Χαμός στην Βουλή για το κλείσιμο της ΕΡΤ

14:14 20/6/2013 - Πηγή: AEK365

Η άρνηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σταύρου Καλαφάτη, να κάνει δεκτές τις τροπολογίες που κατέθεσαν Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ με τις οποίες ζητούσαν ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για το κλείσιμο της ΕΡΤ προκάλεσε ένταση στην Βουλή

με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ να αποχωρούν από την αίθουσα της βουλής.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε από τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να αποσαφηνίσουν τη θέση τους, ενώ κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Ευάγγελο Λιβιεράτο να πει τη γνώμη της κυβέρνησης, μιας και όπως σημείωσε ήταν ένας από τους που δεν είχε συνυπογράψει την ΠΝΠ. Για τεράστιο πολιτικό ζήτημα έκανε λόγο ο Νότης Μαριάς, καθώς όπως τόνισε η πλειοψηφία της βουλής έχει πάρει θέση κατά της ΠΝΠ και τώρα με διαδικαστικά τερτίπια προσπαθούν να αποφύγουν τη συζήτηση.

Για θέατρο σκιών, εμπαιγμό και απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Θανάσης Παφίλης που ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία προκείμενου να αποφασίσει το σώμα αν θα συζητηθεί η τροπολογία. Απαντώντας η Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για πανικό και παιχνίδι εντυπωσιασμού της αντιπολίτευσης η οποία φοβάται μήπως επέλθει πραγματική συνεργασία των πολιτικών αρχηγών στη βραδινή συνάντηση. Από τη ΔΗΜΑΡ ο Νίκος Τσουκαλης τόνισε οτι οποίος εξωθεί τα πράγματα στη λήψη αποφάσεων ενώ υπάρχει η συνάντηση των αρχηγών το βράδυ δεν βοήθα, σημειώνοντας πάντως ότι η συγκεκριμένη ΠΝΠ εξακολουθεί να είναι σημαντικό πρόβλημα και μια σοβαρή εκκρεμότητα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης επισήμανε πως σύμφωνα με το άρθρο 77 παρ 3 του Συντάγματος οι συγκεκριμένες τροπολογίες δεν μπορεί να εισαχθούν, καθώς συνεπάγονται κόστος για το δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα