Χιμένεθ: Χαμηλό το επίπεδο στο Κατάρ

19:56 3/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται πλέον στον πάγκο της Αλ Ραγιάν του Κατάρ και σε συνέντευξη που έδωσε σε Ισπανική εφημερίδα, μίλησε για το ποδόσφαιρο και τη ζωή στη χώρα. Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ χαρακτήρισε υποανάπτυκτο το ποδόσφαιρο στο Κατάρ και μίλησε για την έλλειψη υποδομών.

Πως είναι η ζωή ενός Ανδαλουσιανού στην Ντόχα;

«Προς το παρόν ακολουθώ τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Δεν έχουμε ακόμη γνωρίσει την πόλη. Ζούμε στο ξενοδοχείο εδώ και λίγες εβδομάδες. Κάνω πολύ δουλειά

στο PC κι έχουμε μόλις δύο νίκες».

Και πως είναι η ομάδα;

«Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία αλλά έχει 10 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Η ιστορία πρέπει να γράφεται κάθε μέρα και σήμερα η ομάδα βρίσκεται προς το τέλος της βαθμολογίας. Η ομάδα είναι νέα με παίκτες γηγενείς κι έχουμε πολλούς τραυματισμούς».

Πως είναι το επίπεδο στο πρωτάθλημα του Κατάρ;

«Καμία σχέση με το ισπανικό. Υπάρχουν πολλές ομάδες ισοδύναμες αλλά χαμηλού επιπέδου. Ο ρυθμός είναι πολύ αργός. Πρέπει να δουλεύεις στην τακτική πολύ γιατί η ομάδα αποδιοργανώνεται εύκολα. Υπάρχουν παίκτες που πρέπει να τους διδάξεις από το "άλφα" το πόδόσφαιρο. Στο γήπεδο μπορείς να κάνει πολλές φορές χειραψία με όλους τους οπαδούς. Προτειμούν να κάθονται στο σπίτι τους και να βλέπουν τα ματς απο την τηλεόραση. Είναι μια χώρα με υποανάπτυκτο ποδόσφαιρο».

Γιατί δεν υπάρχει πειθαρχία;

«Γιατί λείπει η βασική τεχνογνωσία. Δεν υπάρχουν οι υποδομές και η Αλ Ραγιάν δεν έχει δέσει σαν ομάδα ακόμη. Η ομάδα στηρίζεται σε γηγενείς και σπάνια έρχονται ξένοι παίκτες»

Keywords
Τυχαία Θέματα