Απέρριψε το α' θερινό τμήμα τη συζήτηση για δημοψήφισμα

12:50 11/7/2014 - Πηγή: AEK365

Το α' θερινό τμήμα της Βουλής απέρριψε το αίτημα σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής για να συζητήσει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ». Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε την «ομόφωνη απόφαση» - όπως την αποκάλεσε. Από τη συνεδρίαση απείχαν ΣΥΡΙΖΑ,

ΚΚΕ και ΑΝΕΛ ενώ ΔΗΜΑΡ αλλά και Χρυσή Αυγή που βρέθηκαν στην αίθουσα δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έθεσε το ζήτημα ότι οι υπογραφές του ΚΚΕ δεν μπορούν να αθροιστούν, καθώς η πρότασή του αφορά όλους τους νόμους για τη ΔΕΗ - και όχι μόνο για τη «μικρή ΔΕΗ» -, ούτε της ΔΗΜΑΡ μαζί με εκείνες της Χρυσής Αυγής, όπως έχει ζητήσει από χθες η Δημοκρατική Αριστερά. Η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να συνυπολογιστούν οι υπογραφές του ΚΚΕ, αλλά η κυβέρνηση δεν το αποδέχτηκε.

Από την αίθουσα απείχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ, οι οποίοι κατήγγειλαν τη διαδικασία ως «παρωδία και βαθιά αντιδημοκρατική συνταγματική εκτροπή». Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο προαύλιο του κοινοβουλίου απ' όπου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε: «η κυβέρνηση κουρελιάζει το Σύνταγμα. Τρέμει τον λαό, τρέμει την προσφυγή στις κάλπες, φοβάται το δημοψήφισμα και βλέπει το λαό ως εχθρό της».

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει για να ανασάνει ο τόπος και η δημοκρατία» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα