Άντεξε η Βασιλεία

20:59 14/3/2013 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE- ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ

ΖΕΝΙΤ- ΒΑΣΙΛΕΙΑ: 1-0 (0-2)
Γήπεδο: Πετρόφσκι

Με νύχια και με δόντια πήρε την πρόκριση η Βασιλεία. Οι Ελβετοί έχασαν με 1-0 από τη Ζενίτ, ωστόσο είχαν κερδίσει στο πρώτο ματς με 2-0 και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Σωρεία χαμένων ευκαιριών για τη Ρωσική ομάδα που πίεσε στ διάστημα που αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω.

Στο 11ο λεπτό το σουτ του Στόκερ σταμάτησε σε σώματα αμυντικών της Ζενίτ, αλλά στο 30' η Ζενίτ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Χουλκ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λόμπερτς έπιασε την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στη συνέχεια ο Βίτσελ ανενόχλητος έκανε το 1-0 εξ επαφής με νέα κεφαλιά. Στο 33' το σουτ του Βίτσελ έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ζεβνόφ είπε όχι σε σουτ του Στρέλερ. Στο 37' ήταν η σειρά του Σομέρ να αποκρούσει το σουτ του Σιρόκοφ, ενώ στο 45' η Βασιλεία έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντίας με 2η κίτρινη κάρτα.

Στο 46' ο Ντενίσοφ Αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο 48' ο Ελνενί κατάφερε να μην σκοράρει από το ένα μέτρο. Στο ίδιο λεπτό ο Σομέρ είπε όχι σε σουτ του Ντενίσοφ, ενώ η Ζενίτ συνέχισε να πιέζει. Στο 54' ο Ανιούκοφ αστόχησε από πολύ καλή θέση, ενώ στο 57' και ο Βίτσελ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Στο 61' το σουτ του Χουλκ έξυσε το δοκάρι της Βασιλείας, ενώ στο επόμενο λεπτό το πλασέ του Ανιούκοφ κόντραρε και στο 63' ο Σομέρ είπε όχι σε σουτ του Ντάνι. Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών του Χουλκ συνεχίστηκε στο 67', ενώ στο 76' ήταν η σειρά του Ντάνι να χάσει ακόμη μια τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0. Στο 83ο λεπτό το σουτ του Μπιστρόφ σταμάτησε στο δοκάρι της Βασιλείας, ενώ στο 86' η Ζενίτ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα να κάνει το 2-0. οι Ρώσοι κέρδισαν πέναλτι αλλά ο Σομέρ απέκρουσε την εκτέλεση του Σιρόκοφ. Ένα λεπτό μετά, ο Ντενίσοφ αστόχησε από καλή θέση και το ματς τελείωσε κάπου εκεί.

ΖΕΝΙΤ: Ζεβνόφ, Ανιούκοφ, Άλβες (73' Μπιστρόφ), Λόμπερτς, Χούμποτσαν, Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Βίτσελ (90+1' Μπουκάροφ), Ντάνι (84' Φαϊζούλιν), Κερζάκοφ, Χουλκ.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Σομέρ, Παρκ, Ντέγκεν (90+1' Σταϊνχόφερ), Ντράγκοβιτς, Σχαρ, Ντίας, Σαλάχ, Καμπράλ, Στόκερ (18' Φ.Φράι), Ελνενί, Στρέλερ (65' Σάουρο)

Keywords
Τυχαία Θέματα