Κόλλησε η Σίτι

16:48 8/11/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΠΡ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 2-2
Γήπεδο: Λόφτους Ρόουντ

Γκέλα για τη Σίτι, που έμεινε στο 2-2 με την ΚΠΡ και η Τσέλσι ξέφυγε κι άλλο.

Στο 9ο λεπτό ο Τσάρλι Όστιν σκόραρε δύο φορές, αλλά κανένα τέρμα του δεν μέτρησε, αφού αρχικά ήταν οφσάιντ και στην επαναφορά της παράβασης ο Τζο Χαρτ ναι μεν έστειλε την μπάλα πάνω του, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ αφού ο Άγγλος τερματοφύλακας

έκανε δύο και όχι μία επαφή με την μπάλα.

Ο Μάικ Ντιν βρέθηκε και πάλι στην μέση με την απόφασή του, αφού σε παράβαση του Σανιά με το χέρι δεν έδωσε το πέναλτι στην ΚΠΡ. Τα παράπονα και η γκρίνια των παικτών του Ρέντναπ εξαφανίστηκαν στο 21', όταν ο Όστιν χρέωσε την ασίστ στον Βάργκας κάνοντας το 1-0 με το... τρίτο του γκολ στο ματς.

Το ημίχρονο ωστόσο έκλεισε με σκορ 1-1, αφού ο Σέρχιο Αγουέρο στο 32' έκανε ωραία ενέργεια και ισοφάρισε για την ομάδα του. Παρ' όλα αυτά το τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Αργεντινός ήταν οφσάιντ αρχικά και στην συνέχεια βρήκε την μπάλα με το χέρι.

Το δεύτερο μέρος δεν επιφύλασσε ευκαιρίες στην αρχή του, αλλά είχε σίγουρα ένα αξιοσημείωτο στο πρώτο τέταρτό του. Ο Έντιν Τζέκο αντικατέστησε τον Φερναντίνο στο 66', αλλά στο 67' αντικαταστάθηκε από τον Φρανκ Λάμπαρντ, αφού τραυματίστηκε!

Στο 76' ο Όστιν δεν σκόραρε, αλλά δημιούργησε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Σκόρερ δεν ήταν παίκτης των γηπεδούχων, αλλά ο Μάρτιν Ντεμικέλις, που υπό την πίεση του Μπόμπι Ζαμόρα έστειλε την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Σέρχιο Αγουέρο δεν είχε πει, όμως, την τελευταία του κουβέντα. Ο Γιαγιά Τουρέ σέντραρε για τον βραχύσωμο Αργεντινό, κι εκείνος αφού κατέβασε με το στήθος, πέρασε και τον Γκριν, έκανε το 2-2.

ΚΠΡ: Γκριν, Ίσλα, Κόκερ, Νταν, Γιανγκ, Βάργκας, Σάντρο (46' Μπάρτον), Χένρι, Φερ, Όστιν, Ζαμόρα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Κλισί, Ντεμικέλις, Μανγκαλά, Φερνάντο, Φερναντίνιο (64' Ντζέκο, 68' Λάμπαρντ), Νασρί (74' Μίλνερ), Νάβας, Τουρέ, Αγουέρο

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 0-0
Γήπεδο: Άμπτον Παρκ

Στο 0-0 κόλλησαν Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα και μοιράστηκαν από ένα βαθμό.

Εμφάνιση που... τρομάζει τον αντίπαλο πραγματοποίησε στο πρώτο μέρος η Γουέστ Χαμ με ασφυκτική πίεση, συνεχές τρέξιμο και δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων για τα καρέ του Γκουζάν. Ο πορτιέρο των "χωριατών" κλήθηκε αρκετές φορές ν' απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή του ή να σταματήσει την πορεία της προς την εστία του όταν έφευγε από τα πόδια των παικτών του Σαμ Άλαρνταϊς, με τη Βίλα πάντως να φτάνει κοντά σε έναν μεγάλο αιφνιδιασμό στο 12', με τον Γκάμπριελ Αγκμπονλαχόρ που δεν κατάφερε έπειτα από εξαιρετική ενέργεια να νικήσει τον Αντριάν.

Δίχως άγχος, δίχως να ξεκινήσει τις... γιόμες στην αντίπαλη περιοχή και με στρωτό, ωραίο ποδόσφαιρο, η Γουέστ Χαμ πίεσε από την αρχή και του δευτέρου ημιχρόνου για να λύσει τον Γόρδιο δεσμό. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν ν' ακολουθήσουν τον ρυθμό τους και έμεναν να υπερασπίζονται την εστία τους προσπαθώντας να μην αφήσουν χώρους. Στο 76΄ο Σακό δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν σκόραρε με μια καλή κεφαλιά που πήρε, ενώ το παιχνίδι ολοκληρώθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή στο "Άπτον Παρκ" που σε κάποια σημείο επηρέασε και τις προσπάθειες των ήδη κουρασμένων παικτών.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Τζένκινσον, Κόλινς, Ριντ, Κρέσγουελ, Σονγκ, Νομπλ (90' + 2' Κάρολ), Κογιάτε (66' Νόλαν), Ντάουνινγκ, Βαλένσια (75' Κόουλ), Σακό

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Λόουτον, Φλάαρ, Μπέικερ (88' Σεντέρος), Σισοκό, Κλέβερλι, Γουέστγουντ, Σάντσες, Ενζόγκμπια (90' + 2' Κλαρκ), Αγκμπονλαχόρ, Βέιμαν

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΛΕΣΤΕΡ: 2-0
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Την ξέφρενη πορεία της συνεχίζει η Σαουθάμπτον, που κέρδισε με 2-0 τη Λέστερ και παραμένει στη 2η θέση.

Από νωρίς η Σαουθάμπτον επέβαλλε το ρυθμό της και βγήκε μπροστά για να κυνηγήσει το γκολ που θα έλυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών της. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή της... οπισθοχωρημένης Λέστερ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν βγήκαν σε κανένα σημείο του ημιχρόνου από τα καρέ τους, με αποτέλεσμα οι δύο επιθετικοί της- Βαρντί και Ουλόα- να μην πατήσουν ούτε μια φορά στην περιοχή των «Αγίων». Από τη μεριά τους, οι ποδοσφαιριστές του Κούμαν αναζήτησαν κενούς χώρους, όμως σπάνια βρήκαν την ευκαιρία να απειλήσουν, αν και ήλεγχαν πλήρως το ρυθμό του αγώνα, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες, χωρίς σκορ.

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως να τα βρίσκουν σκούρα στην τελική προσπάθεια. Ο Μανέ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, όμως το γκολ του δεν μέτρησε σωστά ως οφσάιντ, ενώ στη συνέχεια ο Φοντέ απείλησε με κεφαλιά, χωρίς αποτέλεσμα. Με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα που προβλημάτισε τη Σαουθάμπτον, η Λέστερ δεν ρίσκαρε. Έμεινε πίσω και με τρομερό πάθος επιχείρησε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της.

Μάταια, όμως. Η είσοδος του Λονγκ στο 68' άλλαξε τις ισορροπίες. Λίγα λεπτά μετά, ο Ιρλανδός κατάφερε να λύσει τον... γόρδιο δεσμό και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του (75'). Μάλιστα, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο ίδιος παίκτης βρήκε εκ νέου το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα (80'), χαρίζοντας στη Σαουθάμπτον τη σημαντική νίκη.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Φοντέ, Αλντερβάιρελντ, Μπερτράντ, Γουανιάμα, Σ. Ντέιβις (40' Κορκ), Σνέιντερλιν (90+2' Ριντ), Μανέ (68' Λονγκ), Πελέ, Τάντιτς

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ντε Λε (54' Μουρ), Βασιλέφσκι, Μόργκαν, Σλουπ, Καμπιάσο, Τζέιμς, Ντρινκγουότερ, Κινγκ (76' Πάουελ), Βαρντί, Ουλόα (76' Γουντ)

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΧΑΛ: 1-0
Γήπεδο: Ταρφ Μουρ

Επιτέλους νίκη για την Μπέρνλι που επικράτησε με 1-0 της Χαλ και πήρε βαθειά βαθμολογική ανάσα.

Στο πρώτο ημίχρονο η Χαλ ήταν αυτή που είχε περισσότερο την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η Μπέρνλι ήταν αυτή που έμοιαζε πιο κινητική στην επίθεση. Παρά την προσπάθεια του Ντάνι Ινκγς να βρει δίχτυα σε δύο περιπτώσεις, η πιο αξιοσημείωτη φάση σημειώθηκε περίπου στα μισά του πρώτου μέρους, όταν η μπάλα έφυγε ψηλά, κατέληξε στην οροφή του γηπέδου και χρειάστηκε λίγη ώρα για να ξανακατέβει.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως επιφύλασσε... κατευθείαν γκολ για την Μπέρνλι! Ο Άσλεϊ Μπαρνς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας σε σέντρα του Τρίπιερ στο 50' και με το κεφάλι πέτυχε το πρώτο γκολ του απογεύματος και αυτό που χάρισε στην ομάδα του τη νίκη. Αμέσως με την επίτευξη του τέρματος, οι γηπεδούχοι κλείστηκαν στα καρέ τους με σαφή διάθεση να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, κάτι που στην ουσία κατάφεραν, αφού από τότε κι έπειτα δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη φάση από το σύνολο του Στιβ Μπρους.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Τριπιέρ, Νταφ, Σάκελ, Γουάρντ, Μάρνεϊ, Τζόουνς, Άρφιλντ (55' Κάιτλι), Μπόιντ, Μπαρνς (75' Γιούτκιεβιτς), Ινγκς

ΧΑΛ: Χάρπερ, Τσέστερ (59' Μπεν Αρφά), ΜακΣέιν, Ντέιβις, Ελμοχαμάντι, Χάντλστοουν (51' Ραμίρες), Λίβερμορ, Μπράντι, Ντιαμέ, Ερνάντεθ, Αλούκο (51' Κουίν)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 1-0
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Με το στανιό πήρε τη νίκη η Γιουνάιτεντ, που επικράτησε με 1-0 της Κρίσταλ Πάλας.

Η υπεροχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας, πέρα από την πίεση και το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, απέφεραν μόλις μια πολύ καλή στιγμή για την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ στο πρώτο μέρος. Ο Σο, βρίσκοντας χώρο έκανε την κούρσα και το σουτ με το αριστερό στο 28ο λεπτό, με τον Σπερόνι ν' αποκρούει. Οι "αετοί", όχι μόνο δεν φοβήθηκαν, αλλά έχασαν τρομερή στιγμή με τον Κάμπελ που απέναντι από τον Ντε Χέα δεν κατάφερε να τον "κρεμάσει" στο 39', ενώ είχε προηγηθεί και μια σέντρα του Μπολάσι που κόντραρε στον Σο και λίγο έλειψε να νικήσει κατά λάθος τον πορτιέρο της Γιουνάιτεντ.

Στην επανάληψη, η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ, με τον ρυθμό του παιχνιδιού να είναι αρκετά γρήγορος και την Κρίσταλ Πάλας να μη φοβάται να βγει στην επίθεση και να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Στο 57΄η κεφαλιά του Φελαϊνί σταμάτησε πάνω στη γραμμή από τον ΜακΆρθουρ, όμως δέκα λεπτά αργότερα, ο Χουάν Μάτα που είχε περάσει με αλλαγή στο ματς, νίκησε τον Σπερόνι με δυνατό αριστερό σουτ για το 1-0. Το γεγονός πως άνοιξαν το σκορ δεν σήμαινε ότι οι "κόκκινοι διάβολοι" πλέον θα τελείωναν το παιχνίδι. Οπισθοχώρησαν, κυκλοφορούσαν τη μπάλα δείχνοντας ότι ήθελαν να ροκανίσουν τον χρόνο, ενώ ο Μάτα είχε δοκάρι στο 83΄ σε σουτ έξω από την περιοχή.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Βαλένσια, ΜακΝέιρ (90' + 1' Φλέτσερ), Μπλιντ, Σο, Κάρικ, Γιανουζάι (63' Μάτα), Φελαϊνί, Ρούνεϊ, Ντι Μαρία (71' Γουίλσον), Φαν Πέρσι

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Μαριάπα, Νταν, Ντελάνεϊ, Γουόρντ, Πάντσεον, ΜακΆρθουρ, Λέντλεϊ, Μπολάσι (81' Γκέιλ), Σαμάκ (81' Μπάναν), Κάμπελ (90 + 1' Ντόιλ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΤΣΕΛΣΙ: 1-2
Γήπεδο: Άνφιλντ

Ασταμάτητη η Τσέλσι, κέρδισε και τη Λίβερπουλ μέσα στην έδρα της με 2-1 και καλπάζει προς τον τίτλο.

Το ξεκίνημα του ντέρμπι, έδωσε την εντύπωση πως θα ακολουθούσε ένα... μεγάλο ροντέο από τις δύο ομάδες. Η μεν Λίβερπουλ προηγήθηκε μόλις στο 9ο λεπτό με σουτ του Τσαν που κόντραρε στον Κέιχιλ και άλλαξε πορεία, όμως ο Άγγλος αμυντικός πήρε την "εκδίκησή" του στο 14', όταν σε σουτ από πολύ κοντά έπειτα από φάση διαρκείας, ο Μινιολέ μπήκε με τη μπάλα στο τέρμα του για το 1-1. Ο ρυθμός, δεν διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα μετά τα δύο γκολ. Οι "μπλε" του Λονδίνου είχαν αντιληφθεί τη... σύγχυση που επικρατούσε στα μετόπισθεν των γηπεδούχων, επέλεξαν να περιμένουν κλείνοντας καλά τους χώρους και να προσπαθούν με γρήγορες επιθέσεις να φέρουν το ματς τούμπα. Ο Εντέν Αζάρ με δύο καλά σουτ στο 38' και το 41' είδε τη μπάλα να κοντράρει στον Γκλεν Τζόνσον υπό καλές προϋποθέσεις και το ημίχρονο έληξε με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να έχει τον έλεγχο.

Όσο κι αν η Λίβερπουλ προσπάθησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να τη βάλει στην περιοχή της Τσέλσι προκειμένου να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Κουρτουά, τόσο οι "μπλε" έβρισκαν διαδρόμους για να τρέξουν σε αντεπιθέσεις μόλις γινόταν το λάθος από τους παίκτες του Ρότζερς ή τους νικούσε ο Κουρτουά. Ο Βέλγος πορτιέρο αντέδρασε σωστά σε σουτ του Στέρλινγκ στο 53' και φέρνοντας το ματς στα μέτρα του, το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο θα έφτανε τελικά στην ολοκλήρωση της ανατροπής στο 67'. Από εξαιρετική ενέργεια και ντρίμπλα του Αθπιλικουέτα πάνω στον Κουτίνιο από αριστερά, ο Μινιολέ απομάκρυνε το γύρισμα του Ισπανού, όμως, ο Ντιέγκο Κόστα πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1! Στα τελευταία λεπτά οι "κόκκινοι" πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως έμειναν απλά να "φωνάζουν" για χέρι του Κέιχιλ μέσα στην περιοχή στο 88ο λεπτό σε σουτ του Τζέραρντ...

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τζόνσον, Σκρτελ, Λόβρεν, Μορένο, Τζέραρντ, Τσαν (69' Άλεν), Χέντερσον, Κουτίνιο (69' Μπορίνι), Στέρλινγκ, Μπαλοτέλι (79' Λάμπερτ)

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Ραμίρες (54' Γουίλιαν), Όσκαρ, Αζάρ (90' + 5' Φιλίπε Λουίς), Ντιέγκο Κόστα (90' Ντρογκμπά)

Keywords
Τυχαία Θέματα