Χρυσή Αυγή: Αν μιλήσεις θα σε κάψω ζωντανή

22:59 3/10/2013 - Πηγή: AEK365

Ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν, σε ένα άρθρο του καταγράφει τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ αναφέρεται και στη συνομιλία του με μια γυναίκα που συμμετείχε σε συνάντηση Τοπικής Οργάνωσης της Χ.Α. επειδή είχε πέσει θύμα κακοποίησης.

Ο Λόουεν ξεκινά το άρθρο του αναφέροντας: «Πριν από δύο εβδομάδες η Χρυσή Αυγή

αισθανόταν άτρωτη. Το νεοναζιστικό κόμμα της Ελλάδας βρισκόταν ψηλά στις δημοσκοπήσεις με ποσοστά που άγγιζαν το 15% - το διπλάσιο του ποσοστού που είχε αποσπάσει στις εκλογές πέρυσι.Η δολοφονία προκάλεσε την εθνική κατακραυγή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει ο Μαρκ Λόουεν.

Η γυναίκα με την οποία συνομίλησε ο δημοσιογράφος του BBC είπε: «Εκεί μέσα είδα ρόπαλα και ασπίδες. Όλοι στέκονταν προσοχή όταν μπήκε μέσα ο αρχηγός τους. Συζητούσαν για ξυλοδαρμούς ομοφυλόφιλων και σκουρόχρωμων αλλοδαπών. Ένα μέλος με πλησίασε και μου έκανε την εξής πρόταση: μπορούμε να σπάσουμε χέρια- πόδια για 300 ευρώ. Μπορούμε να βάλουμε φωτιά σε αυτοκίνητο για 1000 ευρώ και να στείλουμε όποιον θες στο νοσοκομείο για ένα μήνα έναντι 1500 ευρώ. Δεν ήθελα τίποτε από όλα αυτά και διέκοψα κάθε επικοινωνία. Αργότερα με βρήκε το ίδιο μέλος και με απείλησε ότι αν μιλήσω θα με κάψει ζωντανή».

Keywords
Τυχαία Θέματα