Δεν τα παρατά ο Ιακωβάκης

19:07 6/8/2012 - Πηγή: AEK365

Να αγωνιστεί χωρίς άγχος για πρώτη φορά μετά απο 15 χρόνια συνεχούς πρωταθλητισμού έχει αποφασίσει ο Έλληνας πρωταθλητής, ωστόσο στοχεύει να... κατεβάσει το χρονόμετρο στα 48΄΄, που είναι ο μεγάλος στόχος του εν όψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Περικλής Ιακωβάκης στους 94,6:

Για τον αγώνα του στους Ολυμπιακούς: «Δεν είναι ότι το χάρηκα, δεν έκανα ότι μπορούσα 100%, γιατί όπως εξελιχθήκαν τα πράγματα δεν γινόταν να δώσω ότι μπορούσα, λόγω τραυματισμού που είχα. Έκανα θεραπείες και ενέσεις και πάνω στον αγώνα ήρθε και δεν μπορούσα να τρέξω όπως ήθελα.

Μου αφήνει πικρή γεύση, που δυστυχώς είχα αρχίσει να το... χωνεύω απο τις 20 Ιουλίου που είχε προκύψει το πρόβλημα. «Δεν είμαι συνιθησμένος στις αποτυχίες και με πειράζει, όταν είναι δεύτερη συνεχόμενη. Αρχίζεις να βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα, αλλά εντάξει θα το παλέψουμε».

Για την κατάστασή του: «Στα 33 πολλών αθλητών τα πόδια πάνε, άλλων όχι. Για εμένα στην πρώτη φάση των αγώνων ήταν όλα καλά, ωστόσο στη δεύτερη φάση άρχισαν τα προβλήματα. Αρχικά, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου δεν μπόρεσα να επαναλάβω ότι είχα πετύχει πριν λίγες ημέρες στο Πανελλήνιο. Όταν το σώμα είναι εντάξει, πρέπει μετά να δουλέψεις την ψυχολογία σου. Πέρυσι ερχόμουν απο άσχημη σεζόν, κάποια στιγμή... χάθηκα με το γεγονός ότι δεν μπορούσα να τρέξω σωστά. Ακόμα και εγώ εξεπλάγην για την κατάστασή μου».

Για την επόμενη χρονιά: «Το... αύριο λέει ότι δεν είμαι τύπος αθλητής που θα πηγαίνω στο γήπεδο και να κάνω πλάκα. Απλά θέλω να αγωνίζομαι χωρίς άγχος. Τον πρωταθλητή μέσα μου δύσκολα θα τον... πνίξω, απλά ο αρχικός σκοπός μου είναι να χαλαρώσω το μυαλό μου. Δεν γίνεται να μην είμαι ανταγωνιστικός. Δεν θα ξεκινήσω τη σεζόν με στόχο ότι πάω να κατακτήσω τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τα μετάλλια είναι δύσκολα να τα προσεγγίζεις, όμως αυτό που μετράει είναι να έχεις καλή απόδοση και να βρίσκεσαι στις μεγάλες διοργανώσεις. Όταν έρχονται οι Αγώνες και όσο προσεγγίζεις την καλή σου φόρμα, τότε έρχεται και η αυτοπεποίθηση. Η ένταση και οι σκληρές προπονήσεις παραμένουν, γιατί χωρίς αυτά δεν μπορείς να λέγεσαι αθλητής».

Για το επαγγελματικό του μέλλον: «Δεν μπορώ να πω πόσα χρόνια θα είμαι ακόμα στον πρωταθλητισμό. Στόχος μου είναι να γράψει 48 το χρονόμετρο από την επόμενη σεζόν. Σίγουρα δεν θα τα παρατήσω. Και φέτος θα μπορούσε, αλλά δεν το κατάφερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα