«Χάλασε του Κυριάκου στην Ζενίτ λόγω ΟΣΦΠ»

16:29 22/3/2013 - Πηγή: AEK365

Δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας BILD αναφέρει πως η μεταγραφή του Κυριάκου Παπαδόπουλου από την Σάλκε στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης "χάλασε" εξαιτίας του Ολυμπιακού.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο, η Ζενίτ προσέφερε στην Σάλκε 20 εκατομμύρια ευρώ και στον Έλληνα κεντρικό αμυντικό

3 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Οι δυο πλευρές τα είχαν βρει ωστόσο η μεταγραφή δεν έγινε γιατί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ζενίτ αρνήθηκε να καταβάλει στην Εφορία ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό που δικαιούταν ο Ολυμπιακός.
Όταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πήρε μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στην Σάλκε, οι δυο ομάδες συμφώνησαν πως από το ποσό μεταπώλησης, το 5% θα πήγαινε στον Ολυμπιακό.
Δηλαδή η Σάλκε από τα 20 εκατομμύρια ευρώ που θα έπαιρνε από την Ζενίτ, έπρεπε να δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ στον Ολυμπιακό εκ των οποίων περίπου τα μισά, αν όχι λίγο λιγότερα, θα πήγαιναν στην ελληνική εφορία. Όμως ο Ολυμπιακός ήθελε το ένα εκατ. ευρώ και συν 500.000 ευρώ να πληρώσουν οι Ρώσοι στη ελληνική δημοσιονομική υπηρεσία. Η Ζενίτ δεν το δέχθηκε και εν τέλει χάλασε η δουλειά.

Keywords
Τυχαία Θέματα