Χρυσοί «τρικολόρ» στο χάντμπολ

18:46 12/8/2012 - Πηγή: AEK365

Οι «τρικολόρ» με εξαίρεση την «κοιλιά» που έκαναν στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σερβία, έδειξαν ότι είναι η μεγάλη δύναμη του αθλήματος τα τελευταία χρόνια. Δεύτερο χρυσό μετά το Πεκίνο και τρίτο συνολικά (χάλκινο το 1992) στην ιστορία τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή τη φορά κόντρα στη Σουηδία, που μάλλον είναι... καταραμένη σε τελικούς.

Μετά το εις βάρος της 5-3 στα πρώτα λεπτά και την ισοφάριση σε 5-5, η Γαλλία

πήρε τον έλεγχο του ματς και δεν έχασε το προβάδισμα σε κανένα σημείο από εκεί κι έπειτα. Οι Σουηδοί βρέθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις σε απόσταση αναπνοής, όμως δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση, μένοντας στη δεύτερη θέση.

Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για τη Σουηδία μετά το 2000 και το ασημένιο που είχαν κατακτήσει στο Σίδνεϊ. Συνολικά μετρά τέσσερα ασημένια (1992, 1996, 2000 και 2012).

«Χάλκινη» η Κροατία

Στον μικρό τελικό η Κροατία νίκησε την Ουγγαρία με 33-26 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ανεβαίνοντας ξανά στο βάθρο των νικητών, οκτώ χρόνια μετά το χρυσό στην Αθήνα. Από την άλλοι οι Μαγυάροι, διεκδίκησαν για πέμπτη φορά στην ιστορία τους το χάλκινο μετάλλιο και πάλι περιορίστηκαν στην 4η θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα