Μπλατ: Δικαιολογημένο ότι γίνεται στη Γάζα

08:21 4/8/2014 - Πηγή: AEK365

Ο πιο δικαιολογημένος πόλεμος που έχει κάνει στη σύγχρονη ιστορία του το Ισραήλ είναι αυτός που διεξάγεται αυτό το διάστημα στη Γάζα σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπλατ ο οποίος δικαιολόγησε την άποψη του λέγοντας πως όλοι θα πρέπει να ζουν εν ειρήνη.
Σε ερώτηση αν στηρίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα, ο Αμερικανοεβραίος προπονητής των Κλίβελαντ Καβαλίερς απάντησε: "Απόλυτα. Κατά τη γνώμη μου, αυτός ο πόλεμος είναι ο πιο δικαιολογημένος που έχει κάνει το Ισραήλ, στη σύγχρονη ιστορία του. Λυπάμαι για όσα γίνονται στη Γάζα,

αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έπρεπε να επέμβουμε εκεί, ώστε να ηρεμήσει μια και καλή το Ισραήλ και όλοι να ζήσουμε εν ειρήνη".
Ο Μπλατ εμφανίστηκε κυνικός για την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα λέγοντας πως "αυτός ο πόλεμος είναι ο πιο δικαιολογημένος του Ισραήλ, από όσο θυμάμαι. Είναι αλήθεια ότι δεν νιώθω πολύ άνετα, που δεν είμαι στο Ισραήλ, σε μια περίοδο σαν και αυτή. Πάντα ήμουν εκεί, τις πιο δύσκολες στιγμές. Από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση Protective Edge, νιώθω πως το να είμαι στο Ισραήλ είναι το πιο φυσικό πράγμα που μπορώ να κάνω. Η δουλειά μου, ωστόσο, είναι στο Κλίβελαντ. Διαρκώς σκέφτομαι τι γίνεται στο Ισραήλ και δεν είναι εύκολο.
Οι δυο μεγαλύτερες κόρες μου υπηρετούν στον στρατό, ο γιός μου είναι στο Ευρωμπάσκετ U-16 και η μικρότερη μου κόρη είναι επίσης εκτός Ισραήλ, για λίγες μέρες. Όλοι όμως, θα επιστρέψουν και το πλάνο είναι να τους δω τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Είχα εισιτήριο στην Delta Airlines, αλλά το άλλαξα με την El Al Israel Airlines Ltd., μόλις η Delta ακύρωσε όλες τις πτήσεις της προς Ισραήλ".

Keywords
Τυχαία Θέματα