για αυτούς, φυσικά και για εμάς. Εμείς με νίκη συμπληρώνουμε τον αριθμό των οκτώ νικών που για εμένα δίνει πρόκριση. Εννοείται

πως δεν θα είναι εύκολο. Δυστυχώς, δεν είμαστε πλήρεις».

Για το εάν θα αγωνιστεί ο Γιώργος Πρίντεζης: «Ο Πρίντεζης δεν θα αγωνιστεί αύριο (22/03). Η μέση του δεν είναι ακόμα καλύτερα, οπότε θα μείνει εκτός και δεν τον υπολογίζουμε. Λείπει και ο Μάντζαρης εδώ και καιρό, που ήταν πάρα πολύ σημαντικός για εμάς. Ο Ολυμπιακός έχει ρόστερ βαθύ, φάνηκε και στη Σιένα όπου είχα προετοιμάσει το ματς με τον Πρίντεζη, ο οποίος τραυματίστηκε μία ημέρα πριν φύγουμε. Θέλουμε τη νίκη και μετά θα δούμε στα δύο παιχνίδια που απομένουν εάν θα θέλουμε πρόκριση ή και πλεονέκτημα».

Για τον τρόπο που αγωνίζεται η Μακάμπι Τελ Αβίβ και πώς θα την αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός: «Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι ομάδα ρυθμού. Παίζουν καλά στο transition. Πρέπει, λοιπόν, να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και να μην κάνουμε λάθη. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε καλοί στην άμυνα ένας εναντίον ενός. Στην άμυνά της ο Σον Τζέιμς είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της, καθώς καλύπτει τα λάθη όλων των άλλων και τις τρύπες. Στην επίθεση δεν είναι μόνο ο Χίκμαν, αλλά και οι Σμιθ, Λόγκαν, Οχαγιόν»

Για τον Γκιόργκι Σερμαντίνι κι αν θεωρεί πως έχει επιπλέον κίνητρο να κερδίσει την πρώην ομάδα του: «Μακάρι να γίνει έτσι. Ο Σερμαντίνι μας είχε βοηθήσει πάρα πολύ. Ο Πέρκινς έχει έξτρα κίνητρο, όπως και ο Σερμαντίνι στο πρώτο ματς. Είναι υγιές κίνητρο να θες να κερδίσεις την πρώην ομάδα σου. Μίλησα μαζί του χθες (20/03) και είπαμε κάποια πράγματα. Του ζήτησα να διοχετεύσει καλύτερα την ενέργειά του. Στην άμυνα είναι πάρα πολύ καλός, πρέπει να γίνει και πιο αποφασιστικός στην επίθεση. Αυτό θέλουμε από αυτόν. Δεν είναι εύκολο για κάποιον νέο παίκτη στην ομάδα να μάθει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Θα πρέπει να συνηθίσει κάποιος»

Για το εάν βλέπει διαφορές στο παιχνίδι της Μακάμπι Τελ Αβίβ σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, στο Ισραήλ: «Δεν έχει αλλάξει κάτι στο παιχνίδι της η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι ομάδες δεν μπορούν συνέχεια να είναι στο ίδιο επίπεδο. Ας πούμε, για παράδειγμα, είχε κάνει δύο διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημά της. Αυτή τη στιγμή, το νέο Top 16 είναι πρωτόγνωρο για όλους και η ανάλυση θα μπορεί να γίνει τα επόμενα χρόνια. Όπως έχω πει και στους παίκτες μας είναι περισσότερη η πνευματική κούραση παρά η σωματική. Δεν είναι εύκολο να βρίσκεις κίνητρο, το κίνητρο ασθενεί κάποιες φορές. Όπως έγινε στο παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν προπονούμαστε καλά. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρωτάθλημα της, της Κίμκι, της Ρεάλ. Δεν γίνεται η πνευματική ετοιμότητά σου να είναι στα ίδια επίπεδα όλη τη χρονιά. Εδώ καλούμαστε όλοι να διαχειριστούμε την κατάσταση, ακόμα και οι παίκτες για τους οποίους είναι πολύ δύσκολο. Από το σταφ, προπονητές που ήταν και προηγούμενα χρόνια στον Ολυμπιακό μου λένε πως είναι πολύ δύσκολο φέτος το νέο Top 16. Αυτό πρέπει να διαχειριστούμε».

Για το εάν θεωρεί πως ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να είχε καλύτερο απολογισμό στο Top 16: «Έχετε δίκιο, έχουμε ολιγωρήσει σε κάποια ματς. Στη Σιένα, εάν δείτε τις φάσεις, υπήρχε λάθος επιλογή του Σλούκα να δώσει βοήθεια και στη συνέχεια ένα λάθος του Λο να αφήσει τον Μος και να σουτάρει ένα ελεύθερο τρίποντο. Στην ένταση δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς. Το αναλύσαμε αυτό. Είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια φέτος, θα δούμε τι έχουμε καταφέρει στο τέλος. Ωστόσο, δεν παίζουμε μόνοι μας, είναι θέμα και το τι κάνει ο αντίπαλος. Βρεθήκαμε στο -10, αλλά περάσαμε και με εφτά πόντους μπροστά. Αν ήταν έτσι στη Σιένα θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί όλοι. Δείτε τις δηλώσεις των αντιπάλων παικτών και προπονητών, μιλάνε όλοι για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Θέλουν όλοι να μας κερδίσουν κι έχουν άλλοθι αν χάσουν. Κανείς παίκτης μας δεν ήταν σούπερ πρωταγωνιστής, με εξαίρεση τον Σπανούλη τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε ομάδα που για πρώτη φορά διαχειρίζεται μια τέτοια κατάσταση. Έχουμε κάνει τρεις ήττες εντός έδρας και τρεις εκτός. Τα ποσοστά στις βολές είναι καλύτερα εκτός, παρά εντός. Η γνώμη μου είναι πως μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη. Κανείς παίκτης μας δεν είναι έτοιμος να μπαίνει παντού και να κερδίζει. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέρυσι όντας το απόλυτο αουτσάιντερ. Πολλές φορές νιώθω πολύ πιο ήρεμος όταν παίζουμε εκτός παρά εντός. Το λέω ως κλίμα μέσα στην ομάδα. Πολλές φορές η ομάδα μας είναι πιο συγκεντρωμένη στα εκτός έδρας παιχνίδια. Βλέπετε, πως δεν είναι εύκολο, αν δει κανείς και τον άλλον όμιλο. Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μείνει εκτός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας το ίδιο. Επαναλαμβάνω, όλοι κάνουμε λάθη, παίκτες και προπονητές. Για κάποιους ήταν απρόσμενο ο Ολυμπιακός να κάνει τέτοια πορεία».

Για τη νίκη επί της Σιένα και το γεγονός πως δεν πανηγυρίστηκε θερμά από τους παίκτες: «Εγώ προσωπικά όταν τελειώνει ένα παιχνίδι κι έχουμε κερδίσει ποτέ δεν υποτιμώ τη νίκη. Είτε με την Τσεντεβίτα στην πρώτη φάση είτε με την Κάχα Λαμποράλ είτε με τη Σιένα. Είναι αλαζονεία να υποτιμάς μία νίκη, τι να πει και ο άλλος που έχασε. Αντιλήφθηκα μια παγωμάρα μετά το ματς με τη Σιένα, ωστόσο άκουσα κάποιον έξω από τα αποδυτήρια να πανηγυρίζει. Ήταν ο πρόεδρος. Ο άνθρωπος, δηλαδή, που νοιάζεται περισσότερο από όλους για την ομάδα μας και απόλαυσε τη νίκη μας».

Για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ: «Δεν είναι πρόβλημα να μην έχουμε πλεονέκτημα. Εννοείται, όμως, πως πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Έτσι όπως είναι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τα πρώτα δύο παιχνίδι στην έδρα σου. Τις προηγούμενες δύο χρονιές την Ευρωλίγκα κατέκτησε ομάδα που δεν είχε πλεονέκτημα».

Για το εάν θα επιχειρήσουν να επιλέξουν αντίπαλο, βάσει της θέσης που θα καταλάβουν στο ΣΤ' Όμιλο: «Όχι, δεν θα επιλέξουμε. Η ιστορία έχει δείξει πως όποτε επιλέγεις ένα... αόρατο χέρι σε τιμωρεί. Δεν θα επιλέξουμε αντίπαλο, θέλουμε να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται. Είναι απόλυτα λάθος να το κάνεις αυτό. Είναι λογικό η νέα γενιά των φιλάθλων μας να αντιδρά έτσι. Είτε σαν κίνητρο αντιπάλων είτε για τον κόσμο είτε για εμάς τους ίδιους, είναι δύσκολο να το διαχειριστείς και διαφορετικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα