Ασταμάτητη βροχόπτωση στο Πεκίνο

20:09 22/7/2012 - Πηγή: AEK365

Μια ατελείωτη βροχόπτωση αντιμετωπίζει το Πεκίνο από το απόγευμα του Σαββάτου που όμοιά της δεν έχει καταγραφεί εδώ και 60 χρόνια! Τουλάχιστον 25 άνθρωποι πνίγηκαν και άλλοι 12 σκοτώθηκαν σε ατυχήματα λόγω της βροχόπτωσης, η οποία πλημμύρισε τους δρόμους και τις υπόγειες διαβάσεις και άφησε 80.000 επιβάτες να περιμένουν στο διεθνές αεροδρόμιο, όπου ακυρώθηκαν πάνω από 500 πτήσεις.

Η καταρρακτώδης βροχή άρχισε το απόγευμα του Σαββάτου και δεν σταμάτησε παρά αργά τη νύχτα, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για την περίοδο των καταιγίδων, η οποία δεν αποκλείεται

να προκαλέσει νέες πλημμύρες μέχρι τη λήξη της Σεπτέμβριο.

Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ότι, από τους 37 επιβεβαιωμένους θανάτους, οι 25 οφείλονται σε πνιγμό, έξι από την κατάρρευση σπιτιών, πέντε από ηλεκτροπληξία και ένας από κεραυνό.

Το μόνο θετικό είναι ότι δεν πλημμύρισε το μετρό, στο οποίο κατέφυγαν χιλιάδες κάτοικοι καθώς πλημμύριζαν οι δρόμοι. Η Κυριακή ήταν επίσης μια από τις λίγες μέρες χωρίς την πυκνή ατμοσφαιρική ρύπανση που δίνει μια χαρακτηριστική μυρωδιά στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Όπως ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο Xinhua και αναμεταδίδει το Reuters, η περιοχή του Πεκίνου δέχτηκε σε μια νύχτα 17 εκατοστά βροχής, ενώ στην επαρχία Φανγκσάν, δυτικά του Πεκίνου, το ύψος της βροχής έφτασε τα 46 εκατοστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα