Μπατίστα: Μετάνιωσα που έφυγα από την ΑΕΚ

15:26 25/12/2011 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη στους Βασίλη Κωστούλα και Αργυρώ Φλουρή

Το ταξίδι για να φτάσει στην ΑΕΚ και να καθιερωθεί κερδίζοντας τίτλους και αγαπώντας την ομάδα ξεκίνησε , το 1986, όταν και ήρθε στην Ελλάδα παίρνοντας μεταγραφή στον Εθνικό. Σε αυτό βοήθησε ο Λίμα που εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στον Πανιώνιο και έπεισε τους ιθύνοντες της Πειραιώτικης ομάδας να αγωνιστεί στον

σύλλογο. Σύντομα όλοι έτριβαν τα χέρια τους, όχι μόνο για τα γκολ που πέτυχε, αλλά και για το εκρηκτικό στυλ που μοίραζε θέαμα σε κάθε αγώνα. Ο λόγος φυσικά για τον Ντάνιελ Μπατίστα, ο οποίος αγαπήθηκε από όλους τους οπαδούς στην ΑΕΚ, αλλά και γενικότερα από όλη την Ελλάδα για το ταλέντο του και τον χαρακτήρα του.

Ο «Γκούλιτ των φτωχών» σε μια απολαυστική συνέντευξη που παραχώρησε στο aek365.gr μίλησε για το «δέσιμό» του με την ΑΕΚ, την αιτία της φυγής του και κατά συνέπεια την μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και την κατάσταση στην ΠΑΕ, τον Ντέμη Νικολαϊδη, αλλά την συνεργασία του με τον Νίκο Κωστένογλου.

-Η ποδοσφαιρική σου πορεία για να φτάσεις στην ΑΕΚ το 1986.

- Αρχικά έπαιξα στους ερασιτέχνες της Φέγενορντ, στην Ολλανδία, και κατόπιν αγωνίστηκα στην Εξέλσιορ, έφυγα νωρίς από την πατρίδα μου και αναζήτησα την ποδοσφαιρική στέγη στην Ελλάδα. Τότε ο Λίμα που αγωνιζόταν στον Πανιώνιο έπεισε τους ιθύνοντες του Εθνικού να με δοκιμάσουν σε συνδυασμό με τον Δημήτρη Κωνσταντάρα. Έτσι κι έγινε και τότε ήρθα. Σε τρία χρόνια με απέκτησε η ΑΕΚ και καταφέραμε να κάνουν πολλά πράγματα μαζί, τίτλοι, καλή μπάλα και καλή χημεία με όλο το τιμ.

-Τι γεύση σου έχει μείνει από την πορεία σου στην ΑΕΚ;

-Φυσικά μου έχει μείνει αυτό το πολύ καλό κλίμα που είχαμε στα αποδυτήρια, κάτι που φαινόταν από την καλή μπάλα που παίζαμε και την συνεργασία που είχαμε όλοι οι παίκτες σε όλες τις γραμμές. Έτσι καταφέρναμε να παίρνουμε και τίτλους και να έχουμε από τις καλύτερες αποδόσεις σε θέαμα στην ιστορία της ομάδας.

-Που πιστεύεις πως οφείλονται οι επιτυχίες που είχε η ΑΕΚ εκείνη την περίοδο;

-Από το 1985 μέχρι το 1989 η ΑΕΚ έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο και αυτό είναι αλήθεια. Αυτό έχει μια απλή εξήγηση. Είχαμε στην ομάδα σε όλες τις γραμμές πολύ καλούς παίκτες, βέβαια σε αυτό θα προσθέσω και τον εαυτό μου (γέλια). Όλοι στην ομάδα είχαν εμπειρία, δύναμη, τεχνική και βασικό, όλα αυτά τα συνδύαζαν με το μυαλό.

-Εκείνη την εποχή είχες προπονητή του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Θα θέλαμε ένα σχόλιο για την δουλειά του ως προπονητής.

-Ένα πολύ καλός προπονητής. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός στις περισσότερες ομάδες που πήγε κατέκτησε το Πρωτάθλημα. Ήξερε να παίρνει από τον κάθε παίκτη τα καλά στοιχεία. Στα αποδυτήρια είχαμε αρκετά καλό κλίμα, και στην δουλειά του ήταν αρκετά έξυπνος και αυτό έκανε καλό στην ομάδα.

-Ο τρόπος που έφυγε για τον Ολυμπιακό όμως δημιούργησε αρκετούς «εχθρούς».

-Καταλαβαίνω πως η δουλειά που είχε κάνει στην ΑΕΚ και οι τίτλοι που είχε κατακτήσει τον είχαν δέσει με του

Keywords
Τυχαία Θέματα