Χάος στο Ρίο ντε Τζανέριο ενάμιση μήνα πριν το Μουντιάλ

21:34 29/4/2014 - Πηγή: AEK365

Το σκηνικό πολέμου στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο συνεχίζεται μετά το θάνατο ενός νεαρού αγοριού στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ της αστυνομίας και συμμοριών με πέντε λεωφορεία να πυρπολούνται το βράδυ της Δευτέρας.

Ο ανήλικος, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο και όπως δήλωσε η αστυνομία στο πλευρό του βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο. Μετά από το θάνατο του ανήλικου ομάδα νεαρών από τη φαβέλα Ζοκέι, πυρπόλησε πέντε λεωφορεία.

Άλλα τρία αυτοκίνητα κάηκαν σε άλλη φαβέλα στο Ρίο, σε αντίποινα για το θάνατο μιας 72χρονης γυναίκας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Αυτά τα βίαια περιστατικά συμβαίνουν λίγες ημέρες μετά την εξέγερση στην Κοπακαμπάνα η οποία προκλήθηκε μετά το θάνατο ενός νεαρού χορευτή που διέμενε στη φαβέλα Παβάο-Παβαζίνιο, η οποία είναι κοντά στην περίφημη παραλία του Ρίο.

Κι όλα αυτά ενάμιση περίπου μήνα πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στη χώρα.

Η ασφάλεια εντός των γηπέδων θα είναι υπό την ευθύνη των ιδιωτικών φορέων, ενώ η αστυνομία της Βραζιλίας θα κινητοποιείται σε ακραίες συνθήκες. Το Ρίο θα φιλοξενήσει επτά αγώνες του τουρνουά, καθώς και τον τελικό στο περίφημο γήπεδο Μαρακανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα