Αποκαλύψεις από Μπούκουρα, Αλεξόπουλο για Χρυσή Αυγή

13:38 7/5/2014 - Πηγή: AEK365

Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η ομιλία του βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα. «Ποιο είναι το έγκλημα; Τι έχω κάνει πείτε μου;», τόνισε κλαίγοντας ο κ. Μπούκουρας και συνέχισε: «Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Προέρχομαι απ' το ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Είναι κακό; Η Ελλάδα στους Έλληνες, έλεγε...».

Η συζήτηση περιλαμβάνει και τις υποθέσεις του

κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου -για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και του κ. Νίκου Μίχου για παράνομη οπλοκατοχή και ναρκωτικών ουσιών.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής και πως «το βίντεο Κασιδιάρη - Μπαλτάκου αποδεικνύει ότι η ΧΑ είχε κρυφή ατζέντα από τους βουλευτές που δεν συμμετείχαμε στα κομματικά όργανα αλλά και από τους απλούς υποστηρικτές».

Η συγκεκριμένη αναφορά φαίνεται πως εκνεύρισε τους βουλευτές του φιλοναζιστικού κόμματος με αποτέλεσμα ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης να φωνάζει «Αριστα Αλεξόπουλε» και οι υπόλοιποι να του κουνούν χαρτονομίσματα, θέλοντας να υπονοήσουν ότι η ανεξαρτητοποίηση του οφείλεται σε χρηματισμό!

Πάντως, ο κ. Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι οι κατηγορίες που του αποδίδουν οι ανακρίτριες δεν προκύπτουν από το περιεχόμενο της δικογραφίας και πρόσθεσε «μόνο επειδή ήμουν μέλος της ΧΑ μου αποδίδονται κατηγορίες από πράξεις και συνομιλίες άλλων προσώπων. Δεν ήμουν μέλος ούτε συμμετείχα σε επιτροπές και κεντρικά συμβούλια ή πειθαρχικά που επέβαλλαν ποινές σε όποια μέλη παρεκτρέπονταν. Οι βουλευτές που δεν συμμετείχαμε στα όργανα δεν είχαε επιρροή. Μόνο για τα νομοσχέδια ήμασταν. Δεν είχαμε εικόνα για τις εγκληατικές ενέργειες».

Σε άλλο σημείο είπε: «Παρακολουθούσα μια σιερά από εγκληματικές ενέργειες όπως οι περισσότεροι πολίτες. Δεν είχα τρόπο να σταματήσω ούτε να ελέγξω και αποστασιοποιήθηκα. Η Χ.Α. από κατήγορος του πολιτικού συστήματος μετατράπηκε σε κατηγορούμενος. Θα μπορούσα να έχω διαφοροποιηθεί νωρίτερα το κατανοώ και ήταν λάθος αλλά αντιλαμβάνεστε τις δυσκολίες μιας τέτοιας απόφασης» και συμπλήρωσε: «Μετά την δολοφονία άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά την ανεξαρτητοποίησή μου καθώς το πατριωτικό μου ήθος δεν μου επιτρέπει τετοιες πρακτικές».

Πέραν αυτών ο βουλευτής ανέφερε ότι με εντολή Μιχαλολιάκου υπήρξε ξυλοδαρμός στελέχους της Χ.Α. που αποχώρησε από το κόμμα και υποστήριξε ότι «Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος θα έστρεφε ενέργειες ξυλοδαρμού εναντίον μου και εναντίον της οικογένειας μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα