Δεν μας τα λέει καλά ο... Θεοχάρης

09:01 19/3/2014 - Πηγή: AEK365

Δηλώσεις στην εφημερίδα Goal έκανε ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης που θα έχει με ανθρώπους της ΑΕΚ και τον Χάρη Οικονομόπουλο ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Ο Θεοχάρης έδειξε όπως ήταν φυσικό διάθεση να γίνει η εκχώρηση του χρέους Ψωμιάδη στο Ελληνικό δημόσιο αλλά είπε κάποια πράγματα επεικώς... περίεργα. Αρχικά μίλησε για αίτημα που θα κάνει η ΑΕΚ

δείχνοντας άγνοια για το ότι έχει γίνει αίτημα από τις 13 Ιανουαρίου και εξηγώντας, βέβαια, έτσι το γιατί ακόμη ταλαιπωρείται η ΑΕΚ για ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει λήξει, αφού ο αρμόδιος δεν το γνώριζε καν. Σίγουρα πάντως το ξέρει από την προηγούμενη Πέμπτη όταν δέχτηκε τηλεφώνημα από την ΑΕΚ ενώ θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί πολύ πολύ νωρίτερα από τους επιτελείς του. Εκτος αν πιστεύει κάποιος πως η ΑΕΚ θα κάνει αίτημα... σήμερα και τόσο καιρό άφηνε την εκκαθάριση της σε εκρεμότητα για ένα θέμα όπου μόνος κερδισμένος θα ήταν ο... Ψωμιάδης. Εν συνεχεία ο Θεοχάρης χαρακτήρισε το θέμα της εκχώρησης περίπλοκο προκαλώντας απορίες. Καθόλου περίπλοκο δεν είναι το θέμα και η νομοθετική αυτή ρύθμιση ψηφίστηκε φωτογραφικά για να μην βγει κερδισμένος από την όλη ιστορία ο Ψωμιάδης και διαγραφεί το χρέος του. Από εκεί και πέρα το δημόσιο δεν χάνει κανένα από τα υπόλοιπα δικαιώματα του πάνω στα χρέη που αφήνει η ΠΑΕ ΑΕΚ μετά την εκκαθάριση της κι αν δεν βρει ευρώ από τον Ψωμιάδη θα συνεχίσει κανονικά να κυνηγάει τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν πάνω τους τα χρέη. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και αναφέρει: "3. Η εκχώρηση, σύμφωνα με τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων, δεν επηρεάζει την προβλεπόμενη από γενικές ή ειδικές διατάξεις ευθύνη της υπό ειδική εκκαθάριση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας καθώς και την προσωπική ευθύνη κάθε τρίτου συνυποχρέου με αυτή, έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, για τις σχετικές με την εκχώρηση οφειλές, ούτε οποιαδήποτε άλλη προβλεπόμενη από κάθε διάταξη ευθύνη τους. Το Ελληνικό Δημόσιο, και μετά την εκχώρηση, δεν κωλύεται να λάβει οποιοδήποτε προβλεπόμενο από τις κείμενες διατάξεις μέτρο αναγκαστικά εκτέλεσης για την είσπραξη οφειλής και κατά των προσώπων του προηγούμενου εδαφίου". Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε στο ραντεβού που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι ο κύριος Θεοχάρης να εφαρμόσει απλά τον νόμο που επαναλαμβάνω ψηφίστηκε ΕΙΔΙΚΑ για την περίπτωση της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Ψωμιάδη για να τελειώνει αυτή η ιστορία και να ολοκληρωθεί αμέσως μετά την εκχώρηση και η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θεοχάρη στην εφημερίδα: «Πράγματι, υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού με τους εκπροσώπους της ΑΕΚ. Γνωρίζω το αίτημα που θα κάνει η ΑΕΚ βάσει της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε το 2013. Ολοι αντιλαμβάνονται, βέβαια, πως δεν μπορεί κάποιος να είναι βέβαιος πως εάν το δημόσιο δεχθεί την εκχώρηση των απαιτήσεων, μπορεί να εισπράξει χρήματα από αυτήν την υπόθεση. Δεν μπορώ να είμαι καθόλου βέβαιος για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ, ώστε να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Είναι πολύπλοκο ζήτημα. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι πως το βλέπουμε με θετική διάθεση και θέλουμε να υπάρξει λύση, ώστε να μη μένουν εκκρεμότητες. Βέβαια, υπάρχουν ακόμα κάποια ζητήματα που πρέπει να λυθούν. Αυτά θα συζητήσουμε στη συνάντηση που θα έχουμε. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυσκολίες στην υπόθεση, αλλά θα αναζητηθεί φόρμουλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα