Αντιδράσεις χορηγών για το ρατσισμό

17:12 9/6/2012 - Πηγή: AEK365

Στόχος της επίθεσης φέρεται να ήταν ο αμυντικός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι Νάιτζελ Ντε Γιόνγκ και ο δεξιός μπακ του Άγιαξ, Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα οι εταιρείες χορηγοί (όπως οιCarlsberg, adidas, Coca-Cola and McDonald's) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δείχνουν έντονα την ενόχληση τους με τέτοιους είδους περιστατικά και δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση το όνομα τους να συνδεθεί σε μία διοργάνωση με ρατσιστικές επιθέσεις.
Αυτό που έχει ενοχλήσει πιο πολύ τους χορηγούς είναι ότι ενώ από τα διοικητικά όργανα

υπήρχαν εγγυήσεις ότι τέτοια κρούσματα δεν θα έκαναν την εμφάνιση τους στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, τελικά συνέβη το αντίθετο, κάτι που μπορεί να πλήξει τα ονόματα των εταιρειών.
«Προφανώς και οι εταιρείες ανησυχούν. Είναι αυτονόητο ότι δεν θέλουν κανενός είδους αντιπαράθεση ή οτιδήποτε μπορεί να μειώσει το παιχνίδι», τόνισε ο Νάιτζελ Κάρι, διευθυντής του αθλητικού τμήματος του μάρκετινγκ της bandRapport, αναφορικά με την έκταση που έχει πάρει το όλο θέμα.
Ωστόσο σε αυτό το στάδιο οι χορηγοί δεν σκέφτονται κάποια μείωση της εμπορικής τους δραστηριότητας, παρακολουθούν τα γεγονότα από πολύ κοντά και στο μέλλον όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά, ακόμα και για επαναδιαπραγμάτευση των χορηγιών!

Keywords
Τυχαία Θέματα