Απολύσεις στο Reuters

22:19 2/10/2013 - Πηγή: AEK365

Σε απολύσεις του 5% των εργαζομένων της συντακτικής του ομάδας θα προχωρήσει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 140 δημοσιογράφους.

«Για να απλοποιηθούν και ενισχυθούν οι ενημερωτικές δραστηριότητες του Reuters, πραγματοποιούμε αλλαγές οι οποίες θα οδηγήσουν σε μία ελαφρώς μειωμένη συντακτική ομάδα» δήλωσε η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Μπαρμπ Μπεργκ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κατά την ίδια, η συντακτική ομάδα θα «τοποθετηθεί σε περισσότερο στρατηγική θέση και θα είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να βοηθήσει το Reuters να ενημερώνει και να προσφέρει πληροφορίες που ενδιαφέρουν περισσότερο τους πελάτες και την κοινωνία».

Η Μπεργκ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το εύρος των απολύσεων, αλλά μία ενημερωμένη πηγή έκανε λόγο για ένα 5% του προσωπικού της συντακτικής ομάδας.

Στο Reuters News εργάζονται πάνω από 2.800 δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσίευσε η μητρική εταιρεία του πρακτορείου, ο αμερικανοκαναδικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Thomson Reuters.

Ο γενικός διευθυντής του Reuters Τζέιμς Σμιθ είχε αναφερθεί από την Τρίτη στις «επερχόμενες δυσκολίες», σε επιστολή του προς του 60.000 απασχολούμενους στο πρακτορείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα