Απόδραση ΣΟΚ στις φυλακές Τρικάλων

10:06 23/3/2013 - Πηγή: AEK365

Πολεμικό σκηνικό θυμίζει η κατάσταση στις φυλακές Τρικάλων μετά την εκδήλωση επίθεσης από άγνωστο αριθμό κακοποιών εναντίον της εξωτερικής περιβόλου της φυλακής στις 20.30 το βράδυ τη Παρασκευής με αποτέλεσμα να έχουν δραπετεύσει τουλάχιστον πέντε κρατούμενοι, κατά πάσα πιθανότητα αλβανικής καταγωγής, και να έχουν τραυματιστεί σοβαρά δύο ειδικοί φρουροί, ο ένας εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στην εντατική του νοσοκομείου Τρικάλων.

Στις 07.30 το πρωί σύμφωνα με πληροφορίες (κατά άλλους λίγο νωρίτερα) μονάδα των ΕΚΑΜ

που είχε φτάσει από την Αθήνα επενέβη στο εσωτερικό της φυλακής και αυτή τη στιγμή προχωρεί στην καταμετρήση των φυλακισμένων που βρίσκονται στα κελιά τους έτσι ώστε να καταστεί σαφές πόσοι απέδρασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το χρονικό της σύγκρουσης στο σωφρονιστικό κατάστημα θύμιζε ταινία του Χόλιγουντ.Στις 20.30 δύο κλειστού τύπου βαν πλησίασαν τις φυλακές και άγνωστοι κακοποιοί με καλάσνικοφ άρχισαν να πυροβολούν τις σκοπιές και τους φρουρούς.

Η επιχείρηση ήταν τέλεια οργανωμένη. Κρατούμενοι στην πτέρυγα όπου έχουν φυλακιστεί κυρίως κακοποιοί αλβανικής καταγωγής κατάφεραν να ανοίξουν τα κελιά τους και να ανέβουν στην ταράτσα του κτηρίου οπλισμένοι με καλάσνικοφ, τα οποία προφανώς προμηθεύτηκαν από έναν σάκο που είχε πέσει από το ελικόπτερο το οποίο περίπου πριν από δύο εβδομάδες επιχείρησε να βοηθήσει στην απόδραση του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού.

Επικράτησε πολεμική κόλαση με τα συνδυασμένα πυρά των κακοποιών εντός και εκτός φυλακής και με την φρουρά να προσπαθεί να αναχαιτίσει την απόδραση.

Από την πρώτη στιγμή τραυματίστηκαν σοβαρά δύο ειδικοί φρουροί. Ο ένας έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα. Μεταφέρθηκαν και οι δύο στο νοσοκομείο και στη συνέχεια στο χειρουργείο. Προς το παρόν η κατάσταση του ενός φρουρού που τραυματίστηκε σοβαρότερα κρίνεται σταθερή.

Τα πυρά συνεχίστηκαν καθ΄ όλη της διάρκεια της νύχτας.

Μονάδα των ΕΚΑΜ ξεκίνησε περίπου στις 21.00 το βράδυ για να φτάσει οδικώς από την Αθήνα στις φυλακές Τρικάλων, δεδομένου ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα άμεσης μεταφοράς της με ελικόπτερο του στρατού.

Η μονάδα αυτή έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες στα Τρίκαλα και αφού πήρε θέσεις εκδήλωσε την αντεπίθεσή της στο εσωτερικό των φυλακών προκειμένου να εξουδετερώσει τον ένοπλο φύλακα των κρατουμένων που εξακολουθούσε να πυροβολεί κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Μέχρι εκείνη την ώρα το μόνο σίγουρο ήταν πως τουλάχιστον πέντε κρατούμενοι είχαν δραπετεύσει.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των δραπετών ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος και να φτάνει ακόμα και τους έντεκα.

Η κατάσταση εξακολουθεί και είναι συγκεχυμένη μέχρι να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των κρατουμένων στα κελιά και να υποβληθεί η τελική αναφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα