«Χαρούμενος για την πορεία της ομάδας»

19:28 17/10/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Ράζβαν Ρατς κατά την παραλαβή του βραβείου του ως MVP της 5ης αγωνιστικής υποστήριξε πως είναι χαρούμενος για την πορεία του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το βραβείο: «Χαίρομαι πολύ γι΄ αυτό το βραβείο. Νιώθω πολύ καλά και ως προς τον εαυτό μου και ως προς την ομάδα. Γι΄ αυτό θέλω πρώτα απ΄ όλα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου. Δεν έχω κάτσει να μετρήσω το πόσο χαρούμενος είμαι ή το πόσο μπορώ να πετυχαίνω τους στόχους μου. Εγώ

πηγαίνω καλά, η ομάδα πηγαίνει καλά και είμαι χαρούμενος».

Για τις επόμενες υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ: «Σίγουρα είναι κάποια παιχνίδια που είναι πιο δύσκολα. Αλλά όλα είναι το ίδιο δύσκολα. Είναι πολύ λάθος να διαχωρίζουμε στο μυαλό μας τα παιχνίδια. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον τρόπο που παίζουμε μέχρι τώρα, να παίζουμε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο. Πετυχαίνοντας αυτούς τους στόχους μπορούμε να δούμε μακρύτερα, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς».

Για το μυστικό των καλών εμφανίσεών του: «Δε θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο μυστικό. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου, η προσωπικότητά μου. Από τότε που έφυγα από τη Σαχτάρ πίστευα κι εγώ ότι θα είναι δύσκολο, αλλά και στην Ισπανία και στην Αγγλία ήταν εύκολη η επικοινωνία».

Για τον αριθμό γκολ που θέλει να πετύχει φέτος: «Δεν είναι αυτή η δουλειά μου και δεν μπορώ να γίνω προφήτης. Νιώθω πολύ καλά όταν σκοράρω, γιατί βοηθάω την ομάδα μου άμεσα. Η δουλειά μου όμως επικεντρώνεται στις ασίστ. Αυτό βέβαια είναι ένα δεύτερο κομμάτι, γιατί το πρώτο είναι η άμυνα. Από εκεί και πέρα, κοιτάω να δίνω ασίστ και όποτε μου δίνεται η ευκαιρία να πετύχω και κάποιο γκολ»

Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο: «Σίγουρα αυτή η διακοπή θα έχει κάποιες αρνητικές επιπτώσεις. Έχουμε πολλούς διεθνείς, έφυγαν πολλά παιδιά και δεν είχαμε τη δυνατότητα να προπονηθούμε, όπως ο Ατρόμητος. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, δεν ξέρουμε αν αυτό μας επηρεάσει μέχρι την ημέρα του αγώνα. Εμείς θα προετοιμαστούμε πολύ σωστά ψυχολογικά, σε αυτό θα μας βοηθήσει πολύ και ο προπονητής, όπως κάνει από την αρχή της σεζόν. Θα είμαστε προετοιμασμένοι σωματικά και θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια εντός έδρας».

Για τις καιρικές συνθήκες της Ελλάδας: «Σίγουρα είναι πολύ καλό και από ψυχολογική άποψη να έχει καλό καιρό, καλή θερμοκρασία και ήλιο. Είναι καλύτερο από το να βρέχει. Αυτός ο καιρός αρέσει όπως είναι φυσικό περισσότερο και στην οικογένειά μου. Εγώ πάντως από την πλευρά μου θα προτιμούσα να έχει περισσότερο κρύο, παρά περισσότερη ζέστη, αλλά ο καιρός έτσι όπως είναι τώρα είναι ο κατάλληλος».

Για τον Αθανασιάδη και τις Εθνικές Ελλάδας και Ρουμανίας: «Θα ήθελα να συγχαρώ αρχικά τον Κλάους. Είχε συμμετοχή και στα δύο παιχνίδια της Ελλάδας, γιατί στο παιχνίδι με τη Ρουμανία είχε κληθεί αλλά δεν είχε παίξει. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για έναν πολύ καλό παίκτη, γιατί θα του δώσει αυτοπεποίθηση. Θέλω να περάσει η Ελλάδα, γιατί έχω φίλους και συμπαίκτες εδώ. Νομίζω ότι η Ελλάδα θα βρει τον εαυτό της. Δεν πιστεύω ότι η Ρουμανία είναι το φαβορί».

Για τη συμπλήρωση 100 συμμετοχών με τη Ρουμανία: «Δεν είναι μόνο οι 100 συμμετοχές, είναι και το γεγονός ότι είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας 13 χρόνια και αρχηγός. Αν με ρωτούσε κάποιος πριν από 13 χρόνια, θα έλεγα ότι αυτό είναι το "ταβάνι". Το μόνο που θα ήθελα να έχω κάνει, είναι η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ελπίζω να με βοηθήσουν τα πόδια μου και να το κάνω. Δεν έχω ακόμη διάθεση να σταματήσω. Μετά τα προκριματικά του Εuro, μακάρι να περάσουμε, και στα προκριματικά του Παγκοσμίου να γίνει πράξη η ευχή μου και να παίξω. Θα πρέπει να είμαι και εδώ πολύ καλός για να είμαι και στην Εθνική ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα