Από την Κάρυστο στην Αθήνα για την ΑΕΚ

17:34 15/7/2014 - Πηγή: AEK365

Από τις 16 Ιουνίου έχει ξεκινήσει το summer camp 2014 ποδοσφαίρου - κολύμβηση - Functional Training TRX της ακαδημίας ποδοσφαίρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ με την παρουσία αρκετών παιδιών και συνεχίζεται μέχρι τις 25 Ιουλίου.
Σε αυτό το διάστημα αρκετά είναι τα παιδιά που έχουν έρθει εκτός Αττικής. Κάποια εξ αυτών από την Κάρυστο της Νότιας Εύβοιας

και την ακαδημία ποδοσφαίρου ΑΣ Καρυστίας. Το aek-futsal.gr μίλησε με τον υπεύθυνο της ακαδημίας της Καρύστου, Μασούρα Γιώργο, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με την ΑΕΚ να πάρουν μέρος στο καλοκαιρινό camp έξι παιδιά από την Εύβοια.
Αρχικά, ο κ. Μασούρας αναφέρθηκε στην επιλογή του camp, δηλώνοντας: «Επιλέξαμε την ακαδημία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ με πρώτο στοιχείο την ενδυνάμωση των παιδιών βάση των όσων περιλαμβάνει το camp. Ποδόσφαιρο, Κολύμβηση και TRX. Απ' ότι βλέπω υπάρχει καλή οργάνωση στην ακαδημία και τα παιδιά το απολαμβάνουν».
Πως όμως έγινε η επιλογή της ΑΕΚ; «Πέραν του ότι είμαι ΑΕΚτζής, προσπαθούμε να κάνουμε μια συνεργασία με την ΑΕΚ. Τα παιδιά βλέπουν κάτι διαφορετικό από την προπόνηση στην Κάρυστο, μια επαρχιακή πόλη, με αυτήν εδώ της ΑΕΚ. Βλέπουν μια άλλη οργάνωση. Βλέπουν ένα άλλο είδος προπόνησης και με άλλο τρόπο. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό. Σίγουρα ότι είναι η ΑΕΚ είναι έναυσμα περισσότερο. Για τα παιδιά κάνουμε το καλύτερο για να τους δώσουμε διεξόδους», τόνισε ο υπεύθυνος του ΑΣ Καρυστίας και πρόσθεσε:
«Η δουλειά που γίνεται στην ακαδημία της ΑΕΚ είναι εξαιρετική. Πέραν από αυτά που βλέπω, ρωτάω και τα παιδιά αν είναι ικανοποιημένα. Όχι μόνο περνάνε ευχάριστα, αλλά είναι κατενθουσιασμένα. Βλέπουν κάτι τελείως διαφορετικό. Το κολυμβητήριο ειδικά τους έχει δώσει μια άλλη διάσταση. Βλέπουν κάπως διαφορετικά την προπόνηση και ξεφεύγουν κιόλας».
Στη συνέχεια της κουβέντας μας ρωτήσαμε τον κ. Μασούρα για τις ηλικίες αυτών των παιδιών, αλλά και για το αν υπάρχει ικανοποίηση από τους ανθρώπους της Ένωσης. «Ξεκινάμε από παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2001 μέχρι το 2005. Βλέπω μια καλή οργάνωση απ' όλους τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ακαδημία. Υπάρχει όρεξη για δουλειά και αυτό είναι πολύ καλό. Τα τηλέφωνα όλων είναι ανοιχτά και μάλιστα μας εξυπηρέτησαν φτιάχνοντας έτσι τις ώρες για να βοηθηθούν τα παιδιά. Από κει και πέρα να πω ότι θα θέλαμε κάποια από τα παιδιά να μείνουν στην ΑΕΚ. Αυτό θα το κρίνουν όμως οι προπονητές. Επίσης, θέλουμε να υπάρχει μια συνεργασία με την ΑΕΚ σε περίπτωση που κάποια παιδιά μπορεί να έχουν ένα ταλέντο περισσότερο. Αυτό το θέλουμε, δεν το συζητώ. Ο ΑΣ Καρυστίας μέσω της ΑΕΚ ανοίγει σε αυτά τα παιδιά μια μικρή πόρτα για να ανοίξουν και εκείνα τα φτερά τους», υποστήριξε.
Τέλος, για το πόσο το ποδόσφαιρο έχει βοηθήσει αυτά τα παιδιά, ο κ. Μασούρας είπε: «Έχουν αρχίσει και νιώθουν οικογένεια. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Έχουν πειθαρχία. Το ότι θα πρέπει να προσέχουν τον συναθλητή και τον αντίπαλο, κάτι σημαίνει. Ξέρουν πως το ευ αγωνίζεσθαι δημιουργεί χαρακτήρες. Πρώτα βέβαια είναι το σπίτι, η οικογένεια και μετά ο αθλητισμός, αλλά πιστεύω σε πολλά παιδιά υπάρχει βελτίωση. Κρίμα που δεν μπορούμε να φέρουμε και άλλα παιδιά από την Κάρυστο στην ΑΕΚ. Αυτά τα έξι παιδιά είναι τυχεροί γιατί έχουν και σπίτι στην Αθήνα. Γλιτώνουν ένα επιπλέον έξοδο. Αν μπορέσουμε αυτό να το κάνουμε σαν ομάδα και για άλλα παιδιά θα ήταν ακόμα καλύτερα. Έχουμε καλά παιδιά και καλούς παίκτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα