Απίστευτη ματσάρα στο Ρεσίφε…

03:13 20/6/2013 - Πηγή: AEK365

CONFEDERATIONS CUP- 2ος ΟΜΙΛΟΣ- 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΙΤΑΛΙΑ- ΙΑΠΩΝΙΑ: 4-3
Γήπεδο: Ιταϊπάβα Αρένα Περναμπούκο

Η Ιταλία έψαχνε τη νίκη με την Ιαπωνία για να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση, όμως τα πράγματα μόνο εύκολα δεν ήταν για την «Σκουάντρα Ατζούρα».

Τα κενά στην ιταλική άμυνα και τα λάθη, έδωσαν την ευκαιρία στους Ιάπωνες να προηγηθούν με 2-0! Αρχικά στο

20΄ ο Ντε Σίλιο έκανε το λάθος, με αποτέλεσμα ο Οκαζάκι να βρεθεί απέναντι από τον Μπουφόν και εκείνος να τον ανατρέψει με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα, με τον Ιταλό γκολκίπερ να διαφωνεί.

Ο Χόντα ανέλαβε την εκτέλεση και στο 21΄ οι Ιάπωνες άνοιγαν το σκορ στο Ρεσίφε. Τα δώρα από την ιταλική άμυνα συνεχίστηκαν και στο 33΄ ύστερα από διπλό λάθος, αρχικά με κακή απομάκρυνση της μπάλας και στη συνέχεια με κακό υπολογισμό, ο Καγκάβα βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι και σούταρε για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν για το 2-0!

Πριν φύγει το ημίχρονο η Ιταλία κατάφερε να απαντήσει και μάλιστα λίγο έλειψε και να ισοφαρίσει! Στο 41΄ από το κόρνερ του Πίρλο, ο Ντε Ρόσι πήρε την κεφαλιά στη καρδιά της αντίπαλης άμυνας και μείωσε σε 2-1, ενώ στις καθυστερήσεις ο Τζιακερίνι θα μπορούσε να κάνει το 2-2 αλλά το σουτ του βρήκε στο δοκάρι.

Όσα δώρα έκανε η Ιταλία στο πρώτο ημίχρονο, τα έκανε η Ιαπωνία στην επανάληψη πριν συμπληρωθούν καλά-καλά 10λεπτά. Ο Τζιακερίνι πίεσε ψηλά για να γίνει το λάθος, έφτασε στη μικρή περιοχή και στη παράλληλη μπαλιά προς τον Μπαλοτέλι ο Ουτσίντα με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-2.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά της Ιταλίας να πάει στα 11μέτρα. Η μπάλα σε σουτ του Τζιοβίνκο βρήκε στο χέρι του Χασέμπε και ο Μπαλοτέλι ευστόχησε, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Η Ιταλία ωστόσο δεν έδειχνε πως θα σοβαρευτεί στην άμυνα και στο 69΄ ήρθε η ισοφάριση. Ο Έντο από τα δεξιά εκτέλεσε το φάουλ, ο Οκαζάκι νίκησε στον αέρα τον Μοντολίβο και με κεφαλιά έκανε το 3-3.

Τελικά η λύτρωση για την «Σκουάντρα Ατζούρα» ήρθε τέσσερα λεπτά από το τέλος. Ο Ντε Ρόσι έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Μαρκίζιο και εκείνος γύρισε στον Τζιοβίνκο, που βρισκόταν στην καρδιά της περιοχής, για να γράψει το τελικό 4-3 και να περιμένουμε το Βραζιλία-Ιταλία για την πρωτιά στον όμιλο.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Μάτζιο (59΄ Αμπάτε), Μοντολίβο, Τζιακερίνι (68΄ Μαρκίζιο), Ντε Ρόσι, Πίρλο, Ακουιλάνι (30΄ Τζιοβίνκο), Μπαλοτέλι

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα (73΄ Σακάι), Ναγκατόμο, Γιοσίντα, Κόνο, Χασέμπε (90' Nακαμούρα), Καγκάβα, Οκαζάκι, Χόντα, Έντο, Μαέντα (79΄ Χαβενάαρ)

Keywords
Τυχαία Θέματα