«Ασημένιες Βίκυ-Μαρία»

16:52 3/6/2012 - Πηγή: AEK365

Την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου πανηγυρίζει η Εθνική γυναικών του μπιτς βόλεϊ των Βίκυς Αρβανίτη / Μαρίας Τσιαρτσιάνη στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Χάγη με «τσουχτερό» κρύο και υπό το βλέμμα του προέδρου της CEV, Αντρέ Μέγιερ.

Η ελληνική ομάδα (νο19) ηττήθηκε 2-0 (21-17, 21-11) από τις Ολλανδέζες Κάιζερ / Βαν Ίερσελ (νο3), οι οποίες όπως ήταν φυσικό είχαν τη συμπαράσταση και την εμψύχωση του κοινού, αφού έπαιζαν εντός έδρας.

Στο πρώτο σετ Βίκυ και Μαρία έμειναν κοντά στο σκορ μέχρι το 12-13, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχες πάτησαν «γκάζι» εκμεταλλευόμενες το πιεστικό σερβίς τους που δυσκόλευε την ελληνική υποδοχή. Η διαφορά ανέβηκε στο +4 (15-19) και κάπου εκεί το σετ τελείωσε με ελληνικό άουτ.

Στο δεύτερο, οι Ελληνίδες μπήκαν δυνατά, αλλά μετά το 5-6 δέχτηκαν ένα σερί 4-0 για να γίνει το σκορ 5-10! Οι Ολλανδέζες πήραν την ψυχολογία με το μέρος τους και συντήρησαν τη διαφορά (8-13), ενώ ένα μικρό ελληνικό ξέσπασμα μείωσε στο 11-13, όμως, αυτοί έμελλε να είναι και οι τελευταίοι πόντοι στο παιχνίδι για Βίκυ και Μαρία. Ακολούθησαν, ένα ολλανδικό μπλοκ, τέσσερις καλές άμυνες και πόντοι στην κόντρα μπάλα, δύο άσοι και άλλο ένα μπλοκ για να τελειώσει το παιχνίδι στο 21-11.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστροφή στο ευρωπαϊκό βάθρο έπειτα από πέντε χρόνια, μεταφράζεται ως 720 βαθμοί για Βίκυ / Μαρία (με έπαθλο 15.000 ευρώ) και ουσιαστικά ως αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα