«Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας»

11:06 26/8/2012 - Πηγή: AEK365

Την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των απαιτήσεων των ανθρώπων του στίβου και της προσαρμογής τους στα νέα δεδομένα επισήμανε ο Περικλής Ιακωβάκης.
Σε δηλώσεις του στην «Sportday» ο Ελληνας αθλητής τόνισε πως πρέπει όλοι να αλλάξουν νοοτροπία, αφού τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά.

«Δυστυχώς κάποια νέα παιδιά δεν έχουν αντιληφθεί πως τα δεδομένα άλλαξαν, ότι οι χρυσές εποχές πέρασαν και πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις απαιτήσεις τους. Σαφώς χρειάζεται

αλλαγές, πάνω από όλα στη νοοτροπία της ομοσπονδίας, των αθλητών και των προπονητών. Είναι εύκολα πράγματα που μπορούν να αλλάξουν και να βελτιωθεί η κατάσταση. Οταν ήρθα στην Αθήνα το Ολυμπιακό Στάδιο ήταν σε χειρότερη κατάσταση από ότι είναι τώρα. Τότε οι αθλητές ήταν συνεχώς στο στάδιο δουλεύοντας πρωί-απόγευμα, που δεν το βλέπω πλέον. Και στα 19 μου δεν σκεφτόμουν πόσα θα βγάλω από τον αθλητισμό. Αυτά προέκυψαν στην πορεία. Για αυτό πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στους προσωπικούς του στόχους με αφορμή τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά τον αποκλεισμό του στα προκριματικά των 400μ. εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (είχε προαναγγείλει πως θέλει να κάνει μια σεζόν για τον εαυτό του, χαλαρή, δίχως άγχος), είπε:

«Μεγαλώνοντας θέλω το «chill out and run fast» (σ.σ. του το είχε πει παλιότερα ο Μπερσόν Τζάκσον) και εγώ γιατί από μικρός το βασανίζω πολύ με την τεχνική, την τακτική και όλα αυτά. Θα προσπαθήσω να χαλαρώσω την καμπύλη προς τα κάτω στις επιδόσεις μου. Οπότε πρέπει να επαναπροσδιορίσω τους στόχους και την προπόνηση. Αλλά πρέπει να το αλλάξω. Λίγοι πιστεύουν ότι μπορώ να τρέξω ξανά γρήγορα. Αυτό είναι το καύσιμό μου»,

Keywords
Τυχαία Θέματα