Χιλιάδες μετανάστες διαδήλωσαν στη Μανωλάδα

21:23 28/4/2013 - Πηγή: AEK365

Χιλιάδες αλλοδαποί εργάτες συμμετείχαν την Κυριακή σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Νέα Μανωλάδα που διοργανώθηκε φορείς της Ηλείας και της Αχαΐας.

Οι αλλοδαποί προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία κοντά στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας και στη συνέχεια αποχώρησαν, επιστρέφοντας στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν. Παράλληλα φώναζαν συνθήματα στη γλώσσα τους και στα ελληνικά κατά του ρατσισμού ενώ κρατούσαν πλακάτ κατά των νεοναζί, της τρόικας, του φασισμού και υπέρ της νομιμοποίησης τους.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας ενημέρωσε ότι άγνωστοι έκαψαν το βράδυ του Σαββάτου (27/04) πανό του κόμματος που είχε αναρτηθεί στο χωριό, με το σύνθημα «Όχι στην ανασφάλιστη - μαύρη εργασία».

«Πληροφορούμε τους τραμπούκους ότι ματαιοπονούν. Απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, τήρηση των συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση της ανασφάλιστης εργασίας.

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζει την πλειοψηφία της κοινωνίας που υποφέρει από τα μνημόνια της εγχώριας και της ξένης τρόικας. Δεν τους φοβόμαστε. Η οργή του λαού μας θα τσακίσει το φασισμό», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα