Μπαρόζο: Οι θυσίες σας ανοίγουν ένα καλύτερο μέλλον

19:29 8/1/2014 - Πηγή: AEK365

Αισιόδοξος πως η Ελλάδα το 2014 θα βγει από την ύφεση και θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, εμφανίστηκεο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Αντώνη Σαμαρά. Τόνισε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον και ότι η προσοχή θα πρέπει τώρα να στραφεί στις επενδύσεις. Υποστήριξε ότι η κρίση του ευρώ είναι πίσω μας, ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα «έμπειρο πιλότο της ΕΕ».

«Πολλοί πίστευαν ότι η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη. Το ότι είμαι τώρα εδώ στην Αθήνα για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας είναι απόδειξη ότι οι προβλέψεις ήταν λάθος» είπε, τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού. Αποτίουμε φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες και το θάρρος του» είπε και απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες τόνισε: «Οι θυσίες σας σας ανοίγουν ένα καλύτερο μέλλον. Ξέρουμε ότι υπάρχουν ακόμη δύσκολες περιστάσεις στην Ελλάδα και ότι τα θετικά που βλέπουμε δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά στον απλό πολίτη» πρόσθεσε. Η Ελλάδα αναμένεται να βγει από την ύφεση το 2014 και να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και αυτό θα προσελκύσει το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών» δήλωσε και προσέθεσε ότι είναι τιμή και χαρά να συνεργάζεται με την Ελλάδα. «Η ελληνική προεδρία είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και υπάρχει αποφασιστικότητα για να επιτύχει τους στόχους. Η Ελλάδα έχει την πλήρη στήριξη της Κομισιόν» δήλωσε.

«Χωρίς την Ελλάδα δεν θα υπήρχε ευρωπαϊκός πολιτισμός» είπε και τόνισε ότι θα πρέπει να αποδειχτεί ότι και η σύγχρονη Ελλάδα θα συνεισφέρει σημαντικά στην Ευρώπη. Ο κ. Μπαρόζο υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει τώρα να στραφεί στις επενδύσεις και στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Είναι ώρα η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει την αποφασιστικότητά της» τόνισε. Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη για την Ευρώπη με όρους οικονομικούς και υπογράμμισε ότι η κρίση του ευρώ είναι πίσω μας. Πριν από ένα χρόνο είχα πει ότι το 2013 θα ήταν έτος που η ευρωπαϊκή οικονομία θα έκανε στροφή και όντως έγινε, δήλωσε ο κ. Μπαρόζο. Πρόσθεσε ότι τα προγράμματα λειτουργούν και αποδίδουν όταν εφαρμόζονται σωστά και με αποφασιστικότητα, φέρνοντας ως παραδείγματα την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα