ΑΡ: Το φάντασμα του νεοναζισμού δε στοιχειώνει πια την Ελλάδα. Είναι εδώ για να μείνει

04:16 26/1/2015 - Πηγή: AEK365

Το Associated Press πέρα από το ποιοι είναι οι νικητές και οι χαμένοι της σημερινής αναμέτρησης εστιάζει και σε ένα άλλο πολύ σοβαρό συμπέρασμα της κάλπης: το υψηλό ποσοστό της Χρυσής Αυγής.

«Το φάντασμα του νεοναζισμού δεν στοιχειώνει πλέον την Ελλάδα. Φαίνεται πως είναι εδώ για να μείνει», αναφέρει τονίζοντας

ότι «ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα με ρίζες στους Ναζί», καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις εκλογές, παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης της και οι περισσότεροι από τους βουλευτές της είναι πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δολοφονίες, βίαιες επιθέσεις σε μετανάστες και άλλους, εκβιασμούς και εμπρησμούς, όπως σημειώνει.

Το ποσοστό της είναι μειωμένο κατά πολύ λίγο σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Τότε είχε λάβει 6,92%, ενώ τώρα λαμβάνει 6,28%. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου το ποσοστό της ήταν 9,39%.

Παρά την σχετική πτώση του κόμματος, το πρακτορείο σημειώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη την αποκάλυψη μίας σειράς εγκλημάτων που θεωρείται ότι διέπραξαν τα μέλη της ανάμεσά τους και η δολοφονία του αριστερού μουσικού Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβριο του 2013, το αποτέλεσμα της Κυριακής είναι ακόμη πιο σημαντικό.

«Δεν πρόκειται πλέον για μία οργισμένη ψήφο διαμαρτυρίας κατά των διεφθαρμένων πολιτικών. Είναι μία εδραιωμένη ψήφος και ένα σκληρό εκλογικό σώμα», σημειώνεται.

«Η προοπτική της συνάντησης του Έλληνα προέδρου της Δημοκρατίας με έναν Μιχαλολιάκο με χειροπέδες και τη συνοδεία αστυνομίας, για να του ζητήσει να σχηματίσει κυβέρνηση προκαλεί ρίγη στην πολιτική τάξη. Και αν της δοθεί η ευκαιρία, είναι βέβαιο ότι η Χρυσή Αυγή θα την εκμεταλλευθεί στο μέγιστο για να γελοιοποιήσει τη δημοκρατία που περιφρονεί και της οποίας τα οφέλη προσπαθεί να εκμεταλλευθεί», καταλήγει το άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα