Από σερβιτόρα στην Αμερική, σταρ της τηλεόρασης στην Ιαπωνία

22:56 7/11/2014 - Πηγή: AEK365

Η Σάρλοτ Κέιτ Φοξ μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν μια ακόμα Αμερικανίδα ηθοποιός που δεν μπορούσε να δουλειά στον κινηματογράφο και έβγαζε τα προς το ζην δουλεύοντας ως σερβιτόρα και ως μπέιμπι σίτερ.

Μέχρι που έκανε οντισιόν για μια ιαπωνική σειρά και επιλέχθηκε ανάμεσα σε 500 άλλες ηθοποιούς. Πλέον, η Φοξ είναι μια από τις μεγαλύτερες σταρ της Ιαπωνίας.

Η Φοξ

πρωταγωνιστεί στο morning drama, Massan, μια σειρά που τα 15λεπτα επεισόδια της προβάλλονται κάθε πρωί, έξι μέρες την εβδομάδα. Η Φοξ υποδύεται την Έλι Καμεγιάμα, μια Σκοτσέζα η οποία μετακόμισε στην Ιαπωνία για χάρη του Ιάπωνα συζύγου της, ο οποίος προσπαθεί να στήσει ένα αποστακτήριο για ουίσκι στο Χοκάιντο. Πρόκειται για μια σειρά που βασίζεται σε πραγματική ιστορία και στην Ιαπωνία έχει γίνει τεράστια επιτυχία!

Γενικότερα, τα morning dramas, σειρές που προβάλλονται σε 15λεπτα επεισόδια κάθε πρωί είναι πολύ διαδεδομένα στην Ιαπωνία και αποτελούν εθνική παράδοση. Παρόλο που δεν έχουν ιδιαίτερα έντονη δράση είναι τόσο δημοφιλή που εκτινάσσουν την οικονομία για τις περιοχές όπου γυρίζονται και κερδίζουν πολλά βραβεία.

Η Φοξ, η οποία δεν ήξερε καθόλου ιαπωνικά για τις ανάγκες της σειράς όχι μόνο έπρεπε να μάθει, αλλά έπρεπε και να τα λέει με σκοτσέζικη προφορά, ενώ είναι Αμερικανίδα. Πολλές φορές όμως αυτό ήταν αδύνατο και συχνά τις ξέφευγε και η αμερικανική προφορά. Ωστόσο, αυτό δε φαίνεται να στενοχώρησε τους Ιάπωνες.

«Φανταστείτε ότι πρέπει να ξυπνήσετε και να δώσετε μια ομιλία, αλλά μόλις ξυπνάτε καταλαβαίνετε ότι έχετε ξεχάσει τη γλώσσα σας, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσετε κι έτσι προσπαθείτε απλώς να απομνημονεύσετε στα γρήγορα κάποιους ήχους», ανέφερε σε συνέντευξη της.

Η σειρά ξεκίνησε μόλις τον Σεπτέμβριο όμως η Φοξ έγινε τόσο διάσημη που έχει ακόμα και το δικό της hashtag στο Twitter.

Η Φοξ λέει ότι δεν ξέρει τι θα κάνει όταν τελειώσει η σειρά, αλλά σίγουρα θέλει να κάνει κάτι που έχει σχέση με την Ιαπωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα