Χάθηκε και το μετάλλιο για την Εθνική στα πέναλτι

00:42 1/9/2014 - Πηγή: AEK365

Την τέταρτη θέση κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα Νεανίδων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα στη Μαδρίτη. Οι παίκτριες των Μορφέση και Λέανδρου ηττήθηκαν στα πέναλτι από την Ουγγαρία με συνολικό σκορ 11-10 (7-7 η κανονική διάρκεια) σε μια «καταραμένη» διαδικασία, που συνεχίζει και πονάει την Εθνική μας ομάδα, ανεξάρτητα ηλικιακής κατηγορίας. Με τον ίδιο τρόπο χάθηκε η είσοδος στον τελικό από τις Αμερικανίδες, με τον ίδιο τρόπο χάθηκε

η είσοδος στην τετράδα για την Εθνική γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, με την Ιταλία να της «κλέβει» την πρόκριση. Παράλληλα, ο αντικανονικός τρόπος με τον οποίο το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, με βάση το τελευταίο γκολ που πέτυχε η Ουγγαρία και διαμόρφωσε το 7-7, τελικό σκορ της κανονικής διάρκειας στέρησε από την Εθνική μας το χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση.

Μια πληγωμένη Εθνική Νεανίδων, αλλά καθ' όλα άξια, αφού δεν παύει να είναι στην κορυφή του κόσμου, στο πάνθεον των μεγαθηρίων του Παγκόσμιου πόλο. Αυτά τα κορίτσια θα αποτελέσουν τη νέα γενιά που θα στελεχώσει την Εθνική γυναικών τα επόμενα χρόνια, με τις διακρίσεις να είναι βέβαιο πως θα έρθουν γι αυτή την ομάδα που παλεύει κόντρα σε Θεούς και δαίμονες.

Ο μικρός τελικός με την Ουγγαρία ήταν συναρπαστικός. Η υπεροχή της ελληνικής ομάδας στην αρχή του αγώνα ήταν εμφανής, με τα κορίτσια να προηγούνται με 4-0, σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο οκτάλεπτο. Στη συνέχεια, ο ρυθμός των Ελληνίδων έπεσε, με τις Ουγγαρέζες να εκμεταλλεύονται κάποια λάθη και με επιμέρους σκορ 2-5 να μειώνουν σε 6-5.

Το τρίτο οκτάλεπτο δεν κύλησε καλά επιθετικά για την Εθνική μας ομάδα, με την Ουγγαρία να πετυχαίνει 1 γκολ και το σκορ να διαμορφώνεται στο 6-6. Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες σκόραραν από ένα γκολ, με το παιχνίδι να οδηγείται στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, με τον ίδιο πικρό τρόπο, η Εθνική μας ομάδα γνώρισε την ήττα με σκορ 11-10. Η ομάδα των Μορφέση και Λέανδρου ήταν άστοχη στα 3 από τα 6 πέναλτι που εκτελέστηκαν συνολικά, με την Ουγγαρία να ευστοχεί στο τελευταίο δικό της και να πανηγυρίζει το χάλκινο μετάλλιο.

Καλύτερη παίκτρια της διοργάνωσης αναδείχτηκε η Ελευθερία Πλευρίτου.

Διαμαρτυρίες για τη διαιτησία

Έντονες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία εκφράζονται από την ελληνική πλευρά. Ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε το έβδομο γκολ για την ομάδα της Ουγγαρίας ήταν αντικανονικός. Στη φάση που σημειώθηκε το 7-7, η παίκτρια της Ουγγαρίας , η οποία βρισκόταν ανάμεσα σε Ελευθερία Πλευρίτου και Ιωάννα Χυδιριώτη βούτηξε στο νερό, πήρε τη μπάλα και σκόραρε το γκολ που οδήγησε στη διαδικασία των πέναλτι το παιχνίδι, ενώ θα έπρεπε να έχει δοθεί αποβολή και φάουλ. Ο Γιώργος Μορφέσης που διαμαρτυρήθηκε έντονα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Η διαιτησία έπαιξε το δικό της ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος και στέρησε από την ομάδα μας το χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση στη διοργάνωση.

ΕΛΛΑΔΑ-Ουγγαρία : 10-11 στα πέναλτι (7-7 κανονική διάρκεια)

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 2-5, 0-1, 1-1, 3-4 στα πέναλτι

Για την Ελλάδα σκόραραν οι: Ελ. Πλευρίτου 3, Ξενάκη 3, Νιαρχάκου 1, Ελευθεριάδου 3.

Keywords
Τυχαία Θέματα