Μπρέιβικ: Θα ζητήσω συγγνώμη, αν με αφήσουν να φτιάξω το Νορβηγικό Φασιστικό Κόμμα!

22:50 5/9/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Νορβηγός δολοφόνος Αντερς Μπρέιβικ, ο οποίος σκότωσε 77 άτομα στο νησί Ουτόγια, δήλωσε την Παρασκευή ότι προτίθεται να αποκηρύξει τη βία και να ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του (για τις οποίες ως τώρα δεν είχε δείξει καμία μετάνοια), αν του επιτρέψουν να φτιάξει ένα φασιστικό κόμμα.

Σε ένα μακροσκελέστατο γράμμα 33 σελίδων που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μπρέιβικ λέει ότι δεσμεύεται να φέρει την αλλαγή με ειρηνικά μέσα και ότι θέλει να δημιουργήσει ένα κόμμα που θα ονομάζεται Νορβηγικό Φασιστικό Κόμμα και Νορβηγική

Λίγκα.

«Η καρδιά μου ματώνει σαν πρώην στρατιωτικός για τη βαρβαρότητα που διέπραξα στις 22 Ιουλίου 2012», αναφερόμενος στην βόμβα που έβαλε στο Όσλο σκοτώνοντας οχτώ άτομα και την εν ψυχρώ δολοφονία 69 ατόμων στο νησί Ουτόγια.

Ο Μπρέιβικ από το 2012 δεν έχει ζητήσει ποτέ συγγνώμη και δεν έχει δείξει καμία συμπάθεια για τα θύματά του.

Ο Μπρέιβικ αναφέρει ότι οι αρχές της φυλακής του αρνήθηκαν το δικαίωμά του να δημιουργήσει ένα πολιτικό κόμμα και του κατέσχεσαν όλα τα γράμματα που έστελνε για να στρατολογήσει κόσμο για το κόμμα του.

Στη Νορβηγία, οι φυλακισμένοι δεν χάνουν τα πολιτικά τους δικαιώματα. Μάλιστα σκέφτεται να καταθέσει μήνυση, αν η νορβηγική δικαιοσύνη δεν σταματήσει να τον εμποδίζει στη δημιουργία του κόμματος τις επόμενες 30 μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα