Χαρούμενοι όλοι στα Χανιά

21:35 8/1/2015 - Πηγή: AEK365

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι στα Χανιά ανάμεσα στον Α.Ο. Χανίων και τον Παναθηναϊκό με τους πράσινους να προηγούνται με 2-0 στο ημίχρονο έχοντας ως κορυφαίο τον Νίνη ενώ οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο εικοσάλεπτο έφτασαν στο 2-2 και στην πρόκριση.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 3' με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Α.Ο. Χανιά.

Ο Σωτήρης Νίνης έκανε την κάθετη προς τον Καρέλη ο οποίος μπήκε στην περιοχή σούταρε και ο Σικαλιάς απέκρουσε σε πρώτο χρόνο. Ο Νίνης ακολούθησε την πορεία της μπάλας και σούταρε δυνατά με την μπάλα να φεύγει έξω.

Στο 12' είχαμε την δεύτερη καλή στιγμή για το τριφύλλι. Οι πράσινοι αναπτύχθηκαν ωραία από τα αριστερά με την μπάλα να βγαίνει από τα αριστερά και τον Χουχούμη να κάνει την όμορφη σέντρα και τον Καρέλη από κοντά να βάζει την προβολή αλλά να μην προλαβαίνει την μπάλα.

Νέα χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 16' όταν σε κόρνερ από τα αριστερά του Νίνη ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Δώνης από κοντά δεν πρόλαβε παρά την προβολή να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γκολ στην τέταρτη καλή στιγμή του στο παιχνίδι με δράστη τον Σωτήρη Νίνη. Ο 24χρονος μέσος στην επανεμφάνιση του με την πράσινη φανέλα πήρε την μπάλα λίγο κάτω από τον χώρο του κέντρου, πέρασε τρεις αντιπάλους μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα στην δεξιά γωνία του Σικαλιά για το 1-0.

Οι πράσινοι συνέχισαν να ψάχνουν για ένα ακόμα τέρμα για να καθαρίσουν το ματς. Στο 28' ο Νίνης πήρε την μπάλα στα δεξιά, προχώρησε και έκανε την σέντρα με τον Καρέλη να πλασάρει αλλά την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Σικαλιά.

Το 2-0 για τους πράσινους ήρθε στο 29' όταν ο Νίνης από τον χώρο του κέντρου με το αριστερό έδωσε στον Κλωναρίδη, αυτός μπήκε στην περιοχή κέρδισε δυο κόντρες και πλάσαρε ωραία με το δεξί δίνοντας προβάδισμα δυο τερμάτων στον Παναθηναϊκό.

Οι φιλοξενούμενοι που ήταν κυρίαρχοι σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους έχασαν την ευκαιρία να φτάσουν στο 3-0 στο 39' όταν ο Ντίνας έδωσε στον Καρέλη ο οποίος μπήκε στην περιοχή πλάσαρε τον Σικαλιά που έδιωξε με τα πόδια και εν συνεχεία ο Κλωναρίδης με νέο πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έξω.

Παρά την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και το γεγονός πως τα νέα από το άλλο ματς του ομίλου δεν άφηναν κανένα περιθώριο ή ελπίδα, οι παίκτες των Χανίων είχαν καλή εικόνα από το 60' και μετά. Με τον Παναθηναϊκό να «κάθεται» στο υπέρ του σκορ και τις αλλαγές να μην βοηθούν, το ματς έγινε από το πουθενά ντέρμπι. Το τέρμα του Κρητικού στο 75' (είχε προηγηθεί μεγάλη επέμβαση του πιτσιρικά Κότσαρη σε τετ-α-τετ με τον Οικονομόπουλο) έδωσε ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο στους γηπεδούχους που δύο λεπτά αργότερα είχαν και δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκότοβου.

Η αντεπίθεση του ΑΟΧ δεν σταμάτησε εκεί, αλλά μόνο όταν ο Πάγκαλος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 που έστειλε την ομάδα από την κόλαση των πρώτων 60 λεπτών στον παράδεισο των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας!

Μάλιστα, θα μπορούσαν να έχουν κάνει και την απόλυτη ανατροπή αν στις καθυστερήσεις ο Πάγκαλος δεν σημάδευε... ουρανό όταν βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Α.Ο. Χανιά: Σικαλιάς, Παγώνης Αν., Μανωλάς, Γκότοβο, Κοντέων, Σιλιγαρδάκη, Εσόνο (56' Καραγιάννης), Καραλής (66' Μαρτσάκης), Γκούμας (73' Οικονομόπουλος), Πάγκαλος, Κρητικός.

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης (77' Νάνο), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (70' Μπαϊράμι), Λαγός (70' Μπούι), Δώνης, Καρέλης, Νίνης και Ντίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα