Δεκτές οι παραιτήσεις Αθανασόπουλου, Μέργου

18:44 9/3/2013 - Πηγή: AEK365

Δεκτές έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τις παραιτήσεις των κ. Μέργου και Αθανασόπουλου, οι οποίες υπεβλήθησαν για λόγους ευθιξίας.

Λόγος της παραίτησης, σύμφωνα με την επιστολή του κ. Αθανασόπουλου η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, επί προεδρίας του. Όπως αναφέρει ο κ. Αθανασόπουλος του παρέχεται η ευκαιρία να αποδείξει

ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.

Νέος υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ θα προταθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο κ. Αθανασόπουλος απομακρύνθηκε μετά από σημερινή εισήγηση του Γιάννη Στουρναρα στον πρωθυπουργό η οποία έγινε αποδεκτή.


Με απόφαση του κ. Στουρνάρα, γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του ΥΠΟΙΚ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των κ. κ. Μέργου και Αθανασόπουλου, οι οποίες υπεβλήθησαν για λόγους ευθιξίας.

"Ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για την άψογη συνεργασία τους και τη μεγάλη συμβολή τους στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση.»

Keywords
Τυχαία Θέματα