Αντετοκούνμπο: Στην Εθνική έχει πιο πολύ... ζουμί

13:45 5/9/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απολαμβάνει τη παρθενική του παρουσία στην Εθνική Ανδρών σημειώνοντας πως επόμενος στόχος στο Μουντομπάσκετ είναι η έκτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 19χρονος γκαρντ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας
- Για την εμπειρία του στην Εθνική: "Μέχρι στιγμής το συναίσθημα είναι μοναδικό. Είμαι πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών και έχουμε 5/5. Αυτό που ελπίζω και θα ήθελα είναι να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά και να πάμε

για το 6/6... Αυτός είναι ο επόμενος στόχος".
- Για το παιχνίδι με την Αργεντινή: "Απλά μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο του παιχνιδιού.
Υπάρχουν πιο έμπειρα παιδιά στην ομάδα που ξέρουν πώς να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Το ζητούμενο λοιπόν για όλους, ό,τι και αν συμβαίνει, είναι να παίζουμε δυνατά, να ακούμε τον προπονητή, να ακολουθούμε σκάουτινγκ και τα καλά θα έρθουν".
- Για έναν άπειρο σε μεγάλες διοργανώσεις παίκτη, όπως είναι ο ίδιος, τι μπορεί να γίνεται μέσα στο κεφάλι του, όταν ο Φώτης Κατσικάρης γυρίζει προς τον πάγκο για να φωνάξει το όνομα του να πατήσει παρκέ; "Δεν αγχώνομαι πάντως... Απλώς σκέφτομαι ότι πρέπει να δώσω ό,τι έχω. Να μην σκεφτώ κάτι άλλο. Να παιξω όσο πιο δυνατά μπορώ και όταν βγω, όταν τελειώσει το παιχνίδι να ξέρω ότι έχω δώσει ό,τι έχω".
- Για τη διαφορά στυλ με το NBA: "Σίγουρα ο τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός από αυτόν που έχω μάθει. Αρχίζει όμως να μου αρέσει όσο περνάει ο καιρός... Έχει πιο πολύ... Πώς να το πω; Έχει πιο πολύ ζουμί... (γελάει)".
- Για το συναίσθημα του να παίζεις στην Εθνική: "Δεν θα σου πω ψέματα... Το να παίζεις στην Εθνική και κοντά σε όλα αυτά τα παιδιά, σε ένα τέτοιο τουρνουά σε κάνει να νιώθεις διαφορετικά. Δεν ξέρω... Με κάθε καλάθι που βάζει ο συμπαίκτης μου ή εγώ παθιάζομαι ακόμη περισσότερο".
- Για το ματς που ακολουθεί με την Σερβία: "Έχουμε παίξει στην προετοιμασία, είναι καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες και τότε είχαν κάποιες απουσίες. Αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να παίξουμε όπως παίζουμε. Δεν θα πω ότι θα νικήσουμε, αλλά πιστεύω ότι θα έρθει ένα καλό αποτέλεσμα".
- Για το αν παρακολουθεί τα socialmedia: "Τα βλέπω όσο μπορώ, αλλά όχι όλα... Δεν γίνεται... Χαίρομαι πάρα πολύ, είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις κάποιον χαρούμενο, αλλά από την άλλη κάπου σκέφτομαι και τι θα γινόταν αν δεν είχαμε αυτή την πορεία. Για την ώρα πάντως σκέφτομαι μόνο τα θετικά της διαδρομής αυτής και τίποτα άλλο".

Keywords
Τυχαία Θέματα