Αυτοκτόνησε η Σίτι

16:13 28/12/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.-ΜΠΕΡΝΛΙ: 2-2
Γήπεδο: Etihad

Αυτοκτόνησε η Σίτι, που βρέθηκε να νικά με 2-0 την Μπέρνλι και τελικά κόλλησε στο 2-2, μην μπορώντας να πλησιάσει στον πόντο την Τσέλσι.


Το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά για την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία με την συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου είδε τους Νάβας και Σίλβα να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες όμως η Μπέρνλι ήταν αυτή που απείλησε σε δύο περιπτώσεις την εστία του Χαρτ. Τελικά στο 23' ο Σίλβα άνοιξε το σκορ για τους «πολίτες». Ζαμπαλέτα και Νάβας συνεργάστηκαν άψογα με τον τελευταίο να βρίσκει

τον Σίλβα και αυτός με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Χίτον για το 1-0. Η Σίτι δεν έκοψε ρυθμό και κυρίως με τον Νάβας συνέχισε να πιέζει και να απειλεί. Στο 33' ο Ισπανός δημιούργησε ξανά και αυτή την φορά εκτελεστής ήταν ο Φερναντίνιο με ωραίο σουτ για το 2-0.

Ότι δεν κατάφερε η Μπέρνλι με τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο, το πέτυχε στο ξεκίνημα του 2ου μέρους. Ο Μπόιντ από θέση οφσάιντ νίκησε τον Χαρτ και μείωσε σε 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Στο 54' μάλιστα ο Ινγκς έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-2 ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Χίτον πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε προσπάθεια του Νασρί για το 3-1. Τελικά η Μπέρνλι κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Μπαρνς να εκμεταλλεύεται την αδυναμία της Σίτι να απομακρύνει την μπάλα έπειτα από εκτέλεση φάουλ και να σκοράρει για το 2-2, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης παρά την πίεση που άσκησε η Σίτι στα τελευταία λεπτά.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Μανγκαλά, Κολάροφ, Φερναντίνιο (Σινκλερ 86'), Φερνάντο, Μίλνερ (Γιόβετιτς 61'), Σίλβα, Νάβας, Νασρί (Λάμπαρντ 76')

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Σάκελ, Τριπιέρ, Μι, Κιν, Τζόουνς, Μάρνεϊ, Άρφιλντ, Μπάρνς, Μπόιντ, Ινγκς

ΧΑΛ-ΛΕΣΤΕΡ: 0-1
Γήπεδο: KC Stadium

Τεράστιο διπλό με 1-0 πανηγύρισε η Λέστερ μέσα στην έδρα της Χαλ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και με τη Χαλ να είναι πιο επικίνδυνη από την Λέστερ, η οποία πάντως έδειχνε διάθεση και ικανότητα να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της χωρίς όμως να απειλήσει. Ο Γκαστόν Ραμίρεζ σε δύο περιπτώσεις δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις για τους φιλοξενούμενους με τον Καμπιάσο να απομακρύνει προ του Χάμερ ενώ ο τερματοφύλακας της Λέστερ μπλόκαρε σουτ του Αλούκο. Τελικά η Λέστερ ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο πρώτο μέρος. Ο Νούτζεντ βρήκε τον Μαρέζ και ο Αλγερινός με δυνατό σουτ νίκησε τον ΜακΓκρέγκορ για το 0-1 στο 32΄, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Από το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου η Χαλ πήρε την κατοχή της μπάλας όμως είχε εμφανές πρόβλημα στη δημιουργία. Στο 59΄ο Ελμοχαμαντί ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα όμως ο Χάμερ μπλόκαρε την μπάλα ενώ την ίδια κατάληξη είχε και προσπάθεια του Γέλαβιτς στο 65'. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Χαλ χάθηκε στο 78ο λεπτό όταν ο Λίβερμορ σούταρε δυνατά όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και η Λέστερ κατάφερε να κρατήσει το 1-0 μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης παρά το γεγονός ότι τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κοντσέσκι στο 88'.

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Ροσενιόρ, Ντέιβις, Μπρους, Κουίν, Ελμοχαμαντί, Λίβερμορ, Μέιλερ (Ινς 60'), Μπράντι, Γκαστόν Ραμίρεζ (Γέλαβιτς 46'), Αλούκο (Ερνάντεζ 61')

ΛΕΣΤΕΡ: Χάμερ, Σίμπσον, Βασιλέφσκι, Κοντσέσκι, Καμπιάσο (Ντρινκγουότερ 70'), Τζέιμς, Μάρεζ (Ντε Λάετ 70'), Σλουπ, Νιούτζεντ, Ουγιόα (Γουντ 55')

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: 0-0
Γήπεδο: Βίλα Παρκ

Στο 0-0 κόλλησαν Άστον Βίλα και Σάντερλαντ και μοιράστηκαν από ένα βαθμό.

Με την Άστον Βίλα να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του ματς και τους παίκτες της να έχουν την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους (η κατοχή στην αρχή ήταν στο 75-25) ξεκίνησε η αναμέτρηση στο «Βίλα Παρκ». Η πρωτοβουλία των κινήσεων ήταν πάντως το... μόνο που είχαν οι «χωριάτες» στο πρώτο μέρος, καθώς δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία της Σάντερλαντ και να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν έως ενός σημείου το ματς, ωστόσο, ούτε αυτοί κατόρθωσαν να αλλάξουν κάτι στο 0-0 που φυσιολογικά έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους τα δεδομένα στο ματς άλλαξαν! Ο Ντελφ πήγε καθυστερημένα πάνω στον Ζόρντι Γκόμεζ, είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή και άφησε την Βίλα με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο. Οι «μαυρόγατες» στη συνέχεια είχαν δύο προσπάθειες για γκολ, με τους Φλέτσερ και Τζόνσον να μην βρίσκουν όμως στόχο σε «κολλητές» φάσεις. Τζιακερίνι και Κάτερμολ συνέχισαν να ασκούν πίεση στον Γκουζάν, ενώ η Βίλα είχε την δική της πολύ καλή στιγμή με μια κεφαλιά του Φλάαρ. Στο φινάλε αμφότερες είχαν δύο εξαιρετικές στιγμές, με τον Ζόρντι Γκόμεζ να σημαδεύει το δοκάρι της Βίλα και τον Παντίλιμον να λέει όχι στον Μπακούνα,

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Χάτον, Φλάαρ, Κλαρκ (61' Οκορέ), Σισοκό, Ντελφ, Κλέβερλι (69' Γκρίλις), Σάντσες, Ενζόγκμπια (57' Μπακούνα), Βέιμαν, Μπεντεκέ

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Παντίλιμον, Βεργίνι, Ο' Σέι, Μπράουν, Τζόουνς, Μπρίτκατ (19' Κάτερμολ), Ζόρντι Γκόμεζ, Λάρσον (57' Τζιακερίνι), Τζόνσον, Γουίκαμ, Φλέτσερ

ΚΠΡ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 0-0
Γήπεδο: Λόφτους Ρόουντ

Χαμένες βγήκαν ΚΠΡ και Κρίσταλ Πάλας που κόλλησαν στο 0-0.

Η πρώτη σπουδαία στιγμή του αγώνα δεν σημειώθηκε στο χορτάρι αλλά στην εξέδρα.
Οι οπαδοί της ΚΠΡ σηκώθηκαν όρθιοι στο 5ο λεπτό της συνάντησης και χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα για τον πρώην αμυντικό της ομάδας, Κλαρκ Καρλάιλ, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο μετά από τροχαίο ατύχημα.

Στο αγωνιστικό, αυτός που απείλησε πρώτος και ουσιαστικά ήταν ο συνήθης ύποπτος, Τσάρλι Όστιν, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στην εστία, όπως έχει κάνει 12 φορές έως τώρα στο πρωτάθλημα από τα πόδια του Άγγλου στράικερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από τον Μπολάσι, ο Γκριν ωστόσο με σωστή τοποθέτηση κράτησε το μηδέν.

Στο 22' οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ, αλλά το σουτ του Πάντεον σταμάτησε στο δοκάρι και οι αμυνόμενοι των Ρέιντζερς απομάκρυναν. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου οι παίκτες της ΚΠΡ απέκτησαν τον έλεγχο και αυτοί του Ρέντναπ προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις και ανεπιτυχείς σέντρες.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Λερόι Φερ δοκίμασε να ανοίξει το σκορ με πολύ ωραίο βολέ, όμως η μπάλα δεν του έκανε την χάρη και κατέληξε για λίγο εκτός εστίας. Καλύτερη κατάληξη είχε η προσπάθειά του στο 59', με τον Σπερόνι να κάνει καλή δουλειά και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Ο ρυθμός στην συνέχεια ήταν εξαιρετικός, όμως οι δύο πλευρές δεν μπορούσαν να φτάσουν κοντά στην αντίπαλη εστία με αποτέλεσμα να σουτάρουν από μακρινή απόσταση χωρίς να πετυχαίνουν τον στόχο τους.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν το «χρυσό» τέρμα.

ΚΠΡ: Γκριν, Χιλ, Νταν, Κόκερ, Ίσλα, Φερ (65' Βάργκας), Χένρι, Μπάρτον, Χόιλετ, Ζαμόρα (75' Φίλιπς), Όστιν

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Μαριάπα, Ντιλέινι, Νταν, Γουόρντ, Γέντινακ, Λέντλεϊ, Πάντσεον, ΜακΆρθουρ, Μπολάσι, Ζαχά (67' Κάμπελ)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΑΡΣΕΝΑΛ: 1-2
Γήπεδο: Άμπτον Παρκ

Τετράδα έπιασε η Άρσεναλ που κέρδισε με 2-1 τη Γουέστ Χαμ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και με τη Γουέστ Χαμ να έχει τον απόλυτο έλεγχο, η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις της στην αντίπαλη περιοχή και πήρε το προβάδισμα χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Καθόρλα (41'). Τα πάντα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για την ίδια, όταν τρία λεπτά αργότερα, και ενώ τα «σφυριά» παρέμεναν... αποπροσανατολισμένα ο Γουέλμπεκ έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Το γράψαμε, όμως, και παραπάνω... Τίποτα δεν προιδέαζε για αυτή την εξέλιξη. Η Γουέστ Χαμ δεν σταμάτησε λεπτό να πρεσάρει, ενώ όσες φορές έβγαινε στην κόντρα, δημιουργούσε πολλούς κινδύνους στην εστία του Σέζνι. Η τύχη, όμως, της γύρισε την πλάτη. Εκτός του άτσαλου μαρκαρίσματος του Ριντ και το πέναλτι που του χρεώθηκε, οι γηπεδούχοι είχαν και γκολ που δεν μέτρησε (6'), όταν σε δυνατό σουτ του Σονγκ έξω από την περιοχή, η μπάλα φάνηκε να χτυπά στον Σακό που ήταν σε θέση οφσάιντ πριν καταλήξει στο βάθος της αντίπαλης εστίας.

Αναγκαστικά, λοιπόν, η ομάδα του Σαμ Αλαρντάις έπρεπε να ρισκάρει στο δεύτερο ημίχρονο. Τα «σφυριά» συνέχιζαν να πιέζουν, ελπίζοντας σε ένα γρήγορο τέρμα που θα τους έβαζε ξανά μέσα στο ματς. Προς ικανοποίησή τους, μάλιστα, το γκολ ήρθε μόλις στο 54' όταν ο Κουγιάτε έπιασε την κεφαλιά και μείωσε σε 2-1.

Η πίστη επέστρεψε ξανά στους ποδοσφαιριστές της Γουέστ Χαμ, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν ψηλά και έψαχναν εναγωνίως την ισοφάριση. Από το 65' και μετά, ωστόσο, η Άρσεναλ άρχισε να ισορροπεί το ματς και δειλά- δειλά να βγαίνει από το «καβούκι» της, με τον Γουέλμπεκ να σημαδεύει λάθος στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των «κανονιέρηδων» στο δεύτερο ημίχρονο καταγράφηκε στο 74' όταν σε γύρισμα του Τσάμπερλεϊν, ο Σάντσες έπιασε πέφτοντας την κεφαλιά, όμως ο Αντριάν απομάκρυνε τον κίνδυνο. Το ίδιο και λίγα λεπτά αργότερα σε σουτ του Καθόρλα. Αυτό ήταν... Η Άρσεναλ είχε μπει για τα καλά στο ματς και περιόρισε σημαντικά τις προσπάθειες των αντιπάλων. Με την συμπλήρωση των 90' τίποτα δεν άλλαξε και οι «κανονιέρηδες» έφυγαν με το διπλό, που τους ανέβασε στην 5η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, σε ισοβαθμία με την 4η Σαουθάμπτον.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Ο'Μπράιαν (78' Ντεμέλ), Τόμκινς, Ριντ, Κρίσγουελ, Κουγιατέ (78' Νόλαν), Ντάουνινγκ, Αμαλφιτανό, Σονγκ, Σακό (62' Βαλέντσια), Κάρολ

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Ντεμπισί, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί, Κοκλέν, Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν (90' Τσέιμπερς), Σάντσες, Γουέλμπεκ (85' Γκιμπς)

ΣΤΟΟΥΚ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 2-0
Γήπεδο: Μπριτάνια

Την ανοδική της πορεία συνέχισε η Στόουκ που κέρδισε με 2-0 τη Γουέστ Μπρομ.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε μόλις στο 7ο λεπτό με τον Γουίλαν να πιάνει την κεφαλιά αλλά τον Φόστερ να απομακρύνει τον κίνδυνο την τελευταία στιγμή. Στο 14' οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Μπόγιαν να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Φόστερ ξανά ενώ το πρώτο καλό σουτ από πλευράς φιλοξενούμενων ήρθε στο 30΄με τον Μόρισον να μην μπορεί να νικήσει τον Μπέγκοβιτς.Από εκείνο το σημείο και μετά, η Γουέστ Μπρόμιτς άρχισε να δημιουργεί ολοένα και περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ με τους Ιντέγιε και Σεσενιό όμως το 0-0 έμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου όμως η Στόουκ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα στο 51ολεπτό ο Ντιούφ χρίστηκε σκόρερ έπειτα από ωραίο γύρισμα του Πίετερς. Στο 60' ήταν η σειρά του Ντιούφ να δημιουργήσει όμως ο Κράουτς δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ ενώ στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Γουόλτερς. Τελικά η Στόουκ διπλασίασε τα τέρματά της στο 65΄με αρκετά τυχερό τρόπο. Ο Μπόγια βρήκε τον Αρναούτοβιτς το σουτ του οποίου κόντραρε πάνω στον Ντιούφ και κατέληξε για 2ηφορά στα δίχτυα της Γουέστ Μπρόμιτς.

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόκρος, Μουνιέσα, Πίετερς, Γουίλαν, Ενζονζί, Ντιούφ, Μπόγιαν, Αρναούτοβιτς, Κράουτς (Γουόλτερς 60')

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Γουίσντομ, Λέσκοτ, ΜακΌλεϊ, Μπερντ, Γκάρντνερ, Μόρισον (Μπεραχίνιο 62'), Ντόρανς, Μπραντ, Σεσενιό (Βαρέλα 62'), Ιντέγιε

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΤΣΕΛΣΙ: 1-1
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Δεν έκλεισε με τον ιδανικό τρόπο τη χρονιά η Τσέλσι, καθώς κόλλησε στο 1-1 με τη Σαουθάμπτον κι έδωσε την ευκαιρία στη Σίτι να την πλησιάσει.

Πως σε μια φάση, μια και μόνο ενέργεια μπορεί να αλλάξει όλο το ματς. Ο Έντεν Αζάρ... γλίτωσε την Τσέλσι από το αρνητικό ρεκόρ των μηδέν τελικών προσπαθειών στην εστία, σημειώνοντας- κόντρα στη ροή του αγώνα- το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Μέχρι τότε οι «μπλε» δεν είχαν ενοχλήσει ούτε μια φορά (!) τον Φόρστερ, παρά το γεγονός ότι ήλεγχαν το ρυθμό της αναμέτρησης και κυκλοφορούσαν άνετα την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Ντιέγκο Κόστα «μπλέχτηκε» στην εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα της Σαουθάμπτον και αναγκαζόταν να τραβηχτεί μακριά από την περιοχή για να πάρει μπάλα. Από τη μεριά τους, οι «Άγιοι» έδωσαν χώρο και περίμεναν το λάθος για να τρέξουν στην αντεπίθεση. Προς ικανοποίησή τους, μάλιστα, στη φάση του 17' ο Σάντιο Μανέ έσπασε το τεχνητό οφσάιντ, βρέθηκε μπροστά από τον Κουρτουά και έβαλε προσωρινά μπροστά την ομάδα του.

Το πρέσινγκ της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο αυξήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με την ελπίδα ενός γρήγορου τέρματος που θα απάλλασσε τους ποδοσφαιριστές από το άγχος. Ο Αζάρ συνέχιζε να ταλαιπωρεί τους «Αγίους», όμως η προσπάθειά του στο πρώτο τέταρτο δεν βρήκε στόχο.

Ίδια εικόνα και στα επόμενα λεπτά, με τους Λονδρέζους να προσπαθούν επίμονα να βρουν χώρους και να απειλήσουν και τη Σαουθάμπτον να... πασχίζει να τους κρατήσει μακριά από την εστία της. Η τακτική της μαζικής οπισθοχώρησης των γηπεδούχων τελικά έπιασε, αφού με την συμπλήρωση 90 λεπτών τίποτα δεν άλλαξε και η Τσέλσι έφυγε με το βαθμό από το «Saint Mary's». Το τελευταίο αξιοσημείωτο του ματς, η αποβολή του Σνέιντερλιν στο 89' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Γιοσίντα (62' Γκαρντός), Φοντέ, Αλντερβάιρελντ, Τάργκετ, Σνέιντερλιν, Σ. Ντέιβις (77' Λονγκ), Γουανιάμα, Μανέ, Τάντιτς (58' Γουόρντ Πρόουζ), Πελέ

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Λουίς, Κέιχιλ, Τέρι, Φάμπρεγας, Αζάρ, Μίκελ (74' Ντρογκμπά), Σούρλε (46' Γουίλιαν), Μάτιτς, Ντιέγκο Κόστα (89' Ρεμί)

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 0-0

ΓΗΠΕΔΟ:WHITE HART LANE

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο με την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ να χάνει πολλές ευκαιρίες καθώς είχε απέναντι της έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον Ούγκο Γιορίς.
Μετά το πρώτο τέταρτο όπου οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό χωρίς να κάνουν τη μεγάλη φάση, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβασε στροφές και είχε τη πρώτη καλή στιγμή στο 19ο λεπτό.
Ο Μάτα έκανε κάθετη πάσα στον Φαλκάο, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Γιορίς, σούταρε με το αριστερό αλλά δεν είχε καλή ισορροπία σώματος και ο γκολκίπερ της Τότεναμ μπλόκαρε.
Η απάντηση από πλευράς Τότεναμ ήρθε ένα λεπτό αργότερα με διπλή ευκαιρία και τον Ντε Χέα να δείχνει τα αντανακλαστικά του. Πρώτα σε προβολή του Κέιν έπειτα από γέμισμα του Τάουνσεντ και μετέπειτα σε σουτ του δεύτερου με το αριστερό. Και στις δυο περιπτώσεις, ο Ισπανός γκολκίπερ μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 22ο λεπτό το δοκάρι σταμάτησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Χουάν Μάτα να εκτελεί φάουλ, η μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και στη συνέχεια οι Φαν Πέρσι και Φαλκάο δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα, με τον Κίρικες να απομακρύνει.
Πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το 0-1. Φοβερή μπαλιά για τον Φαν Πέρσι από τον Κάρικ, ο Ολλανδός έκανε υπέροχο κατέβασμα, αλλά κόλλησε μπροστά στον Γιορίς και δεν κατάφερε να τον νικήσει.
Ο Γάλλος πορτιέρο είπε "όχι" και στο 43' ενεργώντας αποτελεσματικά σε σκαστή κεφαλιά του Ρούνεϊ αλλά και στις καθυστερήσεις όταν ο Γιάνγκ έπιασε το φαλτσαριστό σουτ και ο τερματοφύλακας της Τότεναμ πετάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ με τη μπάλα να παίρνει τροχιά για το αριστερό παραθυράκι.
Στην επανάληψη οι ευκαιρίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν τόσο σημαντικές όσο αυτές του πρώτου μέρους με τη Τότεναμ να ανεβαίνει από το 66ο λεπτό και μετά. Οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο 82ο λεπτό όταν ο Μέισον σούταρε δυνατά και ψηλά πάνω από την εστία του Ντε Χέα, ευρισκόμενος σε πλεονεκτική θέση.

Τότεναμ: Γιορίς, Βερτόνχεν, Κίρικες, Φάζιο, Ντέιβις, Τάουνσεντ (79' Ντεμπελέ), Τσαντλί (79' Λαμέλα), Έρικσεν, Σταμπουλί, Μέισον, Κέιν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Έβανς (72' Σμόλινγκ), ΜακΝέιρ (75' Σο), Μάτα, Ρούνεϊ, Κάρικ, Γιάνγκ, Βαλένσια (46' Ράφαελ), Φαλκάο, Φαν Πέρσι

Keywords
Τυχαία Θέματα