Αθηναϊου: Τα άλλαξε όλα ο Αγγελόπουλος

10:55 31/3/2015 - Πηγή: AEK365

Για την εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Αρη, αλλά και την πορεία της ΑΕΚ ως τώρα μίλησε ο Γιάννης Αθηναϊου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο gazzetta.gr:

Πόσο δύσκολο ήταν να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, όταν η ψυχολογία σου δεν θα έλεγε κανείς ότι ήταν στο ζενίθ, λόγω του ξαφνικού περιορισμού του χρόνου συμμετοχής σου (7′) στον αγώνα της προηγούμενης

εβδομάδας στη Ρόδο;

«Αν σου πω ότι δεν επηρεάστηκα, θα ήταν σαν να σου λέω ψέμματα! Από "κει και πέρα, όμως, εγώ επικεντρώθηκα στα πράγματα που μπορώ να ελέγξω και περνούν από το χέρι μου, δηλαδή στην προσπάθειά μου να παίξω όσο καλύτερα γίνεται στον χρόνο που θα μου δοθεί. Μέσα από το παιχνίδι, λοιπόν, βγήκαν κάποια ελεύθερα σουτ, δεν δίστασα να τα πάρω και από τη στιγμή που έβλεπα την μπάλα να καταλήγει στο διχτάκι, άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα, γι" αυτό και στο τέλος επιχείρησα κάποιες δύσκολες ατομικές ενέργειες. Ήταν αποφάσεις που οφείλονταν καθαρά στην καλή ψυχολογία που είχα αποκτήσει...»

Μια τέτοια εμφάνιση, όμως, δεν προϋποθέτει και μία πνευματική διεργασία σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας;

«Έχω βρεθεί αρκετές φορές σε τέτοιες καταστάσεις και θεωρώ ότι σε κάνουν πιο έμπειρο και πιο δυνατό! Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο μυστικό, απλά στην δύσκολη στιγμή, δεν πρέπει να τα παρατήσεις... Αντιθέτως, οφείλεις να δουλέψει ακόμη περισσότερο στην προπόνηση, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο παρκέ, να δείξεις στον προπονητή σου ότι έκανε λάθος που δεν σε εμπιστεύτηκε! Εγώ αυτό είχα στο μυαλό μου, μπαίνοντας στο γήπεδο και θεωρώ ότι ο τρόπος που παίξαμε με βοήθησε να παίξω καλά. Περνούσαμε την μπάλα κοντά στο καλάθι και οι ψηλοί μας "διάβασαν" σωστά τα "double-team", κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα κι έτσι βγήκαν αρκετά ελεύθερα σουτ, από μένα και τους συμπαίκτες μου. Ήταν μία σπουδαία νίκη και η υπερκάλυψη της διαφοράς της ήττας μας στον πρώτο γύρο, μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια!»

Η κορυφαία εφετινή σου εμφάνιση, πάντως, βγήκε απέναντι στην πρώην ομάδα σου, με την φανέλα της οποίας, έκανες τα καλύτερά σου παιχνίδια στην Α1 Κατηγορία... Πως το εξηγείς αυτό;

«Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω... Συνήθως όμως, όταν ένας παίκτης καλείται να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα, μπαίνει στο γήπεδο με ένα - καλώς εννοούμενο πάντα - προσωπικό έξτρα κίνητρο! Έφυγα σαν φίλος από τον Άρη κι έχω κρατήσει πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους του συλλόγου, γιατί ήταν η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω και να "ανοίξω τα φτερά" μου για το εξωτερικό!»

Εδώ και καιρό μιλάει όλο και περισσότερος κόσμος γι" αυτό που γίνεται φέτος στην ΑΕΚ. Παιχνίδι με παιχνίδι, ανεβαίνει ο πήχης, ολοένα και περισσότερος κόσμος έρχεται στο γήπεδο, μεγαλώνουν οι απαιτήσεις, ενώ η... χάρη σας έφτασε μέχρι και στον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκα, μου μίλησε με σεβασμό για τη νέα προσπάθεια της "Ένωσης". Εσείς οι παίκτες πως βιώνετε αυτή την κατάσταση;

«Υπάρχει αρκετός θόρυβος γύρω από την ομάδα και όλα άλλαξαν από την στιγμή που ανέλαβε ο κ. Αγγελόπουλος! Ήρθε ένας καταξιωμένος κι έμπειρος προπονητής, προστέθηκαν ορισμένοι παίκτες που βελτίωσαν αισθητά την ποιότητα του ρόστερ μας, ενώ το ενδιαφέρον των φιλάθλων αυξήθηκε κατακόρυφα και από αγώνα σε αγώνα, η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ γινόταν ολοένα και πιο ζεστή. Από την πλευρά μας, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ, προσπαθούμε να κρατάμε όσο πιο χαμηλούς τόνους, ώστε να πετυχαίνουμε τους μικρούς στόχους που θέτουμε καθημερινά και στο τέλος να δούμε τι έχουμε καταφέρει...»

Υπάρχει... "ταβάνι" στην εφετινή προσπάθεια; Πολύς λόγος γίνεται ήδη για την 3η θέση...

«Κατά την άποψή μου δεν πρέπει να υπάρχει! Στόχος μας είναι να κοιτάμε την κάθε προπόνηση ξεχωριστά, έτσι να γινόμαστε καλύτεροι σαν ομάδα και να πηγαίνουμε σε κάθε ματς για να δώσουμε έναν τελικό! Από τη στιγμή που η ομάδα μπήκε στην αφετηρία του πρωταθλήματος ως νεοφώτιστη και είχε ως στόχο την παραμονή, μόνο κακό μπορεί να μας κάνει η συνεχής επαναπροσαρμογή του προσανατολισμού μας. Ό,τι περισσότερο καταφέρουμε θα είναι υπέρ μας, αρκεί να μην το σκεφτόμαστε από τώρα... Κάθε πράγμα στον καιρό του!»

Keywords
Τυχαία Θέματα