Απάντησε με «τεσσάρα» η Ντόρτμουντ

18:35 17/12/2011 - Πηγή: AEK365

ΓΕΡΜΑΝΙΑ BUNDESLIGA-17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: 1-4
ΓΗΠΕΔΟ: «Μπαντενόβα Στάντιον»
Στην 2η θέση της Γερμανίας παρέμεινε η Ντόρτμουντ, αφού επικράτησε με 4-1 της μαχητικής Φράϊμπουργκ που είχε δύο δοκάρια στο «Μπαντενόβα Στάντιον» για την 17η Αγωνιστική, κλείνοντας τον πρώτο γύρο με τριάντα τέσσερις βαθμούς. Η Φράϊμπουργκ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 4' όταν ο Πουτσίλα με δεξί σουτ από την μικρή

περιοχή σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Φαϊτενφέλερ. Η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα στο 7' όταν ο Καγκάβα τροφοδότησε τον Μπλαζικόφσκι, ο οποίος γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι όπου ο Λεβαντόφσκι με δεξί σουτ νίκησε τον Μπάουμαν. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 34' όταν ο Πουτσίλα πάσαρε στον Ρόσεναλ, ο οποίος με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή έκανε το 1-1. Η Φράϊμπουργκ ήταν άτυχη και στο 37', αφού το σουτ του Παπίς Σισέ από την μικρή περιοχή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Φαϊτενφέλερ. Η Ντόρτμουντ πήρε ξανά προβάδισμα στο 44' όταν ο Μπλαζικόφσκι τροφοδότησε τον Γκουντογκάν, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Μπάουμαν. Οι πρωταθλητές έκαναν το 1-3 στο 60' με αριστερό σουτ του Γκροσρόις από τα 18 μέτρα «κλειδώνοντας» την νίκη, ενώ το τελικό 1-4 για την Ντόρτμουντ διαμόρφωσε ο Λεβαντόφσκι στο 71' με πλασέ μετά από μπαλιά του Γκροσρόις.
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μπάουμαν, Σμίντ, Κρμας, Φεράτι, Μπάστιανς, Φλουμ, Καλιγκιούρι (82' Ντεμπελέ), Ρόσεναλ (70' Ράιζινγκερ), Μακιαντί, Πουτσίλα, Παπίς Σισέ.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Φαϊτενφέλερ, Πίζτσεκ, Σαντάνα (71' Πέρισιτς), Χούμελς, Σμέχλερ (62' Οβομογέλα), Γκουντογκάν, Κελ, Γκροσρόις, Καγκάβα, Μπλαζικόφσκι, Λεβαντόφσκι (85' Λούκας Μπάριος).
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ: 0-2
ΓΗΠΕΔΟ: «Μπάι Αρίνα»
Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Νυρεμβέργη, αφού νίκησε με 3-0 την Λεβερκούζεν μέσα στην «Μπάι Αρίνα» φθάνοντας τους δεκαοκτώ βαθμούς, και ξεφεύγοντας από την ζώνη του υποβιβασμού. Η Νυρεμβέργη άνοιξε το σκορ στο 9' όταν ο Χέγκελερ τροφοδότησε τον Ντιβανί, ο οποίος με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Λένο. Η Λεβερκούζεν άγγιξε την ισοφάριση στο 16' όταν Μπέντερ και Μπάλακ συνδυάστηκαν και ο πρώτος πάσαρε στον Ντερτιγιόκ, όμως ο Σάφερ έφιωξε σε κόρνερ το σουτ του από το ύψος του πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι «ζευγάρωσαν» τα τέρματα τους στο 22' όταν ο Σίμονς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά για τον Χέγκελερ, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή έκανε το 0-2 για την Νυρεμβέργη. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Πέκχαρτ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Έϊγκλερ από τα δεξιά, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της Νυρεμβέργης. ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Κάστρο, Φρίντριχ, Σκάαμπ, Κάντλετς (46' Οτσίπκα), Μπέντνερ, Ρόλφες (46' Κίεσλινγκ), Σούρλε, Μπάλακ, Σαμ, Ντερτιγιόκ.
ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ: Σάφερ, Φούλνερ, Μαρό, Βολφσχάιντ, Πλάτενχαρτ, Κοέν, Σίμονς, Χέγκελερ (81' Βιερμάιερ), Ντιβανί (76' Μακ), Έϊγκλερ, Πέκχαρτ (83' Εσβάιν).

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ-ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: 1-1
ΓΗΠΕΔΟ: «Ράιν Νέκαρ Αρίνα»
Στην 10η θέση παρέμεινε η Χοφενχάϊμ, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Χέρτα

Keywords
Τυχαία Θέματα