Μπαρτζώκας: Δεν φοβηθήκαμε

23:45 29/5/2014 - Πηγή: AEK365

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά:
«Νομίζω ότι ελέγξαμε το παιχνίδι σε όλη του τη διάρκεια. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε μόνο με 2-0. Γενικά κάναμε ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι και επιθετικά κάναμε αυτό που έπρεπε. Ο Παναθηναϊκός μας πίεσε με το επιθετικό του ριμπάουντ. Εμείς

εκεί υστερήσαμε, αλλά είχαμε τον τρόπο να κερδίσουμε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι αμυντικά και επιθετικά με εξαίρεση τα επιθετικά του Παναθηναϊκού που είναι έμπειρη ομάδα και δεν τα παρατάει. Η νίκη μας είναι σημαντική. Η σειρά πάει στο ΣΕΦ. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, ποτέ δεν πρέπει να τους ξεγράφεις. Πρέπει να δουλέψουμε και σε τακτική και σε ψυχολογία».
Για τον τρόπο που εξελίχτηκε ο αγώνας: «Ειλικρινά δεν ξέρω. Κανείς δεν υποτιμάει την ομάδα και την ποιότητα του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω πόσο θα βοηθήσει ή δεν θα βοηθήσει το τελείωμα του παιχνιδιού. Πάντα σεβόμαστε τον αντίπαλο».
Για το τελευταίο δεκάλεπτο και τη χρησιμοποίηση του Κόλινς: «Όταν είχαμε διαφορά 15 πόντων, αρχίσαμε να ξοδεύουμε τον χρόνο. Εμείς δεν παίξαμε γρήγορα και σταματήσαμε να κινούμε την μπάλα και τους εαυτούς μας. Ο Κόλινς μας δίνει τη δυνατότητα όταν πίεσε ο Παναθηναϊκός να έχουμε ένα ακόμα γκαρντ με κορμί φόργουορντ. Θέλαμε ένα μεγαλύτερο σώμα στις αλλαγές όταν η μπάλα πήγαινε κοντά στο καλάθι».
Για το αν φοβήθηκε στο τέλος του αγώνα: «Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά δεν μπορείς να έχεις φόβο. Είναι κάτι που επαναλαμβάνεται. Ο Παναθηναϊκός είχε χτίσει μία αυτοκρατορία με την κατάκτηση τίτλων. Λόγω καλής ομάδας και για διάφορους άλλους λόγους εδώ μέσα. Το πώς παίξαμε δείχνει ότι δεν φοβηθήκαμε ποτέ. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».
Για το αν ο Ολυμπιακός νιώθει άτρωτος ενόψει του τέταρτου αγώνα: «Όχι δεν νιώθουμε. Ξέρουμε ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Φυσικά και δεν νιώθουμε άτρωτοι».
Για την βοήθεια του κόσμου: «Εμείς θέλουμε τα παιχνίδια να κρίνονται στα παρκέ. Ο κόσμος μας είναι πιο ήρεμος λόγω των επιτυχιών της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Αν νομίζει κάποιος θα κρίνει τα παιχνίδια ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο κάνει λάθος. Τα παιχνίδια τα κρίνουν οι παίκτες με τις αποφάσεις τους».
Από την πλευρά των παικτών ο Γιώργος Πρίντεζης υπογράμμισε:
«Σήμερα κάναμε μία πολύ μεγάλη νίκη. Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα, για να μετρήσει αυτή η νίκη θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και την Κυριακή. Ήμασταν πιο αποφασιστικοί σήμερα από το πρώτο λεπτό αντίθετα με το πρώτο παιχνίδι. Ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα, πρέπει να είμαστε ακόμα περισσότερο έτοιμοι και να μην έχουμε κενά διαστήματα όπως και σήμερα. Ήμασταν καλοί, αλλά κάναμε λάθη που κρίνουν τους τίτλους. Αν προσέξουμε λεπτομέρειες κι επιβάλλουμε τον ρυθμό μας θα είμαστε κοντά στη νίκη».
Για το τι είχε ο Ολυμπιακός και νίκησε: «Μπορείς να πεις πολλά. Στο τέλος πήγαμε να χάσουμε ένα παιχνίδι που ελέγχαμε. Ίσως σήμερα βρήκαμε ρυθμό από το παιχνίδι στο ΣΕΦ. Είχαμε ανθρώπινα ποσοστά, είναι σημαντικό ότι βάλαμε μεγάλα σουτ, παίξαμε καλή άμυνα και δεν είχαμε κενά διαστήματα όπως σε άλλα παιχνίδια. Ο τρόπος που ξεκινήσαμε στο πρώτο παιχνίδι εδώ δεν ήταν ο καθρέφτης της πραγματικής εικόνας. Δουλεύαμε καιρό γι' αυτό το παιχνίδι. Μας πείσμωσαν οι περσινοί τελικοί. Σίγουρα και το δεύτερο παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό. Μας βγήκαν πολλά κομμάτια της δουλειά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα