Αντρίκεια πρόκριση για Ατλέτικο

23:42 9/4/2014 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 1-0 (1-1)

ΓΗΠΕΔΟ: Βιθέντε Καλδερόν

Το "κορεό" στο "Καλδερόν" έγραφε "κερδίστε και κερδίστε" και οι παίκτες της Ατλέτικο "υπάκουσαν" τον κόσμο. Με τεράστια εμφάνιση

νίκησαν με 1-0 την Μπαρτσελόνα και πέρασαν στην επόμενη φάση του θεσμού. Η ομάδα του Σιμεόνε κατέθεσε την ψυχή της στο γήπεδο και έπαιξε εξαιρετική άμυνα απέναντι στους Καταλανούς που είχαν πολλά προβλήματα πίσω.

Η πρώτη φάση ανήκε στους "ροχιμπλάνκος" όταν στο 5' ο Ραούλ Γκαρθία έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Αντριάν με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο ίδιος παίκτης έδωσε με το κεφάλι για τον Κόκε ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0. Η άμυνα της Μπαρτσελόνα παρουσίαζε εικόνα αποσύνθεσης και στο 12'ο Βίγια βγήκε μόνος του με τον Πίντο αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στην αντεπίθεση ο Μέσι έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Στο 19' ο Βίγια μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι (τρίτο για την Ατλέτικο). Ο Νεϊμάρ στο 24' με ζογκλερική ενέργεια πέρασε δύο παίκτες και έκοψε για τον Μέσι ο οποίος πλάσαρε άουτ. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε και το ημίχρονο έληξε χωρίς φάσεις.

Μόλις στο 48' η Μπαρτσελόνα έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία όταν αρχικά ο Κουρτουά πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα από τον Νεϊμάρ και στη συνέχεια ο Τσάβι προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 59' ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να βρει την μπάλα με το κεφάλι και να απειλήσει. Ο Ντιέγκο στο 65' ξέφυγε από την άμυνα της Μπαρτσελόνα και έκανε το σουτ με τον Πίντο να αποκρούει. Πέντε λεπτά μετά ο Γκάμπι βγήκε μόνος του με τον γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα και δεν κατάφερε να τον πλασάρει. Στο 72' ο Μασεράνο έριξε τον Βίγια μέσα στην περιοχή όμως ο Γουέμπ δεν θεώρησε ότι υπήρξε παράβαση. Πέντε λεπτά μετά η Μπαρτσελόνα άγγιξε την ισοφάριση όταν ο Νεϊμάρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να "γλύψει" το δοκάρι. Από εκεί και πέρα η Ατλέτικο αμύνθηκε εκπληκτικά με τη Μπαρτσελόνα να πιέζει αλλά να μην απειλεί. Μάλιστα στο 90' ο Ροντρίγκες έφυγε στην αντεπίθεση και έκανε σουτ μέσα από την περιοχή με τον Πίντο να διώχνει εκπληκτικά.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.: Κουρτουά, Γοδίν, Λουίς, Χουανφράν, Μιράνδα, Τιάγκο, Κόκε (61'Ντιέγκο), Ραούλ Γκαρθία, Γκάμπι, Αντριάν Λόπεθ, Βίγια (76'Ροντρίγκες).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Μασεράνο, Μπάρτρα, Άλμπα, Άλβες, Φάμπρεγας (61'Σάντσες), Τσάβι, Ινιέστα (72'Πέδρο), Μπουσκέτς, Μέσι, Νεϊμάρ

Keywords
Τυχαία Θέματα