Απογοήτευση από τον τραυματισμό του Πλουσένκο

21:34 13/2/2014 - Πηγή: AEK365

Ο μεγάλος αστέρας του καλλιτεχνικού πατινάζ πρόλαβε να αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης στην πατρίδα του στο πρωτοεμφανιζόμενο αγώνισμα του ομαδικού, άπαντες ωστόσο περίμεναν την «παράστασή» του στο ατομικό. Δυστυχώς όμως το σώμα του τον πρόδωσε στον τελικό.

Ο 31χρονος πρωταθλητής αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του λίγο πριν από την έναρξη του προγράμματός του, έχοντας έντονους πόνους στη μέση, όπως μαρτυρούσαν οι κινήσεις του.

Όταν ήρθε η σειρά του, πρόλαβε να «γλιστρήσει» στην πίστα, χαιρετώντας

το κοινό, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τους κριτές για να ακουστεί λίγα δεύτερα αργότερα από τα μεγάφωνα πως «δεν μπορεί να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού», παγώνοντας τους 10.000 θεατές που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο Iceberg Skating Palace.

«Βγήκα έξω για προθέρμανση και στο πρώτο τριπλό Άξελ ένιωσα σαν να είχα ένα μαχαίρι στην πλάτη. Το ίδιο και στο δεύτερο. Στη συνέχεια δεν ένιωθα το δεξί μου πόδι. Πήρα τέσσερα χάπια όμως δεν βοήθησαν», δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ο αθλητής, ο οποίος αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης το 2006 στο Τορίνο, ενώ το 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι και πριν από τέσσερα χρόνια στο Βανκούβερ ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Σύμφωνα με τον προπονητή του, ο Πλουσένκο τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τετάρτης (12/2), έπειτα από κακή προσγείωση που είχε σε ένα άλμα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα