Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω

12:27 9/5/2013 - Πηγή: AEK365

Νομικός δεν είμαι... Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες έχω τελειώσει, αλλά μπήκαν στο...χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ενώ προφανώς είναι και το μόνο αντικείμενο που δεν θα μπορούσε να με βοηθήσει ποτέ στην ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Αντίθετα οικονομικές σπουδές, διοίκηση επιχειρήσεων, νομικά, θα ήταν αν μη τι άλλο χρήσιμα, με όσα απασχολούν το ρεπορτάζ της ομάδας εδώ και χρόνια. Ωστόσο λυπάμαι, αλλά δεν τα κατέχω...

Με προβληματίζει κι εμένα λοιπόν σαν κάθε απλό φίλαθλο της ΑΕΚ,

όλη η κουβέντα που πάλι βγαίνει στο προσκήνιο, σχετικά με την πιθανότητα πτώχευσης και την επίπτωση στην διεκδίκηση της ΠΑΕ από τον Ψωμιάδη.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να επιχειρήσεις να σου ξεκαθαρίσει τα πράγματα ο πλέον αρμόδιος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο άνθρωπος που εδώ και χρόνια εκπροσωπεί επίσημα την ΠΑΕ ΑΕΚ στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Χάρης Οικονομόπουλος λοιπόν, σήμερα στην «ΩΡΑ» είναι όσο πιο κατηγορηματικός θα μπορούσε να είναι, ως προς το ότι έχει διασφαλιστεί πως η διεκδίκηση συνεχίζεται κανονικότατα και σε περίπτωση πτώχευσης. Και λέει ότι αυτό διασφαλίστηκε με σχετική τροποποίηση του καταστατικού της ΠΑΕ, που έχει περάσει ήδη από Γ.Σ.

Όντας άσχετος από νομικά, με βάση όσα λέει ξεκάθαρα ο Χάρης Οικονομόπουλος, σκέφτομαι ορισμένα πράγματα. Ποια είναι η καλύτερη των περιπτώσεων; Πρώτον στις 22 Μαΐου να εκδικαστεί επιτέλους η υπόθεση. Να μην αθωωθεί ο Μάκης Ψωμιάδης και πλέον να είναι τελεσίδικη η απόφαση, άρα και η νομιμότητα της διεκδίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, το να πάρει η ΑΕΚ χρήματα, εκτός του ότι θα παραμένει εντελώς αβέβαιο, μπορεί να πει κανείς με σχετική ασφάλεια ότι θα χρειαστεί κι άλλο χρονικό διάστημα, προφανώς όχι μικρό, για να το δούμε να συμβαίνει.

Αλλά για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, δυστυχώς αν έχει αποδειχθεί κάτι αυτή την δεκαετία που αγωνίζεται η ΑΕΚ για δικαίωση στην συγκεκριμένη υπόθεση, είναι το πόσο δύσκολος είναι αυτός ο στόχος. Στην καλύτερη περίπτωση, δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν το καθοριστικό σημείο για τις όποιες εξελίξεις. Είναι πάρα πολλά τα «αν» για να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Έτσι κι αλλιώς από τη στιγμή που ο ίδιος ο Οικονομόπουλος είναι τόσο ξεκάθαρος για το ότι υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη, τι άλλο να πω εγώ;

Δεν μπορώ παρά να θεωρήσω ότι η επίκληση από κάποιους του ζητήματος με τον Ψωμιάδη σαν λόγος για να μην προχωρήσουν οι εξελίξεις που όλοι ξέρουμε ότι θα σώσουν την ΑΕΚ, είναι εντελώς προσχηματική. Μια τελευταία...σανίδα για να πιαστούν, όσοι για διάφορους λόγους θέλουν την ΑΕΚ να μείνει «νεκροζώντανη».

Από την μία πιάνουν την υπόθεση Ψωμιάδη, από την άλλη μιλάνε για «ημερήσια διάταξη» στην Γενική Συνέλευση, άλλοι ξαφνικά ανακαλύπτουν πως γίνεται να προκύψει πλάνο ...εξυγίανσης με συμμετοχή στην Football League και τα χρέη που ξέρουμε. Και δηλώνουν λυπημένοι που δεν τους ακούει κανένας...

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... Ζουν σε ένα δικό τους κόσμο. Δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει ξεσηκωθεί. Ότι οι ΑΕΚτζήδες έχουν καταλάβει τι ακριβώς ξεδιπλώνεται μπροστά τους. Και δεν είναι δυνατό να επιτρέψουν σε κανέναν να το αποτρέψει. Και κυρίως έχουν καταλάβει πως είτε μας αρέσει, είτε όχι, οι «εναλλακτικές» που προβάλλονται, αντιπροσωπεύουν την πραγματική και οριστική θανατική καταδίκη της ΑΕΚ.

Αν είναι κάτι που προκαλεί πραγματικά εντύπωση, είναι το πώς ξαφνικά έχουν τις ίδιες θέσεις, «παρέες» που μέχρι πρότινος ήταν στα... μαχαίρια. Ξαφνικά οι κατήγοροι της διοίκησης τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει ένα με όσους κατηγορούσαν.

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Η επανεκκίνηση της ΑΕΚ υπό την αιγίδα του Δημήτρη Μελισσανίδη, σημαίνει ότι ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΠΑΣΑ ΑΡΧΗ ΠΑΥΣΑΤΩ! Πάει τελειώνει η ιστορία για όσους πίστεψαν ότι η ΑΕΚ μπορεί να μείνει εσαεί σε καφενειακή κατάσταση, για να λέει ο καθένας το κοντό και το μακρύ του στο τζάμπα.

Τελειώνει το ...όνειρο για πολλούς και για πολλά. Δεν θέλω να είμαι άδικος. Υπάρχουν άνθρωποι και πιστεύω ότι διαβάζοντας το κείμενο καταλαβαίνουν ότι αναφέρομαι σε αυτούς, που πραγματικά είχαν την καλή διάθεση να βοηθήσουν όσο μπορούσαν, σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για την ΑΕΚ.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι, δυστυχώς περισσότεροι, που είδαν το πράγμα σαν μια ευκαιρία για να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ανέξοδα και χωρίς κανένα όφελος για την ίδια την ΑΕΚ. Ίσα - ίσα ζημιά της έχουν κάνει.

Όλοι λοιπόν όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, από όποια αφετηρία και να έχουν ξεκινήσει, αυτή τη στιγμή αναζητάνε απελπισμένα επιχειρήματα και τρόπους για να μείνουν στο προσκήνιο. Δεν έχουν καμιά τύχη.

Και καλά θα κάνουν όλοι τους και όλοι μας, να πάρουν απόφαση ότι είμαστε ενόψει εξελίξεων που θα μας δώσουν την ευκαιρία να κάνουμε ότι πρέπει να ονειρεύεται κάθε υγιής φίλος της ομάδας. Να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να παρακολουθούμε την ΑΕΚ, που θα έχει μπει σε μια διαδικασία πραγματικής οικονομικής εξυγίανσης και αγωνιστικής αναγέννησης.

Ο καθένας στην θέση του λοιπόν. Αυτοί που μπορούν και θέλουν, αναλαμβάνουν τις τύχες της ομάδας. Όσοι θέλουν, αλλά δεν μπορούν να αναλάβουν, πάνε στο γήπεδο και συμπαραστέκονται στην ΑΕΚ, βοηθάνε με τον τρόπο που πρέπει να βοηθάει ο κάθε φίλαθλος της ομάδας.

Το εισιτηριάκι μας, το διαρκείας μας όποιος έχει την δυνατότητα και το πάθος μας για την ΑΕΚ. Για όλα τα υπόλοιπα, θα υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι, στις κατάλληλες θέσεις. Και θα έχουν και τις απαραίτητες δυνατότητες.

Κι αυτό θα μας δίνει και την δύναμη να αντέξουμε μια διαδικασία που δεν θα είναι εύκολη, αλλά τουλάχιστον θα συνοδεύεται από μία συγκεκριμένη προοπτική. Την μόνη υπαρκτή, την μόνη ρεαλιστική, την μόνη που εγγυάται όσο πιο γρήγορα γίνεται, μια ΑΕΚ όπως την θέλουμε.

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΩΡΑ των Σπορ

Keywords
Τυχαία Θέματα