Χόκινγκ: Η ανθρωπότητα θα σωθεί με την αγάπη και την εποίκισμο σε άλλους πλανήτες

22:39 22/2/2015 - Πηγή: AEK365

Ο Στίβεν Χόκινγκ πριν από λίγες μέρες μίλησε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου δίνοντας τη δική του οπτική σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας, αλλά αποκαλύπτοντας ποιο πιστεύει ότι είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα των ανθρώπων. Όπως είπε ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε είναι να αρχίσουμε τον εποικισμό σε άλλους πλανήτες. Όπως είπε η κατάκτηση του διαστήματος αποτέλεσε μια μορφή ασφαλιστικής δικλείδας για το μέλλον της ανθρωπότητας και πρέπει να συνεχιστεί.

«Η αποστολή ανθρώπων στο φεγγάρι άλλαξε το μέλλον της ανθρώπινης φυλής με τρόπους που δεν έχουν γίνει

ακόμη αντιληπτοί. Μπορεί να μην έλυσε κανένα από τα άμεσα προβλήματά μας στον πλανήτη Γη, αλλά μας έδωσε νέες προοπτικές για την επίλυσή τους και μας έκανε να κοιτάξουμε τόσο προς τα έξω, όσο και προς τα μέσα».

«Θεωρώ ότι το μακροπρόθεσμο μέλλον της ανθρωπότητας πρέπει να είναι στο διάστημα, το οποίο αποτελεί μια ασφάλεια ζωής για την μελλοντική μας επιβίωση, καθώς θα μπορούσαμε να σταματήσουμε την εξαφάνισή μας εποικίζοντας άλλους πλανήτες».

Από την άλλη, μίλησε για αυτό που θεωρεί το μεγαλύτερο μειονέκτημα των ανθρώπων: την επιθετικότητα.

«Εάν μπορούσα να διορθώσω ένα μειονέκτημα της ανθρωπότητας, αυτό θα ήταν η επιθετικότητα, η οποία μπορεί να θεωρείτο πλεονέκτημα για τους ανθρώπους των σπηλαίων, όσον αφορά στην εξεύρεση τροφής, την εξασφάλιση στέγης και ζευγαρώματος για τη διαιώνιση του είδους, αλλά σήμερα απειλεί τους πάντες με εξαφάνιση».

Όπως είπε, αυτή η επιθετικότητα πρέπει να αντικατασταθεί από την συμπόνια, διαφορετικά θα αποτελέσει κίνδυνο εξαφάνισης του ανθρώπινου πολιτισμού, καθώς μπορεί να πυροδοτήσει έναν πυρηνικό όλεθρο.

Μοναδικό αντίδοτο είναι «η ευγένεια και καλοσύνη και η ενσυναίσθηση που μπορούν να φέρουν αγάπη και συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα