Μπέος: Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος ο Μαρινάκης...

14:10 12/7/2014 - Πηγή: AEK365

Στο πλευρο του ανθρώπου Βαγγέλη Μαρινάκη στάθηκε με δηλώσεις του ο νέος δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Ο Μπέος μίλησε στον ArenaFM 89.4 για τις συνομιλίες που «βγήκαν» στη φόρα. λέγοντας πως αυτή την φορά οι παρακολουθήσεις και οι απομαγνητοφωνήσεις είναι πολύ πιο οργανωμένες απο το 2011 ενώ τόνισε πως τα πακιστανικά τηλέφωνα είναι θέμα... Επίσης μίλησε για την... ΑΕΚ, την

Λάρισα, τον Ηρακλη, τον Αρη και πολλά άλλα θέματα.
Μέρος των δηλώσεων του:

-Για τις δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου στον Arena FM:
«Δεν θα σταθώ σε αυτά που είπε ο κ. Αλαφούζος. Καλό θα είναι με στοιχεία και αποδείξεις να τα δείξει. Το τι υπολογίζουμε και το τι συμβαίνει έχει μεγάλη απόσταση. Πραγματικά μπορεί να συμβαίνουν δύο πράγματα που δεν αρμόζουν στο ευ αγωνίζεσθε η στο πρωτάθλημα που θέλει να δει ο κόσμος. Αυτό δεν σημαίνει πως το ποδόσφαιρο δεν έχει κάνει βήματα και πως συμβαίνουν πράγματα που δεν συμβαίνουν σε άλλη χώρα. Αυτά οφείλουν να αποδειχτούν».

-Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη:«Θα μιλήσω για τον άνθρωπο Βαγγέλη Μαρινάκη. Το τι του καταμαρτυρούν θα το κρίνουν οι δικαστές, όχι εγώ και οι δημοσιογράφοι. Βρήκαμε τις κασέτες η οτιδήποτε. Αν δώσουν εντολή να καταγράψουν τις συνομιλίες των δικαστών η των πολιτικών δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν θα μπει φυλακή. Ας κάνουν μια αναλογία και εκεί. Ένας παράγοντας όταν μιλήσει με έναν άλλο παράγοντα θα μιλήσει και για θέματα ποδόσφαιρου και θα κάνει καφενειακή συζήτηση. Αν αποδειχθεί ένοχος θα τιμωρηθεί με αυτό που προβλέπει ο νόμος. Άλλο να μιλάμε για επιθέσεις κα εκβιασμούς σε ζωές. Τον ξέρω τον Μαρινάκη δεν ξηγείται έτσι και δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Έχει και οικογένεια και παιδιά. Υπάρχει παράγοντας που δεν θέλει να βοηθήσει την ομάδα του; Αν αποδειχθεί ότι ελέγχει την ΕΠΟ και έχει επηρεάσει δικαστές τότε δεν ξέρω πιο είναι το προβλεπόμενο της ποινής. Είναι ντροπή να λέμε για έναν άνθρωπο ότι είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης και όλα αυτά. Έχει παιδιά και οικογένεια και εγώ ξέρω πως δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Ας κάνει η δικαιοσύνη την δουλειά της γιατί το πώς βγήκανε τα βουλεύματα και οι συνομιλίες; Πως δεν σέβεσαι τα δικαιώματα του άλλου και το τεκμήριο της αθωότητας; Οι δημοσιογράφοι είναι υπεράνω όλων; Αν το ζήτησε ο εισαγγελέας να δημοσιευτούν είναι αλλιώς, αλλά πάνω του νόμου δεν είναι κανένας εισαγγελέας. Το σύνταγμα μιλάει για τεκμήριο αθωότητας και προσωπικά δεδομένα».

-Για τα Πακιστανικά τηλέφωνα:«Αυτά τα τηλέφωνα είναι σίγουρα ένα θέμα. Ας αφήσουμε όμως από την στιγμή που η υπόθεση αυτή είναι υπό δικαστική διερεύνηση και δεν έχουν καταθέσει όλοι, να κάνουν οι δικαστές την δουλειά τους ανεπηρέαστη. Βγαίνουν 10-20 δημοσιογράφοι και προσπαθούν με τον τρόπο τους, άμεσα να επηρεάσουν συνειδήσεις. Είναι άνθρωποι οι δικαστές και θεωρώ απαράδεκτο ν κάνει ένα μπλογκ, η μια εκπομπή πόλεμο. Ο δικαστής είναι άνθρωπος και επηρεάζεται. Είναι ανεπίτρεπτό σε μια υπόθεση που είναι ανοικτή. Πρέπει η δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της».

-Για τα όσα βίωσε: «Αυτό που βίωσα εγώ δεν θέλω να το βιώσει ούτε ο εχθρός μου. Για αυτό λέω πως δεν έχω εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Μέχρι να τα βιώσω δεν τα πίστευα. Ήρθε η κ. Κοτζαμάνη, αξιότιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγκου και λέει πως αυτά που βίωσε ο κ. Μπέος και ο Άγγελος ο Φιλιππίδης πρόσφατα και απαγορεύονται να γίνονται συλλήψεις και προφυλακίσεις πριν καταθέσει ο κατηγορούμενος. Θα συλλάβεις κάποιον χωρίς να έχει απολογηθεί και να του έχει πάρει κατάθεση; Υπάρχει Έλληνας στην Ελλάδα που δεν έχει καταλάβει πως αυτό που έγινε το 2011 δεν ήταν με πολιτική παρέμβαση και ένα σόου για επικοινωνιακά παιχνίδια; Ακόμα και οι εχθροί μου το έχουν καταλάβει. Δίκη δεν έχει γίνει. Για αυτό και αυτή τη φορά είναι διαφορετικά τα πράγματα. Η δικαιοσύνη δεν θέλει να κάνει τα ίδια λάθη. Οι δικαστές μέχρι ένα σημείο μπορεί να παρανομήσουν και να μην λάβουν υπόψη τους νόμους. Στην δική μας υπόθεση από τις 100 διατάξεις είχαν παρανομήσει και στις εκατό. Πλέον, πρέπει να ακολουθήσουν τώρα το γράμμα του νόμου και να μην παρανομήσουν. Καλούνται οι κατηγορούμενοι να καταθέσουν, να αξιολογηθούν οι απομαγνητοφωνήσεις και να βγει στο τέλος απόφαση από τον δικαστή και τον εισαγγελέα. Έτσι είναι τα πράγματα. Στην δικιά μου περίπτωση υπήρχε μια απομαγνητοφώνηση σε ένα λευκό χαρτί. Τώρα οι απομαγνητοφωνήσεις που υπάρχουν είναι σε επίσημο έγγραφο από την υπηρεσία, με δικαστική συνδρομή, υπογραφή φυσικού προσώπου, παράδοση και παραλαβή. Σε εμάς ήταν μια προχειρότητα. Για να καλύψουν αυτή την προχειρότητα έχουν κάνει 10αδες παρανομίες. Θα δούμε που θα καταλήξει αυτή η υπόθεση. Θα περιμένουμε την εισαγγελική πρόταση, την πρόταση συμβουλίου εφετών και θα δούμε τι θα γίνει. Εύχομαι και ελπίζω ο κ. Πούλιος και το δικαστικό συμβούλιο να είναι έντιμοι δικαστές, να κρίνουν με δικαστική συνείδηση και όχι να επηρεαστούν από τους πολιτικούς τους προϊστάμενους. Η φυλακή ανήκει στο παρελθόν. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε δύναμη να σταθώ στα πόδια μου και μπόρεσα να γίνω υποψήφιος, να βγω δήμαρχος του Βόλου και έδωσε ο κόσμος μια απάντηση σε όλο αυτό το σάπιο, αρρωστημένο πολιτικό σύστημα. Μια πόλη με 140.000 χιλιάδες κόσμο δεν μπορεί το 60% της να κάνει λάθος απέναντι σε έναν άνθρωπο που προσφέρει στην πόλη του. Ταλαιπωρήθηκα, βίωσα κάτι που δεν θέλω να βιώσει κανείς. Ο κ. Ψωμιάδης δεν βρίσκεται στην φυλακή για την υπόθεση των στημένων αλλά για άλλα θέματα. Την αδικία που βίωσα δεν θέλω να την βιώσει κανείς. Πραγματικά όποιος δεν κοιτάει το δάσος και κοιτάει το δέντρο ευθύνεται για όσα βιώνουμε σαν κοινωνία. Πριν αποφασίσει η ποινική δικαιοσύνη το 2011 είχε ασκηθεί μέσα σε δύο μέρες δίωξη από τον εισαγγελέα, κ. Μπάκο και οι ομάδες καθίσανε στο σκαμνί. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Στις τότε απομαγνητοφωνήσεις ας μου φέρει κάποιος μια συζήτηση που αναφέρει τον Ολυμπιακό Βόλου. Σε οποιαδήποτε συζήτηση, είτε του Πατέρα, είτε του Ψωμιάδη, είτε του Μαρινάκη, είτε δική μου είτε οποιαδήποτε. Όμως διέλυσαν μια πόλη και μια ομάδα. Τώρα υπάρχει κάτι παρεμφερές. Τώρα όμως ο ίδιος ο εισαγγελέας έδωσε την άδεια να δημοσιευτούνε. Το 2011 είχα βγει τα βουλεύματα παρανόμως. Το τεκμήριο της αθωότητας δεν μπορεί κανείς να το παραβεί. Τώρα είναι νόμιμα όλα και υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Υπάρχει εμπλοκή. Βέβαια εγώ δεν λέω πως είναι κανείς ένοχος, μακριά από εμένα. Που είστε κύριοι εισαγγελείς και που βρίσκεστε; Αφού απέχετε που είσαι ρε ΠΑΟΚ που φώναζες ότι σε αδικούνε; Του δίνεται η μεγαλύτερη ευκαιρία στα χρονικά όχι να πάρει τον νόμο στα χέρια σου αλλά να αντιδράσεις με κάποια πράγματα που επί σειρά ετών φώναζε. Ποια είναι η επίσημη αντίδραση του ΠΑΟΚ; Προς Θεού μακριά από εμένα, δεν θεωρώ κανέναν από αυτούς τους ανθρώπους ένοχο. Πήρα και θέση και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα το έκανε ποτέ. Από εκεί και πέρα το τι έκανε ο κάθε άνθρωπος για να βοηθήσει την ομάδα του και αν αυτό είναι ποινικά κολάσιμο θα το κρίνει η δικαιοσύνη.
Αυτή την στιγμή απορώ και με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Πώς δεν έχουν αντιδράσει; Εάν ήμουν πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, θα είχα κλείσει τον Βόλο και δεν μιλάει ο καθένας. Δεν ξέρω τι έχουν οι άνθρωποι πως λειτουργούν και πως σκέπτονται. Φοβούνται που με την νέα τάξη πραγμάτων αν μιλάς μπορεί να πας φυλακή; Δεν έχουν αυτή την δυναμική; Θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους; Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Ο κύκλος μου στον χώρο του ποδοσφαίρου έχει κλείσει και θέλω να προσφέρω στην πόλη μου και να γράψω ιστορία όπως έγραψα και στο ποδόσφαιρο».

-Για το αν θα έχει συνέχεια η υπόθεση με τα στημένα:
«Ακούω και ενημερώνομαι. Χθες είχα κατέβει στην Αθήνα για θέματα του Δήμου και ενημερώθηκα για πολλά θέματα από ανθρώπους μέσα στα πράγματα. Υπάρχουν κάποια θέματα που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν άρα και να τα κουκουλώσουν. Να περιμένουμε εξελίξεις. Ποινικές εξελίξεις με τους ρυθμούς στην Ελλάδα είναι χρονοβόρες. Έτσι είναι το ποινικό δίκαιο και πρέπει να το σεβαστούμε. Η αθλητική δικαιοσύνη, υπάρχει ένα δεδικασμένο και θα έπρεπε να πάρουν θέση. Αυτή που κάνουν τους κομπάρσου θεωρώ πως έχουν συμφέροντα ή τους βολεύει. Θα ήμουν στον ΠΑΟΚ η τον Ολυμπιακό Βόλου και δεν θα είχα ξεσηκώσει όλη την κοινωνία»;

Για το αν πρέπει να παραιτηθούν οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης από την ΕΠΟ:
«Αυτό είναι στην συνείδηση του καθενός. Ο μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει ότι και οι κρίνοντες κρίνονται. Αυτό ισχύει για όλο τον κόσμο».

Για τον όμιλο όπου θα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου:
«Θεωρώ βάση της γεωγραφικής του τοποθεσίας πως δεν μπορεί να μην πάει στον Βορρά. Την άλλη φορά ήταν δύο ομάδες από τον Βόλο, ήταν 13 από την μία και 15 από την άλλη. Γεωγραφικά έλειπε και η Λάρισα».

-Για την Λάρισα:» Η Λάρισα δεν κατεβαίνει, είναι οριστικό αυτό. Μόνο με κυβερνητική παρέμβαση. Στην ΑΕΚ δεν έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση όπου δουλεύουν 20 άτομα, λογιστές και δικηγόροι και έχουν και τον Μελισσανίδη από πίσω. Η Λάρισα δεν έχει ξεκινήσει καν ακόμα. Εγώ το υπογράφω. Εκτός και αν αναβιώσουν τα χρέη του παρελθόντος. Για να εκδώσει το Υπουργείο Οικονομικών καινούριο ΑΦΜ πρέπει να έχει γίνει εκκαθάριση της παλιάς εταιρείας. Αυτοί δεν έχουν ξεκινήσει καν. Τσακώνονταν όλο τον χειμώνα και η Λάρισα έκανε πρωταθλητισμό. Δεν πρόκειται να βγει η Λάρισα είναι το μόνο σίγουρο».

-Για τον Άρη:»Ο Άρης στην μέση της περιόδου θα αδυνατίσει να συνεχίσει αν πάει στην Β" εθνική. Είναι μεγάλο έγκλημα αυτό που κάνουν οι παράγοντες του Άρη. Το δηλώνω με το χέρι στην καρδιά, το αίσθημα ευθύνης και τις γνώσεις ποδοσφαίρου που έχω. Φέτος είναι η τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται να βγάλουν τον Άρη από την εντατική για πάντα, να τον καθαρίσουν και να δώσουν την δυνατότητα σε έναν μεγάλο επιχειρηματία σε ένα - δύο χρόνια να οδηγήσει την ομάδα σε μεγάλες διοργανώσεις. Έχει πόσα εκατομμύρια ευρώ χρέη στο δημόσιο αλλά και στους παίκτες. Οι παίκτες ανά πάσα στιγμή μπορούν να ενεργοποιήσουν την απόφαση για αφαίρεση βαθμών. Θα πηγαίνει λοιπόν αν είναι πρόεδρος ο Στεφανίδης, θα πιάνει τον δικηγόρο ας πούμε τον Καπετάνο και θα του λέει «μην ενεργοποιήσεις την απόφαση, πάρε 5000 ευρώ». Τέτοιοι δικηγόροι υπάρχουν 10αδες. Κάποια στιγμή θα μπουκώσουν και τα χρέη θα μείνουν. Είναι τεράστιο το πρόβλημα. Ακόμα και αν το ξεπεράσουν, πως θα κάνουν μεταγραφές; Δεν έχουν καταθέσει φάκελο. Κάνουν έγκλημα. Εγώ κανένα συμφέρον δεν έχω όμως ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου θεωρώ και είναι άδικο ο Άρης να έχει τέτοια ταλαιπωρία. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται τον Άρη, τον Ηρακλή, την Λάρισα και τον Ολυμπιακό Βόλου. Ομάδες μεγάλες με κόσμο. Σε διαφορετική περίπτωση ο κάθε Ολυμπιακός θα παίρνει πρωτάθλημα με 30 πόντους και θα γελάει ο κόσμος. Η Γ" εθνική και τα τρία χρόνια παραμονής δεν ισχύουν. Θα τεθεί σε λειτουργία από του χρόνου. Θα είναι καταστροφικό για μια ομάδα. Θα γίνει ούτως η άλλως για ομάδες όπως ο Άρης. Εδώ ολόκληρος Μελισσανίδης ακολούθησε αυτή την λύση. Αυτή η δυνατότητα δίνεται και στον Άρη. Εδώ υπάρχει ένα περίεργο πράγμα με επιχειρηματίες που διατελέσαν παράγοντες τα τελευταία χρόνια και προσπαθούν να επηρεάσουν καταστάσεις γιατί κινδυνεύει ο προσωπικός τους λογαριασμός. Όμως μιλάμε για μια ιδέα τώρα και πρέπει αυτοί που θα πάρουν τις αποφάσεις να σκεφτούν το καλό του Άρη. Οι άνθρωποι που ήταν στην αίθουσα και ψήφισαν είναι συγγενείς και φίλοι αυτών που κινδυνεύουν να πάνε φυλακή. Δεν ψήφισαν με γνώμονα το καλό του Άρη και αυτό είναι ξεκάθαρο. Έβλεπα στις εφημερίδες που ήταν 800-1000 άτομα για τις αποφάσεις. Τώρα θα έπρεπε να είναι 2000. Ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου. Πήγαν όμως λίγοι επειδή μπορούν να ελεγχτούν. Αυτό που λέω δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό Βόλου. Εγώ έχω φύγει από το ποδόσφαιρο και η δυναμική του Ολυμπιακού Βόλου με τον Άρη αυτή την στιγμή είναι η μέρα με την νύχτα. Μιλάω φυσικά αγωνιστικά όχι για ιστορία και κόσμο .Αν είχε την δύναμη ο Άρης ας κρατούσε τον Μανιά τον Κύργια και τον Τάτο που θα μπορούσαν να τον ανεβάσουν».

Keywords
μπεος, μαρινακης, ανθρωπος, βαγγέλης μαρινάκης, ΑΕΚ, λαρισα, ηρακλης, arena, αποδειξεις, σημαίνει, επο, συνταγμα, μπλογκ, συλληψεις, ελλαδα, ψωμιαδης, ολυμπιακος, συγκεκριμένο, ΠΑΟΚ, νέα, αθηνα, δεδικασμένο, παπανδρεου, αφμ, αρης, λύση, γνώμονα, κινηση στους δρομους, εφημεριδες, στημενα, μακης ψωμιαδης, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, τελος του κοσμου, νεος παπας, κοινωνια, βγαινουν, αδεια, αφμ, αχιλλεας, δουλεια, εθνικη, επο, θεμα, υπουργειο οικονομικων, αδικια, αλαφουζος, ανδρεας παπανδρεου, αφαιρεση, βαγγέλης μαρινάκης, βρισκεται, γινει, γινονται, γνώμονα, γραμμα, δασος, δεδικασμένο, δεντρο, δυναμη, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλωσεις, δικη, εγινε, εγγραφο, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκκαθαριση, επρεπε, ετων, εχθρος, εχθροι, ζωης, ιδεα, ιδια, υπηρεσια, υποθεση, ισχυει, κυκλος, λαθη, λαθος, λειτουργια, λύση, μακρια, μπλογκ, νεα ταξη πραγματων, νυχτα, ντροπη, ομαδα, παντα, οικογενεια, ολυμπιακος βολου, παιδια, ποδοσφαιρο, υπογραφη, σιγουρα, συγκεκριμένο, συζητηση, συνεχεια, σειρα, σοου, στη φορα, ταλαιπωρια, τεκμηριο, τρια, φυλακη, φυσικα, φορα, χερι, χρονικα, ανηκει, arena, βηματα, δικαιωματα, φιλοι, γνωσεις, χωρα, υπουργειο, καρδια, λευκο, ομαδες, ποδια, σημαίνει, θελω να, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα