Χρειάστηκε μόνο η είσοδος του Ντρογκμπά...

05:59 15/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-3ος ΟΜΙΛΟΣ-1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ-ΙΑΠΩΝΙΑ: 2-1
Γήπεδο: Arena Pernambuco

Κάποια πράγματα όσο και να προσπαθείς να τα περιγράψεις με λέξεις δεν μπορείς. Έτσι και το μεγαλείο και η αύρα του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Μπορεί να μην σκόραρε, να μην έδωσε ασίστ, να μην ήταν ο κορυφαίος της Ακτής, αλλά με την είσοδό του στο ματς έδωσε άλλη

ώθηση στην ομάδα του και την οδήγησε σε μεγάλη ανατροπή. Οι Ιβοριανοί έχαναν με 1-0 από την Ιαπωνία, έμοιαζαν με τσίρκο κι όμως η είσοδος του Ντρογκμπά τους μετάλλαξε και τους έδωσε τη νίκη με 2-1. Κακό για την Εθνική μας το αποτέλεσμα αυτό, καθώς οι «ελέφαντες» απέκτησαν προβάδισμα.

Στο 6ο λεπτό ο Ζερβίνιο έδωσε κάθετα για τον Μπόνι, που γύρισε αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ γενικότερα το ματς στο πρώτο τέταρτο ήταν πολύ μέτριο. Τελικά στο 16ο λεπτό ο Χόντα βρέθηκε μόνος στην περιοχή και με όμορφο αριστερό σουτ έκανε το 1-0. Η Ιαπωνία πίεσε κι άλλο και στο 20' ο Ουτσίντα έκανε απίθανη ενέργεια από δεξιά, έκοψε στο αριστερό και σούταρε και ο Μπάρι έδιωξε, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Χόντα έκανε τη σέντρα-σουτ, με τον Μπάρι να δυσκολεύεται να διώξει. Στο 23ο λεπτό το φάουλ του Τουρέ πέρασε λίγο άουτ, όπως κι εκείνο του Μποκά στο 31', ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Καβασίμα είπε όχι σε τρομερό σουτ του Μποκά και στην επαναφορά ο Μπόνι κόπηκε λανθασμένα με οφσάιντ. Στην επόμενη φάση, ο Χόντα έκανε όμορφη ενέργεια, σούταρε, αλλά ο Μπαμπά έβαλε την κόντρα κι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 39' και στο 42' οι Μπόνι και Καλού αστόχησαν από ιδανικές θέσεις.

Στο 47ο λεπτό ο Οριέ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στο κεφάλι του Μπόνι που ξανά έκανε τραγικό τελείωμα, ενώ στο 50' μετά από λάθη των Ιβοριανών ο Χασέμπε έκανε το σουτ που έφυγε λίγο άουτ. Στο 56ο λεπτό δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Γιάγια Τουρέ, αλλά στο 61' όλα άλλαξαν. Στο ματς πέρασε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και μόνο με την αύρα του έδωσε ώθηση στην Ακτή. Στο 64' ο Οριέ έβγαλε όμορφη σέντρα από δεξιά και ο Μπόνι με κεφαλιά έγραψε το 1-1. Και με τη σέντρα, ο Οριέ έβγαλε ξανά σέντρα από δεξιά, ο Ζερβίνιο έπιασε την κεφαλιά κι έφερε τούμπα το ματς σαν σε προπόνηση. Στο 82ο λεπτό ο Ντρογκμπά εκτέλεσε όμορφα το φάουλ, αλλά ο Καβασίμα έδιωξε, ενώ στο 84' ο Ντρογκμπά πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

ΑΚΤΗ: Μπάρι, Μποκά (74' Ντζάκπα), Ζοκορά, Καλού, Τιοτέ, Ζερβίνιο, Μπόνι (77' Για Κόναν), Οριέ, Τουρέ, Ντιέ (61' Ντρογκμπά), Μπάμπα

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Χόντα, Ναγκατόμο, Μορισίγκε, Οκαζάκι, Καγκάβα (85' Κακιτάνι), Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (52' Έντο), Οσάκο (68' Οκούμπο), Γιοσίντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα