Μπρέιβικ: Θα το ξανάκανα

16:37 17/4/2012 - Πηγή: AEK365

Στη δεύτερη μέρα της δίκης του ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο άνθρωπος που στις 22 Ιουλίου του 2011 σκόρπισε τον θάνατο, σκοτώνοντας 77 ανθρώπους στο Όσλο και το νησί Ουτόγια, αυτοχαρακτηρίστηκε ως «εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού και νορβηγικού κινήματος αντίστασης», ενώ μπήκε στο δικαστήριο απευθύνοντας και πάλι ναζιστικό χαιρετισμό.

«Ναι, θα το έκανα και πάλι» είπε ο 33χρονος χαρακτηρίζοντας τη σφαγή «την πιο καλοσχεδιασμένη και θεαματική πολιτική επίθεση από εθνικιστή στην Ευρώπη από το

Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ανέφερε ότι οι έφηβοι που σκότωσε στο νησί Ουτόγια δεν ήταν «αθώα παιδιά», αλλά «πολιτικοί ακτιβιστές που προωθούσαν την πολυπολιτισμικότητα». Δήλωσε ακόμη πως το να τελειώσει τη ζωή του στη φυλακή ή να πεθάνει για το λαό του, αποτελεί την ύψιστη τιμή.

Νωρίτερα, το δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση αποφάσισε να εξαιρέσει, για λόγους μεροληψίας, έναν από τους βοηθούς δικαστές. Πρόκειται για τον Τόμας Ιντρεμπόε, ο οποίος εξαιρέθηκε επειδή είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχόλιο στο οποίο ανέφερε ότι θα έπρεπε να επιβληθεί στον Μπρέιβικ η θανατική ποινή.

Αμέσως μετά την έναρξή της, η ακροαματική διαδικασία διεκόπη και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο συγκεκριμένος βοηθός δικαστής θα αντικατασταθεί άμεσα, προκειμένου να μην καθυστερήσει η διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα