«Δεν σκέφτομαι παίκτη, αλλά…»

19:40 15/11/2011 - Πηγή: AEK365

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Ντούσαν Ίβκοβιτς στα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού για την Ευρωλίγκα, ο Σέρβος τεχνικός μίλησε για το κρίσιμο παιχνίδι της Τετάρτης (16/11) κόντρα στη Νανσί (22:00, NET) στο ΣΕΦ για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Παράλληλα, τόνισε πως τώρα δεν σκέφτεται κανέναν παίκτη για μεταγραφή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει αυτό στο μέλλον, ενώ ξεχώρισε τον NBAer Mπατούν από την γαλλική ομάδα.

Αναλυτικά:

Για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης

«Αν στο ΝΒΑ ακυρωθεί όλη η σεζόν, θα το σκεφτούμε. Η Euroleague θα γίνει τότε μια λίγκα που θα μοιάζει με το ΝΒΑ. Δεν το σκέφτομαι τώρα. Τώρα δεν σκέφτομαι ούτε έναν παίκτη. Ξέρω ότι οι μάνατζερ είναι ανήσυχοι. Δεν με παίρνουν τηλέφωνο αυτοί που με ξέρουν. Σκέφτομαι μόνο πως θα ετοιμάσω την ομάδα τώρα. Αν γίνει κάτι στο ΝΒΑ, θα το σκεφτούμε. Αυτό είναι όμως, κάτι άλλο. Μπορεί, όλα γίνονται».

Για το ματς με τη Νανσί

«Είμαστε μια μέρα πριν από ένα σημαντικό ματς. Όλα είναι σημαντικά στην Euroleague για εμάς. Εμείς πρέπει να προσέξουμε περισσότερο και να ετοιμάσω την ομάδα να μην παίζει υπό πίεση. Παίζουμε σε δύσκολες συνθήκες. Από το παιχνίδι με την Φενέρ εδώ, πέρασαν τρεις εβδομάδες. Δεν έχουμε ακόμα επαφή με την έδρα, όπως είναι το πρόγραμμα. Είχαμε συναυλίες, μότο κρος και δεν είχαμε ούτε το γήπεδο του ΣΕΦ. Πρέπει να προσέχουμε και τις μικρές λεπτομέρειες. Πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι καλά προετοιμασμένοι ατομικά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι δεν ξέρουμε τη δωδεκάδα μας. Κέσελ και Κατσίβελης δεν έπαιξαν στο τελευταίο παιχνίδι. Πιστεύω θα μπουν σήμερα για την προπόνηση».

Για τα ατού των Γάλλων

«Η Νανσί έχει μεγάλο ταλέντο. Έχει μεγάλα αθλητικά προσόντα και πρέπει να ετοιμάσουμε ένα ματς ελέγχου. Αυτό είναι το βασικό μας πρόβλημα. Αυτό φαίνεται και από τη στατιστική. Η Νανσί τρέχει, συμμετέχουν όλοι σε όλες τις παραμέτρους του παιχνιδιού. Ο Ακινγκάμπλα ελέγχει καλά το παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Έχει καλά ποσοστά στα τρίποντα. Αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Μπατούμ και ξεχωρίζει περισσότερο μέχρι στιγμής στην Euroleague. Έχει γεμάτη στατιστική».

Για τα αθλητικά προσόντα της Νανσί και την άμυνα του Ολυμπιακού

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη φιλοσοφία του παιχνιδιού μας. Δε είναι αχτύπητοι. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να χειριστούμε με τον ίδιο τρόπο τον Πρίντεζη που έχει αθλητικά προσόντα με κάποιον άλλο. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μις ματς στο παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα είναι λάθος αν μπούμε σε σετ παιχνίδι. Πρέπει να βρούμε εύκολα καλάθια και να παίξουμε παιχνίδι έδρας. Βελτιώσαμε τις επιστροφές στην άμυνα. Είχαμε στην αρχή πρόβλημα και τώρα έχουμε ψηλά ποσοστά στο δίποντο στην άμυνα. Θα το φτιάξουμε και αυτό. Ένα-ένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα