Δέλλας, γκολ και φύγαμε για τελικό (VIDEO)

11:08 1/7/2014 - Πηγή: AEK365

Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια, 1η Ιουλίου 2004, η Εθνική Ελλάδας, στο "Ντραγκάο" του Οπόρτο κέρδισε 1-0 την Τσεχία και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του EURO 2004 χάρη στην κεφαλιά του Τραϊανού Δέλλα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης.
Στο 14' 36'' η Ελλάδα κερδίζει κόρνερ και ο Τσιάρτας σπεύδει να το εκτελέσει. Ο Γιαννακόπουλος πλησιάζει για κοντινή πάσα, όμως, ο συμπαίκτης του τον

διώχνει! Μα γιατί δεν τη δίνει; Αναρωτήθηκαν όλοι. Την απάντηση έδωσε σε λίγα δευτερόλεπτα. Σέντρα του Τσιάρτα, κεφαλιά του Δέλλα, ο οποίος πετυχαίνει το «ασημένιο» γκολ, τότε ίσχυε ο κανονισμός του «ασημένιου» γκολ, και στέλνει την Ελλάδα στον τελικό και την Τσεχία στο... δρόμο της επιστροφής.

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς (71΄ Γιαννακόπουλος), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (91΄ Τσιάρτας), Καψής, καραγκούνης, Κατσουράνης.
Τσεχία (Κάρελ Μπρίκνερ): Τσεχ, Γκριγκέρα, Γκάλασεκ, Μπολφ, Γιανκουλόβσκι, Πομπόρσκι, Κόλερ, Ροσίτσκι, Νέντβεντ (39΄ Σμίτσερ), Μπάρος, Ουϊφαλούσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα