Χίλια άτομα εγκλωβίστηκαν στο χιόνι

12:08 23/12/2011 - Πηγή: AEK365

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα και ιδίως στη βόρεια Ελλάδα.

Το βράδυ της Πέμπτης διεκόπη λόγω πυκνής χιονόπτωσης η κίνηση των οχημάτων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, από Κοζάνη προς Γρεβενά και Ήπειρο. Στους οδηγούς υπεδείχθη να ακολουθήσουν τον παρακαμπτήριο δρόμο, ωστόσο, λίγο αργότερα στο ύψος Κοίλων - Βατερού Κοζάνης δίπλωσε νταλίκα,

μπλοκάροντας τον δρόμο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί ΙΧ.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών και επιβατών συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον γγ Πολιτικής Προστασίας Θ.Μπούφη απεγκλωβίστηκαν περίπου 1.000 άτομα, ενώ λόγω της ανάγκης για φιλοξενία δόθηκε εντολή να ανοίξει σχολικό συγκρότημα στην Κοζάνη για να διανυχτερεύσουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί και επιβάτες.

Το ρεύμα της Εγνατίας Οδού προς Γιάννενα - Θεσσαλονίκη άνοιξε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ενώ γίνονται προσπάθειες για να ανοίξει και το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, με δυσκολία εξελίσσεται η συγκοινωνία στους δρόμους Λαμίας - Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα και Λαμίας - Καρπενησίου, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Και στους δύο οδικούς άξονες η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες κυρίως λόγω του παγετού, αφού από τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά η χιονόπτωση σταμάτησε.

Aντίθετα χωρίς αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας - 'Άμφισσας, ενώ κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Σε ό,τι αφορά το επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας αναμένεται τα μηχανήματα των δήμων τις επόμενες ώρες να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία, κυρίως στο ορεινό δίκτυο.

Το χιόνι στην Ευρυτανία και στη Δυτική Φθιώτιδα έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους, ενώ στην περιοχή του Δομοκού τους 30 πόντους.

Εν τω μεταξύ, χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Πέμπτης παραμένουν 15 χωρία στην Κόνιτσα, 9 χωριά σε Τζουμέρκα και Μουζάκι και 20 χωριά στην Αργιθέα Καρδίτσας. Η ΔΕΗ διαβεβαιώνει ότι η βλάβη θα έχει διορθωθεί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όσον αφορά στην Αττική, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Ύφεση από το απόγευμα

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής. Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο, αλλά από το απόγευμα της Κυριακής προβλέπεται νέα επιδείνωση.

Αναλυτικότερα, για σήμερα Παρασκευή η ΕΜΥ αναφέρει πως θα υπάρξει ύφεση της κακοκαιρίας από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Για το Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων, στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορειν

Keywords
Τυχαία Θέματα